• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Reala: Raul je "bušio" Ronalda

Autor mondo.rs

Ko je pripadao "kapitenskom klanu" i kako su izgledali dani u svlačionici punoj zvezda.

Pikanterije iz svlačionice Reala, stare deset godina, isplivale su ove nedelje u javnost.

Dosad nepoznate detalje života i rada u najvećem klubu na svetu novinarima je otkrio brazilski veteran Sisisnjo (36), koji je među "kraljevićima" proveo dve sezone i živo pamti mnoge pojedinosti.

Poznati desni bek, koji je posle Madrida pet godina bio igrač Rome, optužio je tadašnje starosedeoce Reala da su formirali klanove i da su manipulisali.

Pričao je veoma detaljno.

"Kada je Roberto Karlos otišao, zauzeo sam mesto u startnoj postavi. Serhio Ramos igrao je štopera i tek ponekad desnog beka, a Mičel Salgado bio je tek treća opcija na mojoj poziciji"

"Jednog dana, u svlačionici su došli na ideju da glasaju za trećeg kapitena. Prvi je traku nosio Raul, drugi Kasiljas, ali se on odrekao kapitenstva da bi Salgado mogao da igra. U tom momentu je njihova grupa formirana. Žulio Baptista kasnije mi je rekao da je sve bilo sređeno da tako ispadne".

Sisinjo ne krije da mu je od tog trenutka postalo veoma teško.

"Ja sam bio onaj koji je kažnjen takvim epilogom. Kada sam seo sa njima i rekao im da hoću da odem u Romu, već sam bio razgovarao sa Totijem i Donijem, a oni su mi rekli da me u Realu za***avaju..."

Sisinjo je dve sezone igrao u Realu. Stigao je iz Sao Paula u zimskom prelaznom roku takmičarske 2005/06, za četiri miliona evra. U dresu kraljevskog kluba nastupio je na 32 utakmice i postigao tri gola. Roma ga je kupila 2007. za devet miliona evra.

Govoreći o grupi koja je vodila svlačionicu, Sisinjo je dodao i još nekoliko detalja.

"Guti, Salgado, Elgera, Raul i Kasiljas bili su lideri frakcije. Svako ko im se pridružio morao je da bude poslušan. Oni su manipulisali i ispirali umove novinarima i treneru Huan Ramon Lopez Karu... Na primer, Ronaldo (Luiz Nazario Da Lima) odigrao je jednu utakmicu loše, a već sutradan je nasvim naslovnim stranama novina pisalo da je Raul bolji od njega", pamti Brazilac i oštro podvlači:

"Raul bi morao još tri puta da se rodi da bi uopšte pokušao da bude kao Ronaldo"

Salgado, Ronaldo i Zidan, trening na stadionu Partizana
Izvor: MN PRESS


Sisinjo je otkrio da je u početku imao velikih problema sa Salgadom, nekadašnjim defanzivcem koji je igrao za Real deset godina, od 1999. do 2009.

"Svaki fudbaler je u svlačionici imao sopstveni ormarić. Kada bismo ušli, išli bismo okolo i pozdravljali svakoga. Ipak, kada bi Salgado došao do mene, ponašao se kao da ne postojim. Samo me je preskakao"

Takav odnos nije dugo trajao.

"Tako se ponašao u početku... Posle smo imali zaista dobar odnos. Bio je jedan od onih koji nikad nisu pokušali da me prevare. U početku me je 'isključivao', ali posle je uvek bio tu", dodao je Sisinjo.

Na kraju priče, kad podvuče crtu, Brazilac poručuje:

"Ipak je najveća krivica na meni što nisam ostao u Realu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC