• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugo kolo plafon: Čuka naišla na boljeg!

Autor mondo.rs

Treću sezonu zaredom, belo-crni završavaju takmičenje u Evropi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Videoton je bio bolji u ovih 180 minuta.

 Drugo kolo plafon: Čuka naišla na boljeg! Izvor: MN PRESS

Treću godinu zaredom, Čukarički prolazi prvo, a ispada u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

Leta 2014. u dva meča sa Gredigom iz Austrije, pre godine dana u sudarima sa Gabalom iz Azerbejdžana, a ove sezone bolji je bio, realno i očigledno, mađarski Videoton.

Gol Mađara sa desetoricom, u 92. minutu prve utakmice, ispostavio se kao presudan, iako je opšti utisak da su belo-crni nadigrani večeras pred lepo popunjenim tribinama svog stadiona.

U revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Čukarički – Videoton 1:1 (1:0), posle 0:2 u prvom duelu.

Golom Ismaela "Beka" Fofane, na sjajno proigravanje "večnog" kapitena Igora Matića, Čuka je na vreme "otvorila" goste i povela 1:0, posle čega je šansu za gol imao i Alen Mašović, međutim negde od sredine prvog poluvremena počelo je da biva jasno da je Videoton fizički bolje pripremljen tim, da Mađari lakše i brže trče, samim tim i pametnije, a shodno tome počele su da se ređaju i šanse pred golom Nemanje Stevanovića.



U finišu prvog dela gosti su, pre svih David Barči i Kristijan Gereši, bili neprecizni, u drugom delu počeli su da pogađaju okvir gola, ali je Stevanović skidao zicere, Asmira Suljića, da bi i njegova neprobojnost popustila u 76. minutu kada je Mate Patkai, košarkaški rečeno "no look" pasom proigrao Gerešija, ovaj izbegao ofsajd zamku, prošao pored Stevanovića i poslao loptu u mrežu, a svoj tim dalje.

Svima na Banovom brdu bilo je jasno tada da je eliminacija neminovna, jer su ekipi Milana Lešnjaka, koji je u tom trenutku već napravio dvostruku izmenu i, Fofani pridružio u napadu Nemanju Radonjića i Stanišu Mandića, bila potrebna još tri gola za prvi plasman u 3. rundu kvalifikacija...

Sve što je Čuka do kraja uspela je da stvori lepu šansu za gol, zapravo majstorskim potezom uradio je to Radonjić, ali nije uspeo da donese pobedu od 2:1, koja bi bila "jalova" što se tiče plasmana dalje, ali koja bi se računala kada je koeficijent srpske Superlige u pitanju, a to – vidimo iz leta u leto – nije nimalo zanemarljivo.

U dve utakmice 1. kola, Čuka je ukupnim rezultatom 6:3 (3:3, 3:0) izbacila kazahstanski Ordabasi, međutim u narednoj rundi naišla je na boljeg od sebe, u svakom smislu.

Večeras, domaćin četiri šuta u okvir gola, tri pored, gost šest u okvir, još šest pored.

Belo-crni imali su solidan rezultat pred revanš sve do 92. minuta utakmice u Mađarskoj, kada je Asmir Suljić postigao gol za dva gola prednosti, što je u velikoj meri umanjilo šanse ekipe Milana Lešnjaka za plasman u 3. kolo.

Videoton je bio bolji u prvom meču, Čukarički nije imao šut u okvir gola, a prvi pogodak primio je u 58. minutu kada je strelac bio Adam Bodi. Kada je Loik Nego dobio dva žuta kartona za 12 minuta i bio isključen u 80, činilo se da će "brđani" kući vratiti gol zaostatka, no... Sada će morati mnogo energije, znanja i koncentracije da potroše da bi nadoknadili izgubljeno.

Bivši reprezentativac Srbije i as Partizana, Danko Lazović, nalazio se na klupi Videotona, koji je u Beogradu imao podršku 50-ak navijača.

Ulaz je bio slobodan, a sudio je dobro arbitar Boko iz Belgije.

Čukarički: Stevanović – Janković, E. Mašović, Đurić, Živković – Docić, Tomić – A. Mašović, Regan, Matić – Fofana.

Videoton: Kovačik – Solnoki, Vinicijus, Lang, Stopira – Patkai, Simon – Suljić, Bodi, Barči – Gereši.

Fudbaleri Čukaričkog ofanzivno su počeli utakmicu pred oko 2.000 gledalaca na Banovom brdu, u uvodnim minutima imali su terensku inicijativu, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Videotona.

Prvi udarac ekipa Milana Lešnjaka ka golu rivala uputila je u šestom minutu, ali je šut Marka Docicića odbranio golman gostiju Adam Kovačik.

Domaćin je do prednosti stigao u 13. minutu. Igor Matić prošao je po desnoj strani, te je loptom u prazan prostor proigrao Fofanu, koji se oslobodio svog čuvara i udarcem sa oko 10 metara desno iskosa savladao Kovačika.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, da bi u 23. minutu posle kontranapada Čukarički umalo uvećao prednost i došao do izjednačenja u ukupnom rezultatu. Alen Mašović prihvatio je loptu na oko 35 metara od gola rivala, pa je posle okreta spoljnim delom stopala na levom boku proigrao usamljenog Stefana Živkovića, koji je utrčao u kazneni prostor i šutirao, ali neprecizno.

Videoton je sredinom prvog poluvremena uspostavio ravnotežu, da bi u 30. minutu David Barči posle jedne dubinske lopte po prvi put na utakmici priprečio Nemanji Stevanoviću, ali je golman Čukaričkog bio dobro postavljen, pa je loptu izbacio u korner.

Gosti iz Mađarske su sedam minuta kasnije imali sličnu situaciju pred golom, ali ovaj put je Kristijan Gereši s oko 10 metara desno iskosa pogodio spoljni deo mreće gola Čukaričkog.

Do poluvremena na obe strane nije bilo ozbiljnijih prilika.

Domaćin je i drugo poluvreme počeo ofanzivno, a prvu priliku stvorili su u 48. minutu, ali je udarac Alena Mašovića s leve strane iskosa završio u rukama Kovačika.

Videoton je umalo posle greške Ehana Mašovića u 50. minutu stigao do izjednačenja, ali Geresijev pokušaj iz mrtvog ugla završio je malo preko gola Nemanje Stevanovića.

Imao je Čukarički inicijativu gotovo celo drugo poluvreme, ali i pored toga nisu uspeli da dođu do gol prilike, iako je bilo nekoliko pokušaja Fofane i Mašovića.

Gosti su u 64. minutu posle sjajne akcije propustili najbolju šansu na utakmici do tada. Adam Bodi i David Barci su "duplim pasom" nadigrali odbranu Čukaričkog, a u situaciji jedan na jedan Stevanović je zaustavio udarac Barcija.

Videoton je do izjednačenja stigao u 76. minutu posle kontranapada, a Patkai Mate je s levog boka proigrao usamljenog Geresija koji je potom laganim udarcem savladao Stevanovića.

Ubrzo nakon izjednačujućeg pogotka Videotona došlo je do sukoba između igrača oba tima na sredini terena, a sve je na kraju rezultiralo crvenim kartonom za trenera Čukaričkog Milana Lešnjaka, koji je prvi dotrčao da razdvoji dve "zaraćene" strane, ali su sudije procenile da je bio nešto žustriji u tome.

Oba tima su do kraja susreta imale nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio Nemanja Radonjić koji je pogodio prečku posle loba s oko 18 metara desno iskosa u sudijskoj nadoknadi vremena.

Pročitajte sve rezultate 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

IZ MINUTA U MINUT:

90+2 - KRAJ!

90 - RADONJIĆ!

Majstorski je probao mladi napadač da bar donese pobedu svom timu, što nije nevažno u evro-kupovima, ali mu je Kovačik to "skinuo".

76 - GOL! MUK!

Iz ofanzive - eliminacija! Pokušala je Čuka s trojicom da uradi nešto, ali se previše otvorila i to je Gereši kaznio.

1.1
Izvor: YouTube



70 - Ofsajd! Šteta. Jer je Čukarički, s trojicom špiceva, Fofanom, Mandićem i Radonjićem, i Matićem iza njih, odigrao odličnu akciju. No, Fofana je bio u ofsajd poziciji.

66 - Odmah šansa za Čuku, tj. Radonjića! Matićeve lopte imaju oči i videle su mladog centarfora, koji je ušao u prostor i "uhvatio" volej u prazno, jer je Vinisijus u poslednjem trenu kolenom pipnuo fudbal i promenio mu pravac taman koliko je trebalo.

65 - Lešnjak pravi dvostruku izmenu - Mandić i Radonjić, dvojica napadača, umesto Docića i Alena Mašovića. Znači napadači umesto veziste i napadača.

64 - STEVANOVIĆ!

Golman Čukaričkog saučvao je upravo nade celog kluba da može do 3. kola. Suljić i Bodi prostim duplim pasom izbacili su celu odbranu Čuke iz igre, ali je Stevanović to pratio, istrčao i skratio ugao Suljiću, čiji je udarac izblokiran.

62 - Prvi žuti karton, za Simona. Matić je oduzeo loptu na svojoj polovini terena, dao pas u prostor za Fofanu, kojeg je vezista Videotona morao da vuče s leđa. Epilog - očekivan.

60 - Čukarički preuzima inicijativu polako, Matićeve lopte "imaju oči", ali je Alen Mašović bio za pola metra u ofsajdu. Da nije...

54 - Ni izmena ni šansi u prvih 10-ak minuta igre na startu drugog poluvremena.

Poluvreme: Pauza će više prijati srpskom timu, koji je odlično počeo, poveo, imao šansu za 2:0, ali onda kao da su se premorili beli, prepustili su inicijativu gostima i umalo "stradali" u dva navrata. Ukoliko prime gol, igrači Čukaričkog moraju da postignu bar još tri za prolaz dalje.

40 - UMALO IZJEDNAČENJE!

Ponovo je Barči napravio problema Živkoviću, prošao je po desnoj strani, centrirao po zemlji, na petercu Gereši je primio loptu ispred Đurića i šutirao iz okreta, malo pored gola!

35 - Čuki kao da "staje čuka". Videoton deluje svežije, brže, hitrije, lakše...

31 - SREĆA!

Blizu je bio Barči. Mađari su od sredine drugog dela igre preuzeli inicijativu i počeli da diktiraju tempo igre, a posle hitrog prodora po desnoj strani šutirao je krilni napadač gostiju Barči i zatresao spoljni deo mreže Stevanovićevog gola.

Bilo je blizu.

23 - ŠANSA!

Umalo 2:0. Stefan Živković je na levom krilu dobio odličnu loptu u prostor od Alena Mašovića, usledio je snažan udarac sa 20-ak metara, ne i dovoljno neprecizan da anulira prednost Mađara.


14 - GOOOOOL!

"Beko" Fofana na pas kapitena Matića. Divno proigravanje u prostor i prava završnica. Čuka je prepolovila zaostatak.

1:0 Čuka.
Izvor: YouTube



10 – Čukarički u blagoj inicijativi, ali bez pravog poteza u završnici.

1 - Počeo je meč!



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC