• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Navijači Čelsija su razmaženi!"

Bivši engleski fudbaler Jan Rajt u kolumni u "Sanu" oštro kritikovao "fensi" navijače Čelsija koji zvižde timu poslije remija...

 "Navijači Čelsija su razmaženi!" Izvor: MONDO

Fudbalski navijači se često ponašaju iracionalno i razmaženo, a pravi primjer za to su navijači londonskog Čelsija.

Legenda engleskog fudbala, bivši igrač Arsenala Jan Rajt u kolumni u britanskom "Sanu" (The Sun) oštro je kritikovao navijače Čelsija, koji su, prema njegovom mišljenju, razmaženi i uopšte ne razumiju fudbal.

Povod za njegov najnoviji tekst je remi Čelsija protiv Evertona (3:3) u posljednjem kolu Premijer lige, poslije kojeg su navijači kluba sa Stamford bridža ispratili ljubimce zvižducima.

"Uprkos, zaista, sjajnim rezultatima Čelsija u svim takmičenjima, nije me iznenadilo to što su im navijači zviždali poslije remija sa Evertonom protekle subote. Ti navijači koji su zviždali i negodovali su apsolutna sramota! Možda su puni para, ali, u fudbalskom smislu, nemaju ni gram stila. Oni su ili zaboravili šta je sve njihov kloub uradio proteklih godina ili ne znaju za probleme sa kojima se klub suočavao proteklih godina", piše Rajt.

Nekadašnji fudbaler Arsenala, čiji se sin Šon Rajt-Filips jedno vrijeme igrao za Čelsi, kaže da je stara garda navijača Čelsija zgrožena novom generacijom fanova koji dolaze na stadion.

"Neki moji dobri prijatelji navijaju za Čelsi i sramota ih je kako mlađe generacije sada 'bodre' klub i igrače...Oni nemaju nikakav osjećaj za igru i zahtevaju pobjedu svake nedelje. Mnogi od tih navijača žive u eksluzivnim naseljima, imaju skupocjena odijela i fensi cipele, piju kvalitetan šampanjac i vjerovatno misle da su previše dobri za sendviče i hot-dog. Mnogi ljudi mrze Čelsi jer misle da je klub kupio uspjeh i, moram da priznam, pojedini njegovi navijači uopšte ne doprinose reputaciji kluba kakav ima Čelsi", ocijenio je Jan Rajt.

"Ima navijača drugih klubova koji čelsijevcima pjevaju: 'Gdje ste bili kad ste bili sra***?'. Nikada prije taj slogan nije imao više smisla nego sada", ističe Rajt i dodaje da ne pije vodu tvrdnje pojedinih navijača Čelsija da su uvijek bili uz klub i kad mu nije išlo dobro i kad nije bilo Romana Abramoviča da "driješi kesu".

Rajt je naveo nekoliko primjera kad je Stamford brdiž zvrjao prazan.

"Na premijerligaškom meču, maja 1994. godine, protiv Koventrija na stadionu je bilo manje od 9.000 navijača Čelsija. Ali, desetak dana kasnije, oni su ispunili Vembli kada je Čelsi igrao finale FA Kupa protiv Mančester junajteda...", piše Rajt.

Potom se još jednom osvrnuo na remi Čelsija protiv Evertona.

"Da, taj rezultat nije sjajan, ali Čelsi nije izgubio. Golman Petr Čeh nije imao svoj dan, ali koliko puta je do sada 'vadio' ekipu i zbog toga nije zaslužio nijednu kritiku. Navijači Čelsija treba da budu uz tim i kad mu ne ide. Razumijem da su navijači dali dobre pare da budu na stadionu, ali moraju da budu dovoljno inteligentni da shvate da konstantno gunđanje ne doprinosi nikome. Londonci bi mogli mnogo da nauče od navijača Liverpula. Kad se pogledaju rezultati Liverpula ove sezone, njegovi navijači imaju sva prava da budu ljuti i da zviže Rafi Benitezu, ali ne. Oni su uvijek uz tim", zaključio je Rajt.

Golman Čelsija Petr Čeh bio je takođe neprijatno iznenađen reakcijom navijača poslije remija sa Evertonom.

"To nam je prvi remi na našem terenu u sezoni, a oni su nam zviždali. Bio sam prilično iznenađen. Ne razumijem ih", rekao je Čeh.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC