• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balak pesimista pred Mundijal

"Mnogo utakmica smo odigrali slabo, naročito prijateljskih, da bismo sada pričali kako smo svjetska klasa i kako možemo svakoga da pobijedimo".

 Balak pesimista pred Mundijal Izvor: MONDO

Reprezentacija Njemačke često je na prvenstvima svijeta bilježila odlične rezultate, čak i kada je vladalo mišljenje da nema igrače i ekipu za visok plasman.

Kada je u pitanju Mundijal u Južnoj Africi narednog ljeta, kapiten nacionalnog tima Mihael Balak dao je intervju magazinu "Kiker", u kojem je prešao poslovičnu granicu opreza i respekta prema rivalima.

Fudbaler Čelsija smatra da će "panceri" imati težak posao već u prvoj fazi takmičenja, u kojoj će se sastati sa Australijom, Srbijom i Ganom.

"Nadam se da niko ne misli kako smo imali sreće na žrijebu? Izvukli smo tešku grupu, a sva tri naša protivnika su fizički veoma jaka i nezgodna za igranje. Moraćemo ozbiljno da zapnemo već od prve utakmice i nadam se da će jaka volja i koncentracija ponovo biti jake strane njemačke reprezentacije".

Balak je dodao da Nijemci nemaju osnova da razmišljaju o plasmanu u samu završnicu Mundijala i borbi za titulu prvaka svijeta.

"Ne igramo dobro u kontinuitetu i nemamo dovoljno kvalitetnih fudbalera, što je neophodno da bi se na šampionat svijeta otišlo sa velikim ambicijama. Mnogo utakmica smo odigrali slabo, naročito prijateljskih, da bismo sada pričali kako smo svjetska klasa i kako možemo svakoga da pobijedimo", istakao je Mihael Balak.

Zapadna Njemačka bila je trostruki šampion planete (1954, 1974. i 1990), dok je selekcija ujedinjene zemlje zauzela drugo mjesto u Južnoj Koreji i Japanu 2002, odnosno treću poziciju 2006. na domaćim terenima.

Počev od SP u Švajcarskoj 1954, Nijemci nikada nisu završili takmičenje izvan osam najboljih.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC