• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimska pauza u Premijer ligi? Moguće je!

Autor mondo.rs

Ono što se prethodnih godina nije ni spominjalo sada je postalo mogućnost, a u narednom periodu moglo bi da bude i neminovnost. Podršku dao i Sem Alerdajs, evo i zašto!

Zimska pauza je "deo kalendara" skoro svakog fudbalskog takmičenja u Evropi, ali ne i u Engleskoj.


Kada fudbaleri u drugim velikim ligama odmaraju i provode praznike sa svojim najbližima - tada je u Premijer ligi prava "ludnica". Kalendar je u to vreme godine "najgušći", a poznato je i kakav marketinški potencijal ima "boksing dej" na koji se svake godine u Premijer ligi igra fudbal. Međutim, to možda uskoro ne bude tako...

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor najavio je da je tako nešto postalo mogućnost, ali nije moguće pre 2019. godine kada ističe aktuelni ugovor o TV pravima.

"Razgovaramo o tome, ali nije lako zbog kalendara u drugim takmičenjima. Otvoreni smo za sve predloge i želimo da ovo uspe. Potrebno je da se oko toga dogovorimo do kraja 2017. ili početka 2018. godine", rekao je Skadmor koji je jedan od onih koji u potpunosti podržavaju ovaj predlog.

A, od koga je predlog potekao? Od novog selektora.

Sem Alerdajs je pre nekoliko dana seo na "vruću klupu" reprezentacije Engleske, a jedan od prvih poteza je strateški. Smatra da će ovo pomoći njegovim igračima i da će se odraziti na bolju igru "gordog albiona".

"Zagovaram zimsku pauzu već desetak godina...", počeo je Alerdajs svoje izlaganje svestan toga da ga tek sad "čuju".


"Fizički i mentalni zahtevi za igrače u Premijer ligi su ogromni. Pauza bi mogla da pomogne igračima i nacionalnom timu. Januar i februar su najteži period sezone za njih", kazao je "Big Sem".

"Da, on je veoma uporan u tim zahtevima, već duže vreme zagovara pauzu, kao i svaki engleski menadžer. Mi nismo protiv zimske pauze, kažemo da smo u razgovorima sa ljudima iz FA i Lige, videćemo šta će se desiti", poručuje izvršni direktor, a nedavno je i španska Primera saopštila da će naredne sezone u ovom takmičenju biti tronedeljne pauze na zimu.

Da li će se ovo desiti i kako će se odraziti na nacionalni tim Engleske - videćemo... Možda ne tako skoro, ali videćemo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC