• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg bez predsjednika poslije 20 godina!

Autor mondo.ba

Zlatan Mijo Jelić napustio je funkciju prvog čovjeka Širokog Brijega poslije dvije decenije vođenja fudbalskog kluba sa "Pecare".

 Široki Brijeg bez predsjednika poslije 20 godina! Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Široki Brijeg od srijede nema predsjednika kluba, nakon što se povukao dosadašnji prvi čovjek Zlatan Mijo Jelić, čije saopštenje objavljeno na zvaničnom sajtu, prenosimo u cjelosti.

"Želim upoznati sportsku javnost da mi je istekao peti četverogodišnji mandat na dužnosti predsjednika Upravnog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg. Sigurno vam je poznato da sam prije tri godine zbog ličnih problema, u kojima se i sada nalazim, podnio ostavku na ovu dužnost, ali pošto niko nije želio preuzeti vodstvo kluba kao predsjednik ostao sam, u interesu kluba, do kraja ovog mandata.

Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji ste na bilo koji način doprinijeli razvoju NK Široki Brijeg. Posebno se zahvaljujem svim našim sponzorima na čelu s glavnim sponzorom širokobriješkom kompanijom „Mepas“ i našim vjernim navijačima predvođenim navijačkom grupom „Škripari“. Možemo biti ponosni na ono što smo zajedno napravili u proteklih dvadeset godina.

U jednome malom gradu stvorili smo veliki sportski brend i kao takvi smo sve ove godine parirali finansijski moćnijim i sportskom tradicijom puno bogatijim sredinama. Odgojili smo generacije i generacije mladih ljudi, s uspjehom promovisali ime Širokog Brijega širom Evrope. Ostvarili smo jako dobre rezultate, a moglo bi se reći i odlične za jednu ovako malu sredinu. Sportski rezultati bili bi i još bolji da se velika sredstva proteklih godina nisu ulagala u infrastrukturu - stadion „Pecara“ i kamp „Musa-Karačić“. No, dragi prijatelji, trebamo znati da su sportski rezultati statistički dio istorije kluba, a sportska infrastruktura nešto što ostaje na korištenje budućim generacijama.

Pozivam ovom prilikom sve one koji misle da znaju i mogu bolje da se uključe sada u novu upravu NK Široki Brijeg kako bi unaprijedili rad kluba u svim segmentima. Takođe da naprave puno bolju ekipu, jer više nema značajnih ulaganja u infrastrukturu. I da vide koja je razlika raditi u klubu i osiguravati sredstva za funkcionisanje kluba u odnosu na priču o svemu tome sa strane, iz jedne druge perspektive.

Uvjeren sam da će naši privrednici koji žive i privređuju u Širokom Brijegu, a koji su i do sada učestvovali u radu kluba, zajedno s političkim predstavnicima na svim nivoima vlasti vrlo brzo izabrati novi Upravni odbor NK Široki Brijeg i novog predsjednika kluba te unaprijediti rad NK Široki Brijeg u svakom pogledu", navedeno je u saopštenju koje je potpisao Jelić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC