• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija u Partizanu, Zečević i Vazura "na tapetu"

Autor mondo.rs

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) bili su u prostorijama FK Partizan kako bi prikupili podatke zbog sumnje da su pojedini čelnici crno-belih zloupotrebili položaj uoči Izborne Skupštine.

 Policija u Partizanu, Zečević i Vazura "na tapetu" Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak
Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak



"Večernje novosti" navode da se sumnja da su falsifikovane službena dokumenta i članske karte kako bi se u Skupštinu ubacili novi delegati.

Inspektori SBPOK su u svojstvu gradana ispitali i D.V, koji je u klubu iz Humske zadužen za izdavanje članskih karata, dok su ranije saslušane sekretarice Lj.M. i N. L., kao i radnik administracije D. B. Sumnja se da je u ovim radnjama korišćen pečat sekretara kluba Darka Grubora, koji je preminuo početkom juna ove godine.

Prema nezvaničnim saznanjima ovog lista, "dvoje od troje saslušanih je priznalo da je bilo određenih nepravilnosti prilikom izdavanja novih članskih karata".

"Postoje indicije da su posle Gruborove smrti pojedinci zlopotrebili njegov potpis i pečat za izdavanje novih članskih karata za predstojeću Skupštinu", navodi neimenovani izvor "Večernjih novosti".

"Novosti" pišu da će poziv na informativni razgovor u policiju dobiti generalni direktor Miloš Vazura i bivši generalni sekretar Žarko Žečević.

Zečević je na sve ovo kratko rekao: "To su budalaštine i podmetačine koje mi ne pada na pamet da komentarišem".

Utisak je da je i ovo deo predizborne borbe u Partizanu, pred vanrednu Skupštinu koja bi trebalo da bude održana (da ne kažemo nastavljena) 12. septembra. To za MONDO, nezvanično kažu i u klubu.

"Baš se u sredu u štampi pojavilo da su Zečević i Vazura navodno 'uzeli' milion evra od transfera Živkovića. Vazura je pitao inspektore: 'Ljudi, što me ne pitate nešto o tome? Evo piše da sam ukrao milion evra'. Odgovorili su mu da nisu tu tim poslom, već oko članskih karata, po nalogu Tužilaštva...", rekao nam je sagovornik iz kluba koji je tražio anonimnost.

Pre nekoliko dana kandidat za predsednika Partizana Nenad Bjeković rekao je grupi novinara, među kojima i novinaru MONDA, da je u razgovoru sa drugom stranom ukazao na to da postoje "zakulisne radnje".

"... Rekao sam im da dobro znaju da imamo većinu, da ne mogu da smenjuju ljude, prete, iako oni tvrde da se mi time služimo. Kad nađete jednog člana Skupštine da sam mu pretio i tražio da glasa za mene, istog momenta prestajem da dolazim na stadion. Za njih znam da su držali trenere tri sata zaključane. Pa, šta su pričali Muji (Mustafi Hasanagiću), Vladici (Kovačeviću)...", rekao je Bjeković.

"Dogovorili smo se, a onda je Ćure rekao..."



Pred prethodnu Skupštinu Partizana, dakle ne onu od 24. maja koja je prekinuta, već kada su došli novi ljudi u klub, na čelu sa Zoranom Popovićem, bili su organizovani hitni "zborovi" u radnoj zajednici Partizana i delegati su menjani preko noći. Tada je trebalo obezbediti većinu za Popovića.

Na to je ukazivao tadašnji predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Duško Vujošević, ali ostali ga nisu "čuli"...

Pročitajte šta je tada Žarko Zečević govorio za MONDO o famoznim zborovima...

FOTOGRAFIJE SA PREKINUTE SKUPŠTINE PARTIZANA

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC