• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sada je stvarno gotovo: Pogba "đavo"!

Autor mondo.rs

Mančester junajted u petak bi trebalo da potvrdi povratak francuskog "veziste" na Old Traford, za rekordnih 110 miliona evra!

Transfer Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted "kuva" se nedeljama, a poslednja prepreka na putu povratka tamnoputog Francuza na Old Traford pala je u četvrtak, na sastanku njegovog agenta Mina Rajole sa čelnicima Juventusa.

Rajolina provizija od neverovatnih 30 miliona evra, poslednjih dana je figurirala kao jedina nerešena stavka u transferu godine.

Problem je rešen tako što je Juventus pristao da Rajola delimično bude isplaćen od obeštećenja koje će se u kasu italijanskog šampiona sliti iz Engleske.

"Gardijan" piše da će Mančester junajted za Pogbu izdvojiti 110 miliona evra, uz uobičajene potencijalne bonuse, ali da će Juventus zbog plaćanja poreza državi objaviti da je vrednost transfera 100 miliona evra.

Čak i u tom slučaju će Pogba dostići Gereta Bejla i postati jedan od dvojice najskupljih fudbalera svih vremena. Real je Totenhemu pre tri godine dao 100 miliona evra za reprezentativca Velsa.

Prema informacijama kojima raspolaže "Frans fudbal", Pogba je iz Majamija, gde je provodio odmor nakon Evropskog prvenstva, odleteo za Los Anđeles na lekarske preglede.

Konačna objava trebalo bi da usledi u petak i time bi Žozeu Murinju bila ispunjena poslednja od četiri velike želje u aktuelnom prelaznom roku. Redove Mančester junajteda već su pojačali štoper Erik Baji, centarfor Zlatan Ibrahimović i ofanzivni vezni Henrik Mkitarjan.

Podsetimo da je Pol Pogba 2009. kao junior prešao iz Avra u Mančester junajted, ali je tri godine kasnije razočarao ser Aleksa Fergusona odbivši da potpiše novi ugovor. Umesto toga, opredelio se da kao slobodan agent obuče dres Juventusa, u kome je talenat i snagu počeo da pretače u konkretan kvalitet.

Najtraženiji mladi fudbaler Evrope sa crno-belima je osvojio četiri "skudeta" i dva Kupa Italije, a 2015. je stigao do finala Lige šampiona, gde su se isprečili Lionel Mesi i Barselona.

Juventus je novac od Pogbe unapred uložio u dovođenje Gonzala Iguaina iz Napolija za 90 miliona evra, u dve godišnje rate. "Staru damu" pre toga su pojačali Pjanić (Roma), Benatija (Bajern), Dani Alveš (Barselona), Pjaca (Dinamo Zagreb) i Lemina (Olimpik Marsej).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC