• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bordo klub plaća Želji 20.000 KM!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Sarajevo moraće da plati gradskom rivalu Željezničaru 20.219 KM plus PDV zbog uništavanja slovom i brojem 803 stolice od strane "Hordi zla" tokom derbija na "Grbavici".

 FK Sarajevo mora da plati FK Željezničar 20.000 KM Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na startu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine "vječiti" sarajevski rivali odigrali su buran derbi koji je na kraju završen podjelom plijena (1:1), ali i uništenim stolicama, (ali i ne samo njima) na sjevernoj tribini gdje su bile smještene pristalice bordo tima.

"Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar obavještava navijače, članove, sponzore i prijatelje kluba da ukupan iznos štete koju su navijači FK Sarajevo napravili na utakmici 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine iznosi 20.219,00 KM + PDV", navedeno je u klupskom saopštenju Želje objavljenom na zvaničnom sajtu.

U saopštenju se takođe podsjeća da nisu  "nastradale" samo stolice.

"Iako se slijedom pojedinih medijskih natpisa u javnosti stvorila percepcija da se šteta na stadionu 'Grbavica' ogleda samo u uništenim stolicama, rukovodstvo koristi priliku da javnost upozna i sa ostalim detaljima štete. Zajedničkim uviđajem koji se održao u ponedjeljak, a na kojem su prisustvovali predstavnici MUP-a KS, FK Sarajevo i FK Željezničar, utvrđeno je da su 803 stolice na sjevernoj tribini uništene te da će za adekvatnu popravku biti potrebna kupovina i montaža novih stolica.

Pored toga, radovi na sanaciji štete podrazumijevaće: zamjenu i postavku nove ulazne kapije, zamjenu i postavku novih ulaznih vrata u toalet, zamjenu i postavku dva nova vodokotlića, zamjenu četiri baterije za vodu, postavku i betoniranje nove metalne ograde, zamjenu evakucione kapije, zamjenu tri postolja za reklame, zamjenu i postavku tri nova reklamna banera, zamjenu i postavku nove žičane ograde te zamjenu i postavku novih šest osigurača za struju".

U plavom taboru se nadaju da se slični incidenti više neće ponavljati.

"Rukovodstvo kluba izražava nadu da se ovakvi ili slični incidenti neće ponoviti na stadionu 'Grbavica', te da će MUP KS i FS BiH postati partneri u procesu poboljšanja bezbjednosti i ugođaja na svim utakmicama".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC