• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić hrabri tim: Verujem u momke, vreme je za gol

Autor mondo.rs

Trener crno-belih analizirao je aktuelni trenutak crno-belih uoči puta u Kruševac, na gostovanje Napretku.

 Ivan Tomić analiza igre FK Partizan i najava za Napredak Izvor: MN PRESS


Partizanova ambicija pred nedeljni meč protiv Napretka je jasna - dati gol i pobediti.

Crno-beli imaju za sobom 300 "sušnih" minuta, tokom kojih još nisu uspeli da savladaju protivničke golmane, a nakon jako teškog perioda na startu sezone, šef struke "Parnog valjka" Ivan Tomić poručuje: Verujem u ovaj tim!

Na konferenciji za novinare uoči puta u Kruševac, trener crno-belih istakao je da je apsolutno zadovoljan radom i ponašanjem svojih izabranika. Samo traži da se to prenese na teren i kada se igra takmičarska utakmica.

"Od prvog dana priprema, a i sada,  momci rade jako dobro i nemam apsolutno nikakvu zamerku što se tiče treninga, njihovog odnosa, posvećenosti i njihovog pristupa. Neke nesrećne okolnosti dovele su do situacije da je ekipa s pravom bila izložena kritici, a to se psihološki odrazilo na prvih 45 minuta meča u Novom Sadu. Dosta smo se time bavili", stavio je Tomić tačku na priču o kiksu u prvom kolu protiv Bačke (0:0).

Najvažniji zahtev koji postavlja pred ekipu svodi se na kratku poruku - "Daj sve od sebe".

"Suština je u glavi, nije ništa u nogama ili u plućima. Momci su spremni, jako su dobro radili i važno je da shvate suštinu - može da se loše odigra, ali mora da se da sve od sebe. Da neko posle utakmice kaže 'Da, nije me išlo, ali sam uradio sve što je u mojoj moći'. To je ono što je primarno i najvažnije. S te strane ne sumnjam u ove momke i mislim da su karakterno spremni da iznesu ovaj dres Partizana, koji nije lagan".

 JANKOVIĆ SE VRAĆA U TIM

Izvor: MN PRESS



Najavljujući predstojeći meč, Tomić je istakao da će njegov tim biti jači za rekonvalescenta Marka Jankovića, koji je "izašao" iz povrede dovoljno da može da zaigra.

Mladi ofanzivac crno-belih, koji je ostavio dobar utisak na početku sezone, morao je zbog bola u nozi da propusti gostovanje u Novom Sadu.

"Janković je spreman za meč. Još oseća bol u mišiću, ali lekarska služba je rekla i njemu i meni da ne postoji mogućnost pogoršanja povrede, pa će morati da se navikne na bol i da igra, što uopšte nije redak slučaj. Veoma je teško u fudbalu da igrate utakmicu i da vas ništa ne boli", objasnio je Tomić.

Iako je otvoreno rekao da još nije odlučeno kojih 11 igrača će na teren, on je dodao da se 90 odsto sastava zna.

"Da li će biti promena - verovatno, ali još nismo odlučili. Ima još vremena do utakmice. Hoćemo da vidimo teren i da iskoristimo preostalo vreme i za neke individualne razgovore"


Izvor: MN PRESS



Primarna želja crno-belih je poznata - konačno zatresti mrežu.

"Vreme je za gol, niko se nije nadao ovakvoj situaciji. Želimo da igramo napadački i više razmišljamo o postignutim golovima nego o primljenim. Nadamo se da ćemo postići gol", dodao je Tomić.

Nazvavši Napredak "protivnikom za poštovanje", mladi trener pohvalio je rezultat Kruševljana u prvom kolu (remi sa Zvezdom 2:2) i istakao da veoma cenu njihovog trenera Dragana Ivanovića.

O smrti klupske legende...

Ivana Tomića pogodila je smrt Vladice Kovačevića, jednog od najboljih strelaca u istoriji kluba iz Humske. "Bolan trenutan za Partizan, za srpski fudbal i našu državu. Veliki sportista, veliki sportsmen, jedan od igrača koji je u istoriji Paritzana ostavio najdublji trag. Zbog njega se dolazilo na tribine, da se uživa u njegovim majstorijama. Znali smo svi da je bolestan i da je u pitanju teška situacija, ali uvek je bolno kada se taj trenutak dogodi. Biće potrebno vreme da se to prihvati. Sa druge strane, on je ostavio izuzetno dubook trak u Partizanu i mogu da kažem da sam izuzetno tužan i da će nam nedostajati svakodnevno", rekao je Tomić.

U danima uoči utakmice velika pažnja pridaje se i terenu na stadionu "Mladost", koji je u veoma lošem stanju.

"Nezgodan je trenutak za nas, kao i za ovo gostovanje. Uslovi neće biti na sjajnom nivou, ali sve stvari koje ne možemo da promenimo moramo da prihvatimo kakve jesu. Potrebna nam je pobeda, potrebna nam je dobra igra, koliko ona bude moguća na teškom terenu. Najvažnije je da psihološki dobro uđemo u meč i da damo sve od sebe. To javnost očekuje od nas, to zahtevaju ljubitelji Partizana i to zahteva grb i dres koji nosimo".

Zanimljivo je da će dres Napretka u nedelju obući i nekadašnji fudbaler Partizana Branimir Petrović (34), iskusni vezista koji je u Humskoj bio saigrač Tomiću.

"Igrali smo zajedno u sezoni 2004/05... Videli smo da poseduje kvalitet ovog leta i u prijateljskoj utakmici protiv Volge, za koju je tada igrao. Biće veliko pojačanje za Napretak. Istovremeno, pojačali su se i pre njegovog dolaska jako dobro za naše uslove i to govori i o njihovim ambicijama. Tome u prilog ide i njihov rezultat na otvaranju sezone", zastao je trener crno-belih, pa se još jednom osvrnuo ka svom timu:

"Sa druge strane, mi posle prvog gostovanja hoćemo da sve resurse i energiju iskoristimo na sutrašnjoj utakmici i da ostvarimo pobedu".

Duel Napretka i Partizana biće odigran u nedelju, od 19.00 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC