• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dao gol i izgubio u Kruševcu!

Autor mondo.rs

Prvi poraz Partizana u novoj sezoni i prvi gol za crno-bele. Napredak odigrao fantastičnu utakmicu pred svojim navijačima i zasluženo slavio 2:1 (1:0).

Košmaran početak sezone za Partizan!

Fudbaleri Partizana ni u četvrtoj utakmici u novoj sezoni nisu pobedili pošto su na gostovanju u Kruševcu poraženi od domaćeg Napretka. Ovo je ujedno i prvi poraz za crno-bele u ovoj sezoni, ali i prvi gol za tim Ivana Tomića u novoj sezoni. Delovalo je da će njegov tim "prebaciti" i 400 minuta bez pogotka, ali je Valeri Božinov u finišu meča prekinuo ovu "golgetersku agoniju".

Napredak je odigrao fantastičnu utakmicu, kako u odbrani tako i u tranziciji, i uspeo je da iskoristi šanse koje je stvorio za prvu pobedu u novoj sezoni. I četvrti bod!

Kruševljani su do prvog gola došli iz penala koji je skrivio Bojan Šaranov u 19. minutu nad Dejanom Gobeljićem, a Šljivić je bio precizan za 1:0. 

Leonardo je pogodio prečku za Partizan, nekoliko šansi je imao i Mihajlović, a Josip Projić je u 71. minutu ipak duplirao prednost prelepim pogotkom u kontri. Valeri Božinov je upisao prvi gol za Partizan ove sezone golom iz penala tri minuta pre kraja meča.

NAPREDAK - PARTIZAN 2:1 (1:0)

"Valjku" je bila neophodna pobeda kako bi se se vratilo samopouzdanje igračima, ali će za tako nešto morati da sačekaju bar naredno kolo.

Napredak je na stadionu "Mladost" još jednom potvrdio da je to "teško osvojiva tvrđava" za goste pošto su pred svojim navijačima izgubili samo jednom u poslednjih 16 mečeva.

Loš teren nije naročito pogodovao neefikasnom Partizanu koji je u ovom meču nastupio u znatno promenjenom sastavu. Vlahović je predvodio napad, nije bilo Brašanca i Radovića, igrali su Janković i Saša Ilić, dok je mladi Milenković svoje mesto ustupio iskusnom štoperu Bojanu Ostojiću.

Napredak - Partizan
Izvor: YouTube

Janković je dobro igrao na početku meča i stvorio šansu za Vlahovića, ali je Napredak poveo posle prve prilike. Varga je daleko ubacio loptu iz auta, loše je reagovao Gogua, a Markoski pronašao Gobeljića koji je pao posle kontakta sa Šaranovim. Sudija Santrač je pokazao na "belu tačku", a siguran realizator bio je Šljivić.

Beograđani su odmah zapretili preko Mihajlovića, koga još uvek "neće gol", a najbolju šansu imali su na kraju poluvremena kada je Brazilac Leonardo pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Partizan je bolje ušao u drugo poluvreme, ponovo imao šansu preko Mihajlovića, a loša igra usledila je nakon izlaska vihornog krila. Rezervista Vukanović je pretio glavom, ali je Šaranov sjajno odbranio, ali nije mogao da zaustavi sjajan udarac Josipa Projića u kontri u 71. minutu - 2:0.

Napredak se osokolio za još napada, ali su pre svega mislili na odbranu, a Partizan je za prvi gol u novoj sezoni i "neizvesnu završnicu" imao iz stopostotne prilike kada je Saša Ilić oboren u kaznenom prostoru. Neočekivano, Valeri Božinov je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:1.

Do kraja meča ostalo nije ostalo još mnogo vremena, pa se rezultat nije menjao.

NAPREDAK: Petrović - Varga, Frimpong, Simonović, Projić - Vulić (Vukanović), Šljivić, Ndiaje (Petrović), Markoski, Urošević (Beljić) - Gobeljić.

PARTIZAN:Šaranov - Vulićević, Gogua, Ostojić, Bogosavac - Everton, Ilić, Leonardo (Radović), Janković, Mihajlović (Božinov) - Vlahović (Đurđić).

Izvor: MN PRESS



N A J A V A 

Fudbaleri Napretka i Partizana su u prvom kolu osvojili po bod, ali u potpuno drugačijem raspoloženju.

Razlika je u tome što je Napredak, možda i neočekivano, odigrao sjajnu utakmicu protiv Crvene zvezde u kojoj je vodio, a na kraju osvojio "samo" jedan bod, dok je Partizan odigrao slab meč protiv, takođe novog superligaša Bačke, na kome nije uspeo da postigne gol.

Meč je završen bez pogodaka, pa je tako produžena serija crno-belih koji su više od 300 minuta bez gola u novoj sezoni, pošto nisu bili precizni ni protiv Zaglembja, pa je trener Ivan Tomić odlučio da "promeša sastav" i ukaže šansu igračima koji do sada uglavnom nisu igrali.

On je napravio po nekoliko promena u svakoj liniji tima, sem na mestu golmana.

Bojan Ostojić će biti uz Sedrika Goguu umesto Nikole Milenkovića u srcu odbrane, dok je Darko Brašanac u sredini terena ustupio mesto iskusnom Saši Iliću. Miroslav Radović se takođe preselio na klupu, a umesto njega šansu od početka dobio je Brazilac Leonardo, dok je Marko Janković ponovo "fit" i igra umesto Petra Đuričkovića.

Promena je i u napadu, pa će tako umesto neučinkovitog Nikole Đurđića zaigrati mladi Dušan Vlahović.

Trener Dragan Ivanović izvešće istih "11" kao na prvom meču sezone.

Meč sudi Dejan Santrač, a prenos možete gledati na TV Arena Sport.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ!

90' - Još četiri minuta.

87' - PENAL ZA PARTIZAN! GOL! BOŽINOV!

Drugi penal u Kruševcu, ali ovoga puta za goste. Saša Ilić je bio u prodoru, a Šljivić je neoprezno uklizao i oborio kapitena crno-belih. Nisu bili zadovoljni domaći zbog odluke Santrača, a Valeri Božinov je pogodio za 2:1 i prvi gol Partizana u ovoj sezoni.

Penal Partizan
Izvor: YouTube



82' - JANKOVIĆ! PETROVIĆ BRANI!

Najbolja prilika za Partizan u ovom delu meča, a Marko Janković je odlučio da oproba udarac sa distance. Petrović je izašao sa gol linije da bi intervenisao ispred Đurđića, a pozajmljeni fudbaler Olimpijakosa je pokušao to da iskoristi. Sjajno je šutirao, ali Petrović prebacuje loptu preko prečke.

Radović menja Leonarda.

78' - Branimir Petrović ulazi umesto N'Diajea.

74' - Vlahovića menja Đurđić.

71' - GOL! 2:0 ZA NAPREDAK!

Domaći tim je u potpunosti iskoristio bolji period igre i poveo 2:0 protiv Partizana!

Krenula je kontra posle izgubljene lopte Božinova, a sjajno je povukao Aleksa Vukanović, ušao u sredinu, a potom gurnuo na levu stranu ka Josipu Projiću. Delovalo je kao pozicija za centaršut, ali je levi bek sjajno šutirao i savladao Šaranova.

Kakav gol!

Napredak
Izvor: YouTube



69' - Šljivić dobija žuti karton zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka.


64' - Vukanović! Šaranov! Kakva odbrana!

Najbolja prilika za Kruševljane koji su odlično odigrali poslednjih pet minuta. Dugo je trajao napad, a Josip Projić je ubacio loptu sa leve strane gde je pronašao rezervistu Vukanovića. Lepo je šutirao glavom, ali fenomenalna intervencija Šaranova.

Promena: Mihajlović izlazi, a Božinov je u igri.

62' - Pokušava Napredak u kontri, ali N'Diaje ne dolazi do skoka pored Vulićevića. 

52' - Mihajlović! Petrović brani!


Partizan od početka meča ima inicijativu, a konačno je uputio i šut ka golu. Dugo je trajao napad po levoj strani, a Bogosavac je bio taj koji je "povukao" napred i uposlio Nemanju Mihajlovića, a mlado krilo Partizana je šutiralo pravo u Petrovića.

Vulića menja Aleksa Vukanović, strelac gola u prošlom kolu.

Mihajlović šansa
Izvor: YouTube

46' - Počelo je drugo poluvreme, nema promena u sastavima.

45+2' - Kraj poluvremena, Partizan gubi u Kruševcu 1:0 od Napretka. Još nema gola za crno-bele.

44' - PREČKA!

Leonardo je bio u nezadrživom prodoru i krenuo je sa leve strane u sredinu, izborio faul na 18 metara iskosa sa leve strane, a potom i sjajno izveo prekid. Pored lopte je bio i Nemanja Mihajlović, a Brazilac je nakon kraćeg zaleta sjajno šutirao i pogodio prečku!

Najbolja šansa za Partizan u prvom delu igre. Još dva minuta nadoknade.

40' - Ružna scena, golmana Napretka, koji je igrao za Partizan, pogodila je jedna baklja koju su bacili gostujući navijači. On je nakon prekida sjajno intervenisao i "sakupio" lopte koju su poslali Nemanja Mihajlović i Marko Janković.

38' - Ilić opet inicijator akcije, "pružio" je loptu u prostor za Vlahovića, ali reaguje Simonović pred njim.

31' - Opet Mihajlović!

Najiskusniji na terenu Saša Ilić je "promešao" odbranu Napretka i izborio priliku da neometan proigra svoje saigrače sa desnog boka. "Gurnuo" je loptu na 14-15 metara za Nemanju Mihajlovića, ali ovog momka "lopta ne sluša" kako je već rekao pre nekoliko dana. Šutirao je vrlo loše preko gola...

23' - Mihajlović u prilici!

Odmah velika šansa za Partizan nakon primljenog gola, a sve je izborio Dušan Vlahović koji je iskoristio grešku Frimponga. On je centrirao na drugu stativu, Vulićević je vratio na "peterac", a Nemanja Mihajlović je šutirao u golmana Petrovića.

19 - PENAL! VODI NAPREDAK! 1:0!

Zbrka u kaznenom prostoru Partizana nakon ubačenog auta Varge, Gogua je izbacio loptu na 20 metara, a Markoski je vratio za Gobeljića koji nije bio u ofsajdu, a napadač je pao nakon kontakta sa Bojanom Šaranovim. Sudija Dejan Santrač je zastao, a onda pokazao na "belu tačku", dok su gosti protestovali zbog ove odluke.

Šljivić je preuzeo odgovornost i sjajno izveo penal za vođstvo Kruševljana! 

U našoj anketi glasajte da li se slažete sa odlukom arbitra. Ovde!

Penal za Napredak
Izvor: YouTube

10' - Napredak traži penal, Gogua žuti za simuliranje!

Dva čudna duela u kaznenom prostoru Partizana zbog čega domaći tim traži jedanaesterac. Prvo je Josip Projić krenuo u kazneni prostor, posle guranja sa Jankovićem je pao, a potom je u nastavku akcije N'Diaje stigao do lopte i pao nakon navodnog kontakta sa Goguom. Napredak je tražio penal, a Gogua žuti karton za simuliranje.

Santrač je odlučio da ne pokaže ništa od ta dva.

6' - Janković, brzo je stvorio šansu!

Nedostajao je ovaj momak Partizanu u prethodnom kolu, posebno kada smo protiv Zaglembja videli koliko je opasan, a opasan je bio i u svom prvom prodoru. Prihvatio je loptu na dvadesetak metara iskosa sa desne strane, sjajno prevario Projića i pokušao da pošalje loptu na pet metara, ali Frimpong dobar ispred Vlahovića.

1' - Meč je počeo.


- Meč će početi minutom ćutanja zbog smrti legendarnog Vladice Kovačevića.

- Vrlo toplo popodne u Kruševcu gde je trenutno 32 stepena Celzijusa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC