• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavke kompletnog rukovodstva FS Turske

Autor mondo.rs

Svi zvaničnici u turskoj "kući fudbala" podneli su ostavke na svoje pozicije kako bi pomogli državnim organima u istrazi koju su pokrenuli posle pokušaja puča u toj zemlji

Turci su napravili radikalan potez. Kompletno rukovodstvo Fudbalskog saveza te zemlje, na čelu sa predsednikom Jildrimom Demirorenom, podnelo je ostavke na svoje funkcije.

Oni su se odlučili na takav potez kako bi pomogli državnim institucijama u sprovođenju istrage pokrenutoj posle neuspelog puča na predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"Poznato je da od 15. jula, posle udara na našu državu, narod i demokratiju, bezbednosni organi proveravaju u svim institucijama pretnju pripadnika Fetulahove terorističke organizacije i pokušaje uspostavljanja paralelnih organa vlasti. Svi zaposleni u Fudbalskom savezu Turske žele da u ovom izuzetnom trenutku pomognu istragu i radi dobrobiti države svi članovi rukovodstva podneli su ostavke", navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu FS Turske.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je posle neuspelog puča u državi uveo vanredno stanje i sproveo оpštu istragu tokom koje je više od 60.000 pripadnike vojske, sudstva, policije, državnih službi i medija pritvoreno, suspendovano ili proveravano zbog sumnje da su povezani sa sveštenikom Fetulahom Gulenom, optuženim da je organizator pokušaja vojnog udara.

Konkretno, fudbal nije pominjan, jer su se odigravale utakmice, ali su čelnici fudbalskog saveza odlučili da podnesu ostavke. Oni su najavili da će nastaviti da rade sve dok ne bude procenjeno da li treba da ostanu na tim pozicijama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC