• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je Gigs pribio Ronalda uz zid...

Autor mondo.rs

Malo poznat, ali veoma zanimljiv detalj iz svlačionice Junajteda, star više od deset godina.

Prelazak iz Portugala u Englesku, u Mančester junajted, bio je te 2003. godine ogroman šok za Kristijana Ronalda (31).

Perspektivni fudbaler željan titula, uspeha i slave stigao je sa samo 18 godina na Old Traford, da stiče znanje, iskustvo, reputaciju ali možda na prvom mestu - radne navike.

U tom pogledu, teško da je mogao da ima boljeg savetnika od slavnog Rajana Gigsa (42), dugovečnog Velšanina koji je posvećenom brigom o svom telu bio u stanju da igra sve do 2014.

Naravno, to učenje nosilo je sa sobom i neke burne epizode, koje je Portugalac očigledno veoma dobro "utuvio" sebi u glavu i kojih se drži i danas.

Jedan od zanimljivijih momenata iz trening centra Junajteda otkrio je čuveni napadač Ole Gunar Solskjer, koji je igrao za "đavole" od 1996. do 2007.

Glavni akteri bili su upravo Gigs i Ronaldo.

"Kristijano je jednog jutra došao na doručak sa limenkom koka kole u ruci. Gigs mu je prišao, pribio ga uz zid i rekao mu: 'Nemoj da si ovo IKAD ponovio!'", prepričao je Norvežanin, a preneli engleski novinari.

Tokom godina, Ronaldo je očigledno prihvatio sve slične savete, jer da nije ne bi mogao da se i danas, 13 godina kasnije održi na najvišem nivou.

Sa druge strane, Velšanin je bio i ostao upamćen po najvećim profesionalnim zahtevima, koji je očigledno prilično radikalno postavljao pred saigrače.

Gigs i Ronaldo bili su saigrači od 2003. do 2009. godine i za to vreme su osvojili tri titule, FA Kup, Ligu šampiona, FIFA Svetsko prvenstvo za klubove...

Kristijano je uz Gigsa i saigrače osvojio svoju prvu zlatnu loptu, 2008. godine, kada ga je i FIFA proglasila zvanično najboljim fudbalerom sveta. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC