• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni navijači zbog prijetnji Brankici Stanković

Trojica huligana uhapšeni zbog prijetnji novinarki Brankici Stanković. Uprava FK Partizan osudila ponašanje navijača.

 Uhapšeni navijači zbog prijetnji Brankici Stanković Izvor: MONDO

Policija je uhapsila trojicu huligana koji su na utakmici Partizan - Šajhtor pozivali na ubistvo autorke Insajdera Brankice Stanković.

Goran Klještan (33) i Aleksandar Perišić (28) uhapšeni su u četvrtak uveče, dok je u petak ujutro na Novom Beogradu uhapšen Milan Gudović (23), koji su na utakmici Partizan- Šajhtor pozivali na linč i ubistvo novinarke Bankice Stanković, prenio je B92.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je u četvrtak uveče da su uhapšena dvije osobe, Goran Klještan, rođen 1976. godine i Aleksandar Perišić, rođen 1981. godine po kvalifikaciji tužioca zbog ugrožavanja sigurnosti.

"Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati i očekuje se da posle toga počne krivični proces", objasnio je Dačić.

On je dodao da su identifikovane i ostale osobe koje su bila u grupi koja je pozivala na linč Brankice Stanković.

"Sigurno je da u ovoj državi niko nikome ne smije da prijeti niti da ugrožava bilo čiju sigurnost. Policija i ministarstvo unutrašnjih poslova će preduzeti najodlučnije mjere i sankcionisati sva takva krivična djela",
rekao je Dačić.

Emisija "Insajder" se prethodne dvije nedelje bavila upravo podgrupom Alkatraz i krivičnim djelima za koja su osumnjičeni pripadnici ove navijačke grupe.

Prijetnje upućene sa tribina na utakmici Partizan- Šahtjor nisu prve koje su upućene autorki Insajdera Brankici Stanković.

Odmah poslije emitovanja prve emisije o huliganima koji sebe nazivaju navijačima, uslijedile su prijetnje na Internetu, ali i skandiranje na sportskim terenima, među kojima i na košarkaškoj utakmici Partizana i Efesa, gdje su se skandiranju pridružili čak i igrači Partizana.

Uprava fudbalskog kluba Partizan osudila je prijetnje smrću novinarki Brankici Stanković koje joj je upućivala grupa navijača na utakmici u Beogradu protiv Šahtjora u Ligi Evropa.

"Svi u Partizanu su užasnuti saznanjem da je grupa posjetilaca... prijetila smrću novinarki B92 Brankici Stanković. Radi se o aktu nasilja koji se ni na koji način ne može opravdati i pridružujemo se očekivanjima da će nadležni organi reagovati", navodi se u saopštenju Partizana.

Šampion Srbije istakao je da ne želi takvo ponašanje na svojim mečevima. "Radi se o zloupotrebi sportske priredbe i svima koji su u tome učestvovali nije mjesto na sportskim borilištima", navodi se u saopštenju.

Partizan je u saopštenju odbacio odgovornost za uvredljiva skandiranja i prijetnje, navevši da su "sport i sportske organizacije najveće žrtve na sportskim priredbama".

"Očigledno je riječ o društvenoj pojavi čiji se korijeni nalaze van sporta i za čije suzbijanje je potrebna šira akcija, ne samo represivna, već i edukativna i propagandna",
ocijenilo je rukovodstvo crno-bijelih.

"U toj akciji će sve sportske organizacije, uključujući i FK Partizan, učestvovati sa velikom energijom, u skladu sa svojim nadležnostima i realnim mogućnostima", navodi se u saopštenju.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC