• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi trener Partizana...

Autor mondo.rs

... se još čeka.



"Nema još", odgovorio nam je sportski direktor Partizana Ivica Iliev danas oko 14 časova na pitanje da li je rešeno pitanje novog trenera prvog tima crno-belih.

Iliev u utorak rekao da će novi trener biti poznat "do večernjih časova, najkasnije sutra (sreda) ujutro", ali očigledno je da privremena uprava crno-belih još nema iskristalisano rešenje.

Ne mora nužno i da znači da pravog kandidata nema. Verovatnije je, međutim, da čelni ljudi Partizana nailaze na mnoge prepreke koje pokušavaju da prebrode u razgovoru sa potencijalnim trenerima. U Partizanu su "zaključani" i nema čak ni naznaka ko će na više nego vruću klupu posle očajnog starta u novoj sezoni i pred veliki prvenstveni derbi protiv Vojvodine, u nedelju na stadionu na Topčiderskom brdu.

Ljubiša Tumbaković slovio je, bar u medijima, kao najozbiljniji kandidat, ali se on preko stranica "Sportskog žurnala" ogradio rečima da "ne bi mogao da sedi na sve stolice" (on je i selektor crnogorske reprezentacije).

Kandidati su, tačnije najviše se pominju, i dvojica bivših trenera - Marko Nikolić i Vuk Rašović - obojica bez angažmana trenutno. Nije isključeno da će novi trener Partizana biti neko sasvim "peti", neko ko se uopšte nije ni pominjao prethodnih dana.

Prema nezvaničnim informacijama, Nikolić zahteva "jači" ugovor, kao neku vrstu garancije da će moći nesmetano da radi, ali i da će ostati na klupi i posle vanredne Skupštine 12. septembra, jer teško je proceniti koja će "struja" odneti pobedu. Nikolić ima iskustvo od prethodnog puta i sa takve pozicije ulazi ili bi ušao u pregovore, što je otežavajuća okolnost po upravu crno-belih.

Uz već pominjanu vanrednu Skupštinu 12. septembra.

Rašović, pak, ima "repove", jer je svojevremeno tužio Partizan zbog neizmirenih obaveza. Međutim, u eventualnim razgovorima sve to može da se premosti.

Zanimljivo je da je Rašović došao na mesto trenera Partizana aprila 2013. godine da bi bio smenjen decembra iste godine. Njegov naslednik bio je upravo Marko Nikolić.

A Nikolić je smenjen krajem marta 2015. godine  nakon što je prednost u toj prvenstvenoj sezoni u odnosu na Crvenu zvezdu smanjena sa 6 na samo dva boda prednosti. Ekipu je potom preuzeo Zoran Milinković.

"Izražen je stav da je promena na mestu trenera Prvog tima neophodna kako bi se ostvario napredak u igri i rezultatima bez koga nije moguće postizanje željenih rezultata i plasmana. Upravni odbor je odao priznanje Marku Nikoliću na radu i rezultatima i svemu što je učinio za klub u prethodnih 15 meseci uz konstataciju da se radi o jednom od najperspektivnijih srpskih trenera i da je njegov odlazak sa mesta trenera Prvog tima nužnost koju nameću takmičarske ambicije kluba", pisalo je tada u odluci uprave Partizana.

Pominjao se i Vladimir Vermezović, ali je on, takođe preko stubaca štampe, poručio da ga niko nije kontaktirao, a i da jeste ne bi prihvatio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC