• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pjanić u rangu Mesija i CR7, nasljednik Pirla"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Žuninjo Pernambukano (41), nekadašnji saigrač Miralema Pjanića u Olimpiku iz Liona smatra da je Juventus u reprezentativcu Bosne i Hercegovine dobio savršenu zamjenu za Andreu Pirla.

Brazilac Žuninjo je tokom karijere koju je okončao 2013. godine u Vasko de Gami, važio za jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u svijetu. Dakle, Pjanić je imao kod koga učiti kako se izvode "slobodnjaci".



"Pjanić nam se priključio kao veoma mlad fudbaler, ali već tada je pokazivao veliki talenat i moglo se reći da je pred njim lijepa budućnost. Imao je kvalitet za izvođenje slobodnih udaraca, a sada je među najboljima u svijetu. Danas je Pjanić na nivou Kristijana Ronalda, Gereta Bejla ili Lionela Mesija", izjavio je Žuninjo za italijanske medije i nastavio:

"Cijenim njegovu sposobnost da promijeni svoj način šutiranja. On je odličan, ali ne samo u tom segmentu igre. Pjanić posjeduje tri osobine koje su ga napravile vrhunskim fudbalerom, a to su talent, njegov karakter i ogromna ljubav prema fudbalu. Smatram da jednim od najboljih veznih igrača u Evropi, jer je tehnički sjajan i veoma je fleksibilan".

Nekada fenomenalni ofanzivni vezni fudbaler, koji je sa Lionom osvojio sedam naslova šampiona Francuske, Pjanića vidi kao nasljednika Pirla u dresu Juventusa.

"Mire je savršena zamjena za Pirla, sa svojim talentom, ljubavi prema igri i harizmom. Pirlo je majstor prije svega zbog način na koji je diktirao igrom. On je sposoban okarakterisati svoj tim i usmjeriti ga u pravom smjeru, a posebno može diktirati tempo igre, svojim dugim i kratkim pasovima. S druge strane Pjanićev talent se uglavnom pojavljuje u pojedinim utakmicama. Vidim ga kao veznog igrača ili plejmejkera, ali sam siguran da će vremenom zauzeti Pirlovo mjesto u srcu navijača Juventusa", zaključio je Brazilac.

Žuninjo je pored Liona i Vasko de Game igrao još za Sport u koje je počeo karijeru, te za Al-Garafu i Njujurk Red Buls. U dresu reprezentacije Brazila odigrao je 40 utakmica i postigao šest golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC