• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti probio "stotku"

Autor mondo.rs

Brazilski tinejdžer Gabriel Žezus sedma je akvizicija "građana" u aktuelnom prelaznom roku.

Pep Gvardiola nasledio je od Manuela Pelegrinija tim kome nedostaje mnogo toga da bi igrao fudbal po njegovom ukusu. Zato je Katalonac ovog leta izuzetno aktivan na tržištu, a sudeći po dosadašnjim kupovinama, fokusiran je pre svega na mlade igrače, na kojima bi mogao da gradi budućnost Mančester sitija.

Posle
ukrajinskog "veziste" Oleksandra Zinčenka (19), kolumbijskog ofanzivca Marlosa Morena (19, odmah pozajmljen Deportivu) i reprezentativca Nemačke Leroja Sanea (20), Gvardiola je obezbedio i napadača Palmeirasa Gabriela Žezusa (19).

Momak za koga je "debeli" Ronaldo izjavio da ga izuzetno podseća na sebe (mada je fizički sličniji budućem saigraču, Serhiju Agueru), ostaće u Sao Paulu do januara, a onda se preseliti u Mančester.

Gabriel Žezus igrao je za U-20 reprezentaciju Brazila, koja je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu poražena od Srbije.

Palmeiras će za njega dobiti 27 miliona funti, što znači da je Siti ovog leta investirao preko 100 miliona funti u nove igrače.

Za Sanea je Šalkeu plaćeno 37 miliona funti, Ilkaj Gundogan (Borusija Dortmund) je koštao 20, Nolito (Selta) 14, Moreno osam, a Zinčenko dva.

Reprezentativac Australije Aron Moj, koji je odmah pozajmljen drugoligašu Hadersfildu, stigao je bez obeštećenja iz Melburn sitija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC