• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" počeli pripreme za meč u Ukrajini

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je u Kovilovu pripreme za prijateljsku utakmicu sa Ukrajinom, koja će se u sredu igrati u Kijevu.

 "Orlovi" počeli pripreme za meč u Ukrajini Izvor: MONDO

"Posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, stvaramo novi tim, pa je svaka utakmica bitna. Bez obzira što se radi o prijateljskom meču, moramo da idemo na pobedu", rekao je na konferenciji za novinare povratnik u tim Aleksandar Luković.

Odbrambeni fudbaler Udinezea, koji je za reprezentaciju Srbije debitovao 2005. godine na upravo na turniru "Valerij Lobanovski" u Kijevu, istakao je i da se potajno nadao pozivu selektora Miroslava Djukića.

"Veoma sam zadovoljan što sam se posle dve godine odsustva vratio u reprezentaciju. Potajno sam se nadao pozivu, pošto mi u klubu ide zaista dobro. Na meni je da se nametnem i zadržim mesto u timu", kazao je Luković.

Golman Vladimir Stojković se vratio u reprezentaciju posle propuštene prijateljske utakmice sa Makedonijom, koja se prošlog meseca igrala u Skoplju. Prepreka nije bila ni pozicija Stojkovića u lisabonskom Sportingu, u kome srpski golman uglavnom sedi na klupi.

"Zahvalan sam treneru što me je zvao u reprezentaciju, iako u Sportingu ne dobijam priliku. Pokušaću da mu se na terenu odužim na najbolji način", naveo je Stojković, koga je Djukić uvrstio i na prošireni spisak za ovogodišnje Olimpijske igre u Pekingu.

"Mogu već sada da potvrdim da ću se, ako zaslužim mesto u timu za Peking, sigurno odazvati pozivu, pošto se Olimpijske igre dožive samo jednom u karijeri", rekao je Stojković.

Duel sa Ukrajinom biće i prilika da se u dresu "orlova" oprobaju i debitanti Aleksandar Kolarov i Dejan Milovanović, koji su u razgovoru sa novinarima izrazili zadovoljstvo zbog dobijene šanse.

"Velika je čast igrati za reprezentaciju, što sam uvek sanjao. Poznajem većinu igrača još iz mlade reprezentacije i verujem da ako prenesemo tu atmosferu u seniorski tim, možemo da se, uz pomoć iskusnijih reprezentativaca, plasiramo na Svetsko prvenstvo 2010. godine. Nema veze što smo u teškoj grupi", ocenio je Kolarov.

"Znao sam da će poziv kad-tad doći, jer sam ga zaslužio. Prošle sezone mi nije išlo, ali sam bio strpljiv i vredno radio", istakao je Milovanović, kapiten Crvene zvezde.

Djukić je prilikom objavljivanja spiska naveo i da ga ne brine previše to što mnogi reprezentativci ne igraju standarno u svojim klubovima. Jedan od njih je i štoper Čelsija Branislav Ivanović.

"Imao sam problema zbog povrede, ali sada normalno treniram i čekam priliku da debitujem i nadam se, iskoristim svojih pet minuta", rekao je Ivanović.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC