• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mudri šeici prelomili: Manćini umjesto Hjuza

Ni pobjeda Sitija protiv Sanderlenda u subotu nije spasila Marka Hjuza. Dobio je otkaz, a na njegovo mjesto postavljen je Roberto Manćini.

 Mudri šeici prelomili: Manćini umjesto Hjuza Izvor: MONDO

Šeici su prelomili! Pobjeda nad Sanderlendom (4:3) nije omekšala vlasnike Mančester sitija i Mark Hjuz je dobio otkaz u subotu uveče.

Razlog za to je, kako piše u saopštenju na oficijelnom sajtu kluba, serija od svega dvije pobjede u posljednjih 11 kola.

"Taj učinak apsolutno nije u skladu sa ciljevima oko kojih smo se dogovorili i postavili prije početka sezone. Šeik Mensur i bord osjećaju da ne postoje dokazi da će se situacija fundamentalno promijeniti", stoji u saopštenju.

Hjuzov nasljednik na klupi možda i najbogatijeg kluba na svijetu u ovom trenutku je Roberto Manćini, a asistent će mu biti Brajan Kid.

Hjuz (46) je preuzeo Mančester siti u junu 2008. godine, kada je Sven Goran Erikson dobio otkaz. Prije Sitija, Hjuz je trenirao Vels, odakle potiče i Blekburn. Ipak, posao u Mančesteru bitno se razlikovao od prethodna dva, jer je na raspolaganju imao sav novac ovog svijeta, a samo ljetos, klub mu je omogućio transfere Gereta Berija (12 miliona funti), Roke Santa Kruza (16), Karlosa Teveza (25), Emanuela Adebajora (25), Kolo Turea (15) i Džoliona Leskota (22).

Prošlog ljeta, kada je Hjuz predstavljen, doveden je Robinjo za 32,4 miliona funti...

Sa takvim imenima, šesto mjesto Premijer lige, za vlasnika šeika Mensura i predsjednika Kaldona al-Mubaraka je neuspjeh, tako da se vruć krompir sada nalazi u rukama Roberta Manćinija.

Italijan (45) je bio bez posla od juna 2008. godine, kada ga je na klupi Intera zamijenio Žoze Murinjo. Prije Intera, Manćini je trenirao Fiorentinu.

Od kada je dobio otkaz u Interu, gdje je do danas primao platu, Manćini je bio povezivan sa mnogim engleskim klubovima, a istina Sitiju nije bio favorit u prvi mah, jer su šeici pokušali da angažuju selektora Rusije Gusa Hidinka prije nekoliko dana.

Takođe, šuškalo se da su Mensur i al-Mubarak spremni da plate mnogo Murinju da ostavi Inter i dođe u Siti, ali je Portugalac ostao nijem na nezvaničnu ponudu i onda je izbor pao na slobodnog Manćinija.

"Roberto (Manćini) je veoma iskusan menadžer koji je dokazao da umije da osvaja trofeje u kupovima i šampionatima. Njegovo iskustvo i učinak u vrijeme kada je bio fudbaler govore u njegovo ime", rekao je predsjednik Sitija al-Mubarak.

"Ono što nije sporno je da Manćini vjeruje da Mančester siti ima potencijal da dostigne najviši nivo i takođe, u sopstvene mogućnosti da dovede tim do tog cilja. Nadam se da će nam se naši veličanstveni navijači pridružiti i poželjeti dobrodošlicu Robertu kada bude došao", dodao je al-Mubarak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC