• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić: Nije dobra astmosfera, ali...

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Nakon poraza od Slobode, u timu s "Grbavice" ne vlada dobra atmosfera, potvrdio je trener "plavih" Miloš Kostić na današnjoj konferenciji za novinare.

 Željezničar Vitez najava Premijer liga BiH 5. kolo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Međutim, Slovenac na klupi Željezničara smatra da je to pozitivna stvar jer igračima nije svejedno nakon poraza u Tuzli i kako će se u budućnosti morati više potruditi kako bi ostvarili zacrtani cilj.

"Iskreno, zadovoljan sam što nije bila dobra atmosfera na treningu. To znači da su igrači shvatili da ono što smo odigrali u Tuzli nije bilo dobro. Znači da su svjesni toga. Danas na treningu je to bilo malo bolje. Atmosfera sigurno ne može biti dobra nakon poraza", kazao je Kostić.

Prvi u nizu protivnika protiv kojih će Željo igrati je Vitez, koji je u prva četiri kola osvojio pet bodova. Kostić vjeruje kako će se atmosfera popraviti do utakmice u nedjelju.

"Očekuje nas teška utakmica u kojoj moramo popraviti utisak koji smo ostavili, odnosno nismo ostavili u Tuzli. Izgubili smo utakmicu bez ispaljenog metka. To se više neće ponavljati i to igrači znaju. Mi se spremamo za utakmicu s Vitezom kako bi vratili samopouzdanje ekipi i navijačima i da pokažemo da je utakmica sa Slobodom bila samo loš dan. Mislim da će u nedjelju to mnogo bolje da izgleda", kazao je Kostić.

Šef stručnog štaba tima s "Grbavice" najavio je promjene u ekipi u odnosu na prethodnu utakmicu, jer pojedini igrači nisu ispoštovali dogovoreno i nisu dovoljno energije ušli u utakmicu.

Kostić je istakao da s druge strane ima problema sa sastavom jer se nekoliko igrača žalilo na povrede, dok je dio njih bolestan.

"Bilo je stomačnih viroza. Bilo je povraćanja. Pozder na sam dan utakmice nije bio u ekipi jer je noć ranije povraćao. Danas su se žalili još neki igrači, ali ja se nadam da će do utakmice sve biti OK. Vraća nam se Husić. Njegova povreda je prošlost. S druge strane Lazić će vjerovatno duže odsustvovati zbog povrede pete. Jedno desetak dana Žerić neće biti u pogonu zbog povrede lože. Lakšu povredu ima Bekrić koji je dobio udarac u koljeno. Jahić se vraća u ritam. On je van takmičarskog ritma bio četiri mjeseca i za njega je svaki trening mukotrpan i vidjećemo da li će biti u širem krugu igrača za utakmicu", kazao je Kostić.

On je istakao i to da nije zadovoljan bodovnim saldom.

"Više sam nezadovoljan igrom u protekle četiri utakmice. Koliko je tu bilo njihanja. Jer da smo mi bili na nivou u kojem ekipa može da bude i što od njih tražimo, bio bi i bodovni saldo dobar. Da smo se zatvorili u Tuzli i igrali na 'nulu' protiv Slobode, mislim da bismo mi izvukli tu nulu. Mi smo u toj utakmici pali na ispitu hrabrosti. Ako te ne ide lopta, moraš barem hrabro da uđeš u utakmicu. To su stvari koje moramo da popravimo. Igrači moraju da shvate da se ovdje ne igra fudbal, nego da se takmiči, da se gine u duelu i na kraju to donosi bodove. Na kraju se sve ispoštuje, ali ti moraš na kraju da s jezikom do poda uđeš u svlačionicu, a ne kao što je pola ekipe ušlo sa šezdeset posto koliko su dali od sebe. To ne može tako i neće biti tako!", kazao je Kostić.

Golman Željezničara Vedran Kjosevski je istakao kako njega i saigrače očekuje teška utakmica, ali kako pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.

"Ekipa Viteza nije nimalo naivna ekipa. Imaju mnogo iskusnih igrača koji poznaju ovu ligu. Imali smo par saigrača iz te ekipe. Izdvojio bih Kokota koji je predvodnik Viteza. Međutim mi smo favoriti i mislim da ćemo popraviti blijedo izdanje iz Tuzle", kazao je čuvar mreže "plavih".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO:

Subota
U 17.30 h
Mladost - Sarajevo (Dragan Skakić, Gradiška)
Krupa - Olimpik (Zoran Skoknić, Istočno Sarajevo)
U 19.30 h
Čelik - Široki Brijeg (Zoran Grbić, Prijedor)
U 20.30 h
Zrinjski - Sloboda (Ognjen Valjić, Banjaluka)

Nedjelja:
U 17.00 h
Metalege - Radnik (Irfan Peljto, Sarajevo)
U 20.00 h
Željezničar - Vitez (Antoni Bandić, Grude)

TABELA: Sloboda 10, Sarajevo 8, Željezničar 7, Zrinjski 7, Mladost 6, Krupa 5, Vitez 5, Čelik 4, Metalege 3, Olimpik 3, Široki Brijeg 3 , Radnik 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC