• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola doveo golmana (33) - skuplji samo Bufon!

Autor mondo.rs

Doskorašnji golman Barselone pojačaće konkurenciju među stativama u Mančesteru i verovatno preuzeti "jedinicu".



Šuškalo se kada je saopšteno da je Gvardiola novi menadžer Sitija, šuškalo se i za vreme pripremnih utakmica, a postalo je jasno da priča o odlasku Džoa Harta iz plavog dela Mančestera nije samo "šuškanje" kada je sa klupe gledao prvu utakmicu u novoj sezoni Premijer lige.

Gvardiola nema poverenja u njega, nije tip golmana koje on ceni, pa je na "izlaznim vratima".


Vili Kabaljero bio je samo privremeno rešenje u prvoj ovosezonskoj pobedi "građana" protiv Sanderlenda (2:1), a vrlo brzo bismo mogli da gledamo novog južnoamerikanca na "Etihadu".

Sve je dogovoreno, pa će novi golman Mančester sitija postati iskusni Čileanac Klaudio Bravo koji stiže iz Barselone. Bogate gazde odlučile su da ispune Pepovu želju, pa će ovaj 33-godišnjak u klub doći za 22 miliona funti!

Njegov dolazak u Mančester i definitivno bi stavio kraj na Hartovu karijeru u ovom klubu u koji je došao još davne 2006. godine, a Barselona se dugo "nećkala" oko ovog transfera jer je Ter Štegen trenutno povređen, ali su na kraju odlučili da prihvate ovu izdašnu ponudu.

Zanimljivo, otkupna klauzula Klaudija Brava, koji je u Barsu stigao 2014. godine iz Real Sosijedada, je velikih 35 miliona funti, ali su iz Sitija uspeli da "spuste" ovo na, za njih, prihvatljivih 22.

Bez obzira na to - Klaudio Bravo je u 33-oj godini postao drugi najplaćeniji golman svih vremena, a veći novac od njega izdvojen je samo za Đanluiđija Bufona, najboljeg golmana svih vremena, koji je za 37 miliona funti prešao iz Parme u Juventus, sada već davne, 2001. godine.

"Diskutabilan" je još samo transfer Manuela Nojera koji je prema jednim izvorima plaćen 21, a prema drugim i do 25 miliona funti, ali je u svakom slučaju je Klaudio Bravo završio "među elitom".

Kada je u pitanju Džo Hart, za njega je sudbina neizvesna, a za sada se za čuvara mreže reprezentacije Engleske samo "stidljivo" raspituje Everton koji u rosteru ima Roblesa i Stekelenburga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC