• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa na "Pecari" želi osvjetlati obraz

Autor mondo.ba

Debitant u Premijer ligi BiH Krupa odlično je otvorila sezonu u bh. eliti i sa osam bodova nakon prvih pet kola zauzima visoko četvrto mjesto. U šestom kolu očekuje ekipu Slobodana Starčevića očekuje gostovanje u Širokom Brijegu.

 Široki Brijeg Krupa 6. kolo Premijer lige BiH najava Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U redovima Krupe nakon prvog trijumfa trijumfa lakše se diše. Pobjeda 2:0 protiv Sarajlija i tri osvojena boda skinuli su veliki teren sa igrača šampiona Republike Srpske i debianta u bh. eliti, pa će u nastavak prvenstva ući znatno opuštenije.

Šesto kolo donosi još jedno neugodno gostovanje. Krupa će u nedjelju od 20:30 gostovati na stadionu "Pecara" u Širokom Brijegu, gdje će odmjeriti snage sa istoimenim domaćinom.

"Pobjedom protiv Olimpika smo se pozicionirali na četvrto mjesto, koje nam godi u svakom slučaju i sama ta činjenica nam je omogućila da u toku ove sedmice u jednom miru pripremamo se za gostovanje u Širokom Brijegu. Široki Brijeg ima loše rezultate. Većina naših ekipa koje igraju u pretkolima Lige Evrope ili kvlafikacijama za Ligu šampiona ima isti problem. Nakon loših rezultata u tim utakmicama imaju probleme na početku prvenstva", kaže šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Ipak, strateg Krupe ističe da se Širokobriježani polako bude.

"Mislim da je Široki Brijeg kvalitetna ekipa, sa kvalitetnim trenerom i oni već polako izlaze iz te krize. Sve njihove kvalitete smo uzeli u obzir tokom pripreme u ovoj sedmici, tako da mislim da ćemo u rezultatski rasterećenom odnosu pokušati da prikažemo kvalitetnu igru i pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Starčević.

I odbrambeni fudbaler Krupe Aleksandar Vukotić vjeruje u uspjeh u Hercegovini.

"Sigurno da neće biti lako protiv ekipe Širokog Brijega. To je ekipa koja je sastavljena od dobrih igrača, što su pokazali i u prethodnom kolu kad su savladali Čelik u Zenici. Mi u Široki Brijeg idemo sa namjerom da pružimo svoj maksimum, i vjerujemo da možemo izboriti povoljan rezultat. Siguran sam da ni njima neće biti lako, jer pokazali smo da možemo da igramo najjačim ekipama u ligi", istakao je defanzivac Krupe.

Adis Mulahasanović iz Sarajeva biće glavni arbiter na "Pecari".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

fkb

Napred Siroki!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC