• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić: Da Željo pokaže želju

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri Željezničara i Zrinjskog odigraće derbi šestog kola Premijer lige BiH.

 Željezničar Zrinjski najava šestog kola PLBIH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalere sarajevskog Željezničara, nakon dva vezana poraza, očekuje teška utakmica protiv ekipe Zrinjskog.

Trener jednog od najtrofejnijih klubova u BiH kaže kako je utakmica s mostarskim timom "možda došla u dobro vrijeme" jer vjeruje kako baš u ovoj utakmici igrači mogu da pokažu karakter i da posljednja dva susreta nisu mjerilo.

Dolaskom novog trenera na klupu sarajevskog tima došlo je i do promjene

"Svaki trener ima određenu formaciju A i B. Tako da mi na određenog supernika spremamo određenu taktiku. Protiv Zrinjskog ćemo izvesti formaciju koju vjerujemo da će biti najbolja za pozitivan rezultat", kazao je Miloš Kostić.

Posljednji put kada je Željezničar imao više od dva vezana poraza bilo je u sezoni 1998­ 1999, a ako "plavi" pruže partiju kakvu su pružili u posljednja dva susreta taj niz bi se mogao ponoviti, što stvara dodatni pritisak. Ipak, trener domaćih kaže da se ne pribojava ove utakmice.

"Iskreno da kažem ne pribojavam se. Igrači mi ulijevaju taj optimizam da se to više ne može ponoviti i to je taj optimizam s kojim ulazimo sutra", kazao je Kostić koji je istakao da od Uprave FK Željezničar nije dobio ultimatum da mora slaviti u ovoj utakmici.

"Imali smo otvoren razgovor s upravom i oni od nas žele da prezentujemo kakav Željo mora da bude. Od nas traže da pokažemo želju i žar za pobjedom", kazao je Kostuć.

Samo pet igrača je počelo svih pet utakmica Premijer lige BiH ove sezone, dok se na ostalim pozicijama promijenilo dvanaest igrača. Ipak, Kostić tvrdi da Željezničar ima kostur ekipe.

"Mi imamo kostur ekipe i postavljamo neke stvari koje ne mogu da se postave preko noći. Možda u nekim stvarima malo kasnimo, ali vjerujem da će doći sve na svoje mjesto. To na žalost ne ide tako brzo kao što bi svi voljeli, ali vjerujem da će to biti sve na mjestu", kazao je Kostić koji u ovom susretu neće moći računati na suspendovanog Jovana Blagojevića, ali će se za poziciju u timu boriti povratnik Sanel Jahić.

...
Izvor: Samir Cacan /MONDO

 Na Grbavici su svjesni važnosti ove utakmice kako bi se vratila dobra atmosfera i popravilo poljuljano samopouzdanje.

"Čeka nas utakmica protiv aktuelnog prvaka države. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja je održala kostur ekipe na okupu. Pokazali su u tih nekoliko kola kvalitet. Mi smo imali dva poraza u sedam dana. Pokušavamo da se izdignemo iz toga i da pokažemo da je to bila loša sedmica", kazao je Aleksandar Kosorić, kapiten "plavih".

Igrači tima s Grbavice su imali sastanak s predstavnicima navijača, a Kosorić je istakao da su igrači dobili podršku "Manijaka".

"To je bio porodični sastanak, jer su nam na tom sastanku dali punu podršku. Pokušali su na igrače koji su tek stigli da prenesu šta značenje ovog kluba i ovog dresa. Mislim da smo tim jednim gestom pokazali kakav smo klub i pokazali jedno zajedništvo", kazao je Kosorić.

Atmosfera nakon poraza od Slobode i Viteza je poljuljana, ali Željin kapiten kaže kako se situacija popravlja.

 "Raste taj optimizam. Neće faliti motiva i naći ćemo pozitivnu atmosferu. Ekipa će dati svoj maksimum i shvatili su da ovo što je bilo u zadnje dvije utakmice ne valja. Protiv Širokog smo pokazali svu svoju moć, ali onda smo protiv Viteza pokazali kako ne treba igrati, ali vjerujem kako će sve biti na nivou. Pozvao bih sve navijače da dođu na utakmicu i da nas podrže", kazao je Kosorić.

Nakon utakmice protiv Viteza u javnosti se pojavila priča kako igrali bojkotuju trenera Kostića, ali Kosorić kaže da to nije istina.

"Odgovorno tvrdim kao kapiten ekipe dok sam ja član tima mogu reći da se takve stvari ne mogu desiti i da se može desiti bojkot bilo kojeg trenera. U svlačionici to nikad ne bi uradili i tako bi radili protiv sebe", kazao je Kosorić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO

Subota:

17:00 Olimpik - Mladost (sudi: Darko Obradović, Stolac - prenos na Areni sport 1)

17:30 Sloboda - Čelik (Dragan Petrović, Banjaluka - Moja TV)

21:00 Željezničar - Zrinjski (Elvis Mujić, Banovići - BHT1)

Nedjelja:

17:00 Vitez - Radnik (Admir Šehović, Sarajevo - Arena sport 1)

20:30 Široki Brijeg - Krupa (Adis Mulahasanović, Sarajevo)

Ponedjeljak:

17:30 Sarajevo - Metalege (Ermin Sivac, Zenica - Moja TV)

TABELA: Zrinjski 10, Sloboda 10, Sarajevo 9, Krupa 8, Vitez 8, Mladost 7, Željezničar 7, Široki Brijeg 6, Radnik 5, Čelik 4, Metalege 3, Olimpik 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC