• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova "moda" - dovedeš igrača, pa ga odmah prodaš

Autor mondo.rs

Zanimljivo poslovanje Fudbalskog kluba Partizan Leta Gospodnjeg 2016. Pročitajte ko je sve prošao kroz Partizan od decembra 2015. godine do danas.

 FK Partizan prelazni rok ljeto 2016 Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Partizan postavlja nove "standarde" u poslovanju u prelaznim rokovima.

Crno-beli su u istom prelaznom roku doveli jednog fudbalera i u istom ga prodali - Miroslava Radovića - a nije isključeno (štaviše, vrlo je izgledno) da se to dogodi i sa još jednim - Nikolom Đurđićem.

Miroslav Radović je zvanično postao član Partizana (po drugi put u karijeri) 15. juna 2016. godine. A iz njega je otišao 30. avgusta 2016. godine. Dakle, samo 76 dana. Vratio se u "svoju" Legiju iz Varšave, koja će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Sa finansijske strane gledano (a i igračke), Partizan i nije napravio loš potez. Iako, naravno, u Humskoj ne žele da kažu (pitali smo, naravno, ali ćemo to pre saznati od Poljaka)) koliko će dobiti za Radovića, s obzirom na to da su ga doveli bez obeštećenja, svaka zarada je dobrodošla.

Uz to, Partizan na poziciji koju je Radović "pokrivao" ima alternative, a popularni "Mire" je daleko od one forme zbog koje je upravo u Legiji proglašen za najboljeg inostranog igrača ikada koji je nosio dres tog kluba. Sada bi ulogu kreatora igre trebalo da preuzme Brazilac Leonardo, koji tek ulazi u formu i fizičku spremu, u saradnji sa Markom Jankovićem, koji je jedan od retkih koji je ovog leta opravdao epitet pojačanja.

Ipak, to što je Radović otišao svedoči ili može da ukaže na to da se baš i ne gleda dugoročno u Partizanu ili da se razmišlja najviše o "lakoj zaradi" - filozofija klupi-prodaj.

Da sve bude još interesantnije, prema nezvaničnim informacijama, još jedan fudbaler koji se "čekao" i koji je želeo da ispuni san i zaigra za Partizan i to mu se konačno ostvarilo, blizu je izlaznih vrata Humske. Reč je o napadaču Nikoli Đurđiću. On je došao u Partizan 21. juna 2016. godine, dakle šest dana posle Radovića.

"Reč je o fudbaleru koji je igrao Ligu šampiona, u Nemačkoj... Dobili smo igrača kojeg smo tražili, koji ima težinu na terenu i koji je pravi oslonac u ofanzivnom redu tima. U poslednjih nekoliko dana završavamo ofanzivnu rekostrukciju tima. Posle Mireta Radovića i Marka Jankovića, doveli smo i špica i eto ga - Nikola Đurđić je sa nama", rekao je sportski direktor Partizana Ivica Ilieva na predstavljanju Nikole Đurđića.

Đurđić ni po čemu nije opravdao ulogu "pojačanja". Nije dao nijedan gol (tačnije, dao je jedan u prvenstvu koji mu je greškom sudija poništen), daleko je od bilo kakve takmičarske forme, slab u duelima... Sa te strane gledano, ni ovo nije loša odluka uprave/sportskog sektora Partizana, s obzirom na to da je pre nekoliko dana doveden novi napadač - mladi Uroš Đurđević. Nikako ne treba zaboraviti ni Dušana Vlahovića i Đorđa Jovanovića, koji bi u budućnosti trebalo da predstavljaju udarni tandem Partizanovog napada. Ako u međuvremenu ne budu prodati, razume se.

Uz to, Valeri Božinov, za koga se špekulisalo da bi mogao da ode (a bila je takva i ideja u Partizanu), prvi je strelac ekipe sa četiri gola (deli drugu poziciju u šampionatu), sada je prva opcija u napadu trenera Marka Nikolića koji ne želi da "seče granu na kojoj sedi". Božinov je mnogo osporavan, čak i u delu navijača, ali je svojim zalaganjem i odnosom prema klubi i dresu koji nosi, kao i golovima zaslužio poštovanje.

Ni golman Bojan Šaranov neće spojiti godinu dana u Partizanu. On je na izlaznim vratima Humske, što je danas potvrdio Iliev, a došao je u Partizan 23. decembra 2015. godine. Zanimljivo je takođe da će Šaranov, bar prema saznanjima medija, otići iz Partizana bez obeštećenja, tačnije da se dogovorio da oprosti dugove crno-belima, a zauzvrat dobije "slobodu".

Reći će u Partizanu da se sve radi planski, da je igrački kadar preglomazan, da se pravi selekcija, da je sve ovo dobro sa finansijske strane (što i jeste sve tačno), ali je takođe i pokazatelj u pogrešnim procenama, stihijskom radu, bez neke vizije i strategije, olako ispaljivanim rečenicama i obećanjima...

Uostalom, za dva prelazna roka (zima i leto 2016.) u Partizan je došlo 20-ak i otišlo isto toliko fudbalera!

- PRELAZNI ROK LETO 2016 -

DOŠLI: Petar Đuričković, Saša Marjanović, Nemanja Miletić, Milan Radin, Leonardo, Miroslav Radović, Marko Janković, Bojan Ostojić, Nikola Đurđić, golman Nemanja Stevanović i Uroš Đurđević.

OTIŠLI: golman Živko Živković, Ivan Bandalovski, Miladin Stevanović, Marko Jovanović, Aleksandar Subić, Andrija Živković, Darko Brašanac, Saša Lukić, Ismael Beko Fofana, Nemanja Petrović (on je i prethodni deo sezone bio na pozajmici). Kao i Miroslav Radović (koji je i na spisku onih koji su došli). Na neke se i ne računa poput Marka Jovanovića, Lazara Ćirkovića, Miloša Ostojića... O veljku Birmančeviću, koji je bio na pripremama više se i ne priča, Marko Golubović je prosleđen u Sinđelić na kaljenje.

- PRELAZNI ROK ZIMA 2015/16 -

DOŠLI: Bojan Šaranov, Sedrik Gogua, Everton Luiz, Marko Jovanović. (Nermanja Mihajlović je stigao leta 2015. godine, ali je tek na zimu 2016. stekao pravo da igra).

OTIŠLI: Stefan Babović, Petar Grbić, Abubakar Oumaru, Fabrisio Dornelas, Nikola Ninković, Nikola Trujić, Stefan Aškovski, Filip Knežević, Nenad Marinković, Nikola Leković, Ivan Šaponjić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC