• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo "Ćele": "Orlići" pobedili Amerikance!

Autor mondo.rs

Pogledajte golove iz Subotice, gde je omladinska reprezentacija Srbije nadigrala goste iz SAD.

U Subotici, Srbija – SAD 2:1 (1:1).

Omladinska selekcija naše zemlje savladala je goste iz Sjedinjenih Američkih Država na startu jubilarnog turnira "Stevan Ćele Vilotić", 23. po redu.

Prvi gol za Srbiju dao je novi profesionalac Partizana Sava Petrov, a pobedonosni Zlatanović tri minuta pre kraja meča.

"Drago mi je što sam imao priliku da budem deo ove sjajne priče. Znam da momcima znači kada im neko od igrača pruži podršku, jer sam i ja nekada bio u njihovoj koži kada sam gledao Stankovića, Vidića, Žigića... Za mene su to bili posebni trenuci, pretpostavljam da se sada i oni tako osećaju. Drago mi je ako sam im svojim pristvom ulepšao ovaj dan i početak turnira", rekao je naš seniorski reprezentativac Nemanja Matić, koji je simbolično izveo početni udarac na utakmici koju je pratilo oko 500 gledalaca.

"U potpuno otvorenoj utakmici bilo je mnogo prilika sa obe strane, ali utisak je da izabranici Milana Kosanovića imaju više razloga da žale, jer su mogli daleko ranije da reše meč u svoju korist.Imali su 'orlići' nekoliko šansi kada su mnogi na stadionu videli loptu u golu, ali slaba koncentracija i brzopletost, u pojedinim trenucima i nedostatak sreće, bili su saveznici Amerikanaca", navodi se u izveštaju na portalu FSS i dodaje:

"I gosti su nekoliko puta ugrozili Marka Ilića i po svemu prikazanom zaslužuju pohvale za ostvareni učinak.Srbija je prva došla u vođstvo golom Save Petrova u 28. minutu kada je kompletna odbrana SAD ispala i našem napadaču nije bilo teško da iz blizine savlada Skota. Primljeni gol nije demoralisao ekipu Breda Fridela, legendarnog golmana američke reprezentacije koji je ostavio trag u Premijer ligi (Aston Vila, Blekburn, Liverpul, Totenhem) po broju uzastopnih utakmica između stativa (310). Pred smiraj prvog poluvremena došli su do izjednačenja, u našem šesnaestercu Vaskez je izmakao pažnji centralnih bekova i glavom matirao Marka Ilića. Do kraja smo brojali prilike pred mrežom Skota, a pravda je zadovoljena u 87. minutu kada je Igor Zlatanović doneo zasluženu radost i pobedu 'orlićima'", stoji u izveštaju.

Orlići, Srbija - SAD 2:1.
Izvor: YouTube



U drugom meču prvog dana: Ukrajina – Izrael 2:1 (1:1).

Strelci: 1:0 Petrov 28, 1:1 Vaskez 40, 2:1 Zlatanović 87. Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 500. Sudija: Nemanja Ćirić. Pomoćnici: Olajoš Nađ Matija, Atila Harmat.Žuti karton: Kalvio, Barbi (SAD).

Srbija: M. Ilić, Terzić (J. Popović), Mašović, Dinga, Bošnjak, Gojkov, Petrović, Vlahović (Zlatanović), U. Račić (B. Račić), Petrov ( Romanić), Nikolić. Selektor Milan Kosanović.

SAD: Skot, Munjoma, Nelson, Barbi, Kalvio, Vaskez, Da Silva, Ozeri, Mihailović, Ditrih, Rajt (Zubak). Selektor Bred Fridel.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC