• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Registrovan! Kako je Švajni pobijedio Murinja...

Autor mondo.rs

Nijemac je pokazao kako se ponaša profesionalac čak i kad se suoči sa možda ničim izazvanim "hejtom" novog šefa. Ćutao je, radio i sada se s njim opet računa.

Prije nego što su odradili i jedan zajednički trening, saopštio mu je da se s njim ne računa i da se pridruži omladincima.

Juče ga je uvrstio u takmičarski sastav za Premijer ligu 2016/17.

Način na koji novi menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo tretira legendarnog fudbalera Bastijana Švajnštajgera u najmanju ruku je čudan.

Dvije večeri nakon što se u suzama, ali i ovacije s tribina, kako dolikuje, oprostio od reprezentacije Njemačke, Švajnštajger saznao je da će ipak imati priliku da se bori za takmičarske minute naredne sezone, iako je njegov prvi susret s Murinjom u Karingtonu nagovještavao suprotno.

Takmičarski sastav Junajteda za ovu sezonu čine: Erik Baji, Dali Blind, Majkl Karik, Mateo Darmijan, David De Hea, Memfis Depaj, Sadik El-Fituri, Maruan Felaini, Ander Erera, Zlatan Ibrahimović, Sem Džonson, Fil Džons, Džes Lingard, Huan Mata, Henrik Mhitarjan, Pol Pogba, Markos Roho, Serhio Romero, Vejn Runi, Morgan Šniderlan, Bastijan Švajnštajger, Kris Smoling, Antonio Valensija i Ešli Jang.

Nakon što je ljetnji prelazni rok istekao, a Švajnštajger ostao u Junajtedu, Murinjo ga je uvrstio među 25 igrača koji će pokušati da vrate titulu na "Teatar snova", a samo će vrijeme koje dolazi pokazati i da li je temperamentni Portugalac zaista promijenio stav koji je a priori zauzeo prema 32-godišnjem vezisti.

Švajnštajger je prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor sa "đavolima", na insistiranje Luja van Gala, a u premijernoj sezoni na Ostrvu nije mogao da ostavi bolji utisak od skromnog iz više razloga. Jedan su povrede, drugi blijede partije cijelog tima pod vođstvom smijenjenog Van Gala.

Suprug teniserke Ane Ivanović, iako je cijelo ljeto trenirao ili sam, ili sa U23 timom, pokazao je da je veliki profesionalac i da ga Murinjov možda i ničim izazvan "hejt" nije slomio.

"Biću spreman ako budem zatrebao ekipi", rekao je jednom prilikom, uprkos tome što je Murinjo na konferencijama za medije ponavljao da su Pol Pogba, Maruan Felaini, Morgan Šniderlan, Ander Erera i Majkl Karik iznad njega na ljestvici potrebnih igrača.

"Imamo pet igrača za dvije pozicije", rekao je šef Junajteda, koji tradicionalno već igra sa četvoricom u liniji pozadi, dvojicom centralnih vezista, trojicom ofanzivnih fudbalera i jednim klasičnim centarforom..

"Teško da će se ukazati prilika za njega", slegao je ramenima Murinjo, no na kraju ga je upisao među registrovane igrače ispred nekih "klinaca" sa Akademije koji su se nadali da će možda dobiti "vajld kard" na račun Švajnštajgera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC