• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Levandovski i Kimih kaznili Šalke

Autor mondo.ba

Šampion Njemačke nije briljirao, ali je upisao trijumf 2:0 u derbiju protiv Šalkea zahvaljujući ubitačnom Robertu Levandovskom. Nastasić se vratio na teren.

Prvi meč poslije reprezentativne pauze donio je veliki derbi između Šalkea i Bajerna, a na kraju je slavio šampion Njemačke, mnogo teže nego što se očekivalo.

Jedan bijeg Roberta Levandovskog devet minuta prije kraja i gol Džošue Kimiha poslije kontranapada u sudijskoj nadoknadi bili su dovoljni Bajernu za trijumf 2:0 i šest bodova poslije dva kola Bundeslige.

Šalke se odlično držao 80 minuta, a onda je Naldo zaboravio na Levandovskog koji je izbjegao ofsajd zamku i preciznim šutom matirao Farmana za svoj već četvrti gol ove sezone.


Robert Lewandowski Goal - Schalke 0-1 Bayern...by fotlive

Do tog trenutka sve je mirisalo na 1977. godinu, kada su Šalke i Bajern posljednji put odigrali meč bez golova.

Igralo se u visokom tempu, bilo je nekoliko prilika na obje strane, ali uglavnom su to bili izblokirani pokušaji od strane odbrana koje su u ovom meču bile na visini zadatka.

Poslije više od godinu dana u odbranu Šalkea vratio se srpski reprezentativac Matija Nastasić i bio solidan u paru sa Naldom, sve do finiša meča, u kojem su domaćini surovo kažnjeni za promašene prilike, ili preciznije priliku da iznenadi Bajern.

U trenucima kada je Šalke napadao, poslije pogođene prečke Huntelara, prvo je Levandovski doveo Bajern u vođstvo, a sudbinu Šalkea zapečatio je Džošua Kimih golom u 92. minutu poslije odličnog kontranapada i asistencije Levandovskog.


Goal Joshua Kimmich - Schalke 0-2 Bayern Munich...by chamellion2

Šalke je tako poslije poraza od Ajntrahta upisao još jedan i ostao na dnu bundesligaške tabele, dok je Bajern po običaju gore, na samom vrhu. Samo 15 puta u posljednjih 138 kola Bundeslige ime bavarskog kluba nije stajalo na čelu tabele.

Markus Vajncirl poslije lošeg debija u prvom kolu, upisao je još jedan poraz poslije taktičkog nadmudrivanja sa Karlom Anćelotijem, iako se dobrim dijelom utakmice činilo da bi ishod mogao biti drugačiji.

Šalke je odigrao hrabro protiv Bajerna, pritiskao ga, međutim Gorecka i Huntelar nisu uspjeli da iskoriste svoje šanse, a posebno će žaliti za onom iz 55. minuta. Klas Jan Hunteler raspalio je sa nekih 25 metara i pogodio prečku, međutim, loptu je dirao Nojer i tako spasio svoj gol.

U prvom poluvremenu gotovo da nije bilo prilika, osim one u 24. minutu kada je Levandovski šutirao pored stative, pa je najveći utisak ostavio kratkotrajni prekid zbog povrede glavnog arbitra Manuela Grafea, koji se ipak vratio na teren.

U nastavku je viđena izjednačena borba u kojoj je ipak Bajern imao bolje šanse. Levandovski je u 74. minutu sa dva metra u trku šutirao preko gola, poslije asistencije Alabe, međutim, iskupio se vrlo brzo. Osam minuta prije kraja riješio je pitanje pobjednika koje je samo ovjerio Kimih.

Debi u timu Bajerna upisao je skupo plaćeni Renato Sančes koga je Karlo Anćeloti gurnuo u vatru od prve minute umjesto umornog Artura Vidala. Devetnaestogodišnji Portugalac sa brojem 35 na dresu nije opravdao isto toliko miliona evra koliko je Bajern platio za njega.

Pružio je blijedu partiju sa mnogo grešaka i dvadeset minuta prije kraja prepustio svoje mjesto, ispostaviće se, strijelcu pogotka, Džošui Kimihu.

Šalke, u čijim redovima su takođe debitovali Jevgen Konopljanka i Bendžamin Stambuli, je tako nastavio niz od 12 utakmica bez pobjede nad Bajernom (10 poraza i dva remija).

Bundesliga, 2. kolo:

Šalke – Bajern 0:2 (0:0)

/Levandovski 82, Kimih 90+2/

Subota

Darmštat – Ajnraht (15.30)

Frajburg – Borusija Menhengladbah

Ingolštat – Herta

Volfsburg – Keln

Lajpzig – Borusija Dortmund (18.30)

Nedjelja

Verder – Augzburg (15.30)

Majnc – Hofenhajm (17.30)

Tabela: Bajern (+1) 6, Volfsburg 3, Keln 3, Herta 3, Borusija Dortmund 3, Borusija Menhengladbah 3, Ajntraht 3, Hofenhajm 1, RB Lajpzig 1...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC