• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Ibišević slavio, Spahić i Kostić tuguju

Autor mondo.ba

Vedad Ibišević strelac u pobjedi Herte u Ingolštatu, Spahić i Kostić odigrali 90 minuta u porazu HSV-a od Bajera u Leverkuzenu. Het-trik rezerviste Joela Pojanpala!

Herta prati Bajern. Berlinski klub savladao je Ingolštat rezultatom 2:0 i zadržao korak sa Bajernom koji je u petak savladao Šalke i koji zbog odlične gol razlike drži vrh Bundeslige poslije drugog kola.

Drugu pobjedu Herti ove sezone donio je praktično reprezentativac BiH Vedad Ibišević koji je načeo domaćina u osmom minutu i pokazao da je u odličnoj formi.

Poslije dva gola za Hertu protiv Brondbija u  dvomeču kvalifikacija za Ligu Evrope, te gola za BiH u pobjedi "zmajeva" 5:0 nad Estonijom Ibišević je nastavio da trese mreže i u Bundesligi.

U prvom kolu protiv Frajburga Ibišević se nije upisao u strelce, ali su mu u subotu protiv Ingolštata za postizanje pogotka bili dovoljni samo precizan Haragučija i dva dodira s loptom.

Ibišević je izbjegao ofsajd zamku, namjestio se i udarcem po zemlji savladao Nilanda.

Jednostavno i ubojito!


Vedad Ibišević pogodio za 1:0 - INGvsHRT (10.9...by mediabh

Ibišević je u svojoj karijeri postigao bar jedan gol protiv 17 od 18 aktuelnih članova Bundeslige. Nedostaje mu još samo gol protiv RB Lajpciga da kompletira svoj golgeterski učinak.

Napadač BiH u 79. minutu ustupio je svoje mjesto Julianu Šiberu, koji je ovjerio pobjedu Herte pogotkom za 2:0 četiri minute prije kraja utakmice.

Emir Spahić nije bio toliko uspješan. Njegov HSV, za koji nastupa i srpski reprezentativac Filip Kostić poražen je 3:1 na gostovanju kod Bajera u Leverkuzenu.

Vodili su gosti poslije prvih 45 minuta zahvaljujući odličnom bijegu Amerikanca Bobija Vuda ali i gluposti domaćeg golmana, Bernda Lena.

Vud je izbjegao ofsajd zamku na centru i krenuo ka golu Lena, koji je u namjeri da spriječi kontranapad istrčao na 30-ak metara od svog gola, a potom promašio loptu! Amerikanac je rutinski poslao loptu u mrežu, za svoj drugi gol u svom drugom nastupu za HSV.


Bayer Leverkusen 0-1 Hamburger SV Bobby Wood...by mohammad-shaer

Leverkuzen je u narednim minutama imao nekoliko prilika da uzvrati, a najbolju priliku za izjednačenje imao je Ćićarito koji je u 63. minutu pogodio stativu.

Uporni domaćini su u preostalih pola sata stigli do velikog preokreta, a heroj Bajera bio je Joeal Pojapalo koji je postigao het-trik!

Finac koji je u prvom kolu ušao s klupe i postigao jedini gol u porazu 2:1 od Borusije Menhengladbah, ponovo je bio džoker sa klupe Rodžera Šmita.

Na ovom meču dobio je 20 minuta da se dokaže, a uzvratio je ni manje ni više nego het-trikom!

Prvo je u 79. minutu završio odličnu akciju i pogotkom glavom izjednačio na 1:1.


1-1 Joel Pohjanpalo Goal HD - Bayer Leverkusen...by RussellLerman

Veliki preokret dvadesetjednogodišnji Finac donio je Bajeru u sudijskoj nadoknadi.

U 91. minutu odličnim volejom matirao je Adlera, a u petom minutu sudijske nadoknade postigao novi pogodak za treći het-trik i veliku pobjedu Bajera.


,....by footballderby

Preokret je viđen i u Frajburgu gdje je Borusija Menhengladbah vodila do 54. minuta golom Azara, da bi u drugom poluvremenu gosti stigli do tri gola i trijumfa 3:1. Filip je bio dvostruki strelac, a Petersen je pogotkom sa bijele tačke stavio «tačku na i» dvije minute prije kraja.

Bundesliga, 2. kolo:

Subota

Darmštat – Ajntraht 1:0 (0:0)

/Sirigu 90/

Frajburg – Borusija Menhengladbah 3:1 (0:1)

/Filip 54, 85, Petersen 88 penal - Azar 35/

Ingolštat – Herta 0:2 (0:1)

/Ibišević 8, Šiber 86/

Volfsburg – Keln 0:0 (0:0)

Bajer L. – HSV 3:1 (0:0)

/Pojanpalo 79, 90+1, 90+5 - Vud 59/

Lajpzig – Borusija Dortmund (18.30)

Nedjelja

Verder – Augzburg (15.30)

Majnc – Hofenhajm (17.30)

Odigrano u petak

Šalke – Bajern 0:2 (0:0)

/Levandovski 82, Kimih 90+2/

TABELA: Bajern 6, Herta 6, Volfsburg 4, Keln 4, Bajer L 3, Frajburg 3, Borusija Dortmund (-1) 3, Ajntraht 3, Borusija Menhengladbah 3, Darmštat 3, Hofenhajm (-1) 1, Lajpcig (-1) 1, HSV 1, Ingolštat 1, Majnc (-1) 0, Augzburg (-1) 0, Šalke 0, Verder 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC