• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "pregazio" Moravu, na redu je derbi!

Autor mondo.rs

Rano isključenje Maslaća nagovestilo je epilog utakmice u Čačku, a pitanje pobednika rešili su Miletić i Mihajlović u razmaku od dva minuta.

 Partizan "pregazio" Moravu, na redu je derbi! Izvor: MN PRESS

Bez problema su fudbaleri Partizana pregrmeli gostovanje na stadionu kraj Morave, na kraju 8. kola srpskog prvenstva.

Golovima Nemanje Miletića u 38. i Nemanje Mihajlovića u 40. minutu savladali su domaći Borac rezultatom 0:2 (0:2) i probili se na petu poziciju, sa devet bodova manje od vodeće Crvene zvezde.

Priliku da smanje veliki zaostatak imaće sledeće subote od 18.00 na svom stadionu, ali posao će biti znatno teži nego večeras. Moraće crno-beli da urade ono što im nije uspelo u poslednja četiri "večita" derbija - od 18. oktobra 2014. godine - a to je da pobede najljućeg rivala.

Izabranici Marka Nikolića u taj meč će svakako ući u pozitivnom raspoloženju, jer se nalaze u seriji od četiri trijumfa u pet utakmica (uz poraz u Subotici), i to sva četiri bez primljenog gola.

Borac, koji sada pravi društvo Bačkoj u zoni ispadanja, nije u nedelju uveče ni mogao da ozbiljnije ugrozi mrežu Filipa Kljajića, pošto je već u 18. minutu ostao bez isključenog Marija Maslaća.

Stameni štoper prvi žuti karton je dobio zbog oštrog starta na Leonardu, a drugi zbog profesionalnog faula na Božinovu, dok je ovaj sa loptom trčao ka golu.

Posle toga je bilo samo pitanje vremena kada će Partizan iskoristiti brojčanu nadmoć.

Do vođstva su gosti stigli posle prekida, kada je centrirao Saša Marjanović, a Marko Jevtović glavom idealno uposlio Nemanju Miletića, koji je iz neposredne blizine bez problema matirao Branimira Aleksića.

Samo što je Borac krenuo sa centra, usledila je greška Zoćevića, Mihajlović je presekao njegovo dodavanje unazad i nagradio sebe golom za konačnih 0:2.

U drugom poluvremenu nije se desilo gotovo ništa vredno pomena. Partizan je jedinu pravu šansu imao preko Uroša Đurđevića, čiji udarac glavom je sjajno zaustavio Branimir Aleksić.

I jedni i drugi mislima su se okrenuli žrebu 1/16 finala Kupa Srbije u ponedeljak, a potom i mečevima sledećeg prvenstvenog kola...

Pomenimo da se Nikolić od prvog minuta opredelio za formaciju sa dvojicom klasičnih napadača, tako da je sve efikasnijeg Valerija Božinova upario sa mladim reprezentativcem Đurđevićem.

Crno-beli su nastavili niz pobeda nad "zebrama" od prošle sezone, kada je u Čačku bilo 1:3, a u Beogradu 2:1 i 2:0.

BORAC: Aleksić, Tanasin, Maslać, Drašković, Obradović, Bogdanović, Delić, Stanković (od 24' Krstić), Zoćević (od 86' Balde), Sajčić, Tijago.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Milenković, Balažic, Miletić, Marjanović (od 65' Ilić), Jevtović, Mihajlović (od 63' Janković), Leonardo, Đurđević, Božinov (od 85' Vlahović).

IZ MINUTA U MINUT

80' Gol Božinova opravdano je poništen zbog ofsajda. Opet je to bila uigrana kombinacija posle prekida na krilu, gde Jevtović glavom sprovodi loptu na "drugu" stativu.

75' Utakmica ulazi u završni deo, nema indicija da će se nešto bitnije promeniti.

65' Nikolić je osvežio manevar uvođenjem Marka Jankovića i Saše Ilića, umesto Mihajlovića i Marjanovića.

58' Sjajni Branimir Aleksić! Golman Borca, nekada kandidat za "A" reprezentaciju, odlično je intervenisao na udarac glavom sa svega pet metara. Centrirao je Vulićević, a posle ponovljenog snimka ostalo je nejasno da li je tukao Uroš Đurđević ili je defanzivac domaćina Stefan Drašković mogao da postigne autogol.

55' Drugo poluvreme za sada protiče u igri laganog ritma. Partizan je zadovoljan stečenom prednošću, dok Borac brojčano hendikepiran teško može da se nametne agresivnošću i ofanzivom.

45' Vladimir "Guma" Bogdanović odlično je izveo slobodan udarac sa 25 metara. Lopta je išla u gornji desni ugao, ali je dobro postavljeni golman Kljajić iskoristio svoju visinu da ukroti taj pokušaj i spreči Borac da smanji pred kraj prvog poluvremena!

44' Solidan pokušaj Đurđevića sa 18 metara, pored gola.


40' GOOOL - 0:2, Nemanja Mihajlović! Zoćević je napravio veliku grešku, u želji da vrati loptu golmanu. Brzonogi Mihajlović je lako presekao taj pas, zatim u želji da obiđe Aleksića otišao mnogo u stranu, ali je uspeo da iz relativno teške pozicije pogodi praznu mrežu.


38' GOOOL - 0:1, Nemanja Miletić! Prva prava šansa crno-belih nakon isključenja Maslaća i odmah gol. Odlična kombinacija. Saša Marjanović izveo je slobodan udarac sa desne strane, Marko Jevtović sa "prve" stative glavom prosledio na drugu, gde je Miletić dobro pratio akciju i takođe glavom matirao Aleksića.

26' Drašković glavom u padu izbija loptu ispred Đurđevića u gol-šansi, posle dugog pasa Balažica i centaršuta Božinova.

24' Trener Borca Ljubiša Dmitrović povukao je ofanzivnog veznog Stankovića i uveo štopera Krstića.


18' BORAC OSTAJE SA IGRAČEM MANJE!Mario Maslać dobio je drugi žuti karton jer se poslužio rukom u pokušaju da "uspori" Božinova, koji je sa loptom išao pravo ka golmanu Aleksiću. Doduše, faul se dogodio na 25-30 metara od gola, tako da nije sigurno da bi to bila stopostotna šansa. Neopreznost Maslaća, koja je skupo koštala Borac... Prvi karton dobio je u 10. minutu zbog visoko podignute noge prilikom starta na Leonardu.

9' Duel Tanasina i Leonarda kraj leve aut-linije. Malo laktanja, malo sitnog šutiranja. Brazilac je pao, ali sudija Majo Vujović nije naseo na taj trik.

6' Partizan ofanzivniji na početku utakmice, nekoliko puta je stigao u šesnaesterac Borca, ali nije bilo potrebe da interveniše golman Aleksić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC