• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajtedove cifre: Rekordna zarada!

Autor mondo.rs

Klub sa Old Traforda objavio istorijske brojke i uz to potvrdio da su bivši menadžer Van Gal i njegovi saradnici isplaćeni do poslednjeg penija.



Mančester junajted izašao je u ponedeljak u javnost sa zaista impresivnim ciframa poslovanja za sezonu 2015/16.

Prema rečima Eda Vudvorda, izvršnog potpredsednika, klub sa Old Traforda zaradio je u prošloj takmičarskoj godini 30 odsto više novca nego u prethodnoj, pa je konačni bilans zarade 608,7 miliona evra.

"Probivši" granicu prihoda od 500 miliona funti, Junajted je postao prvi engleski klub koji je to uspeo i pritom najavio za sledeću godinu još veće cifre i 'napad' na bar 626,5 miliona evra.

Kada je u pitanju čisto poslovni prihod, Junajted je povećao zaradu 36 odsto u odnosu na prethodni period i na tom osnovu prihodovao 316 miliona evra, uz čistu dobit od 80 miliona evra.

Sa druge strane, dug kluba sa Old Traforda na dan 30. jun 2016. iznosio je 308,4 miliona evra, a u prošloj sezoni je uvećan za 6,7 miliona evra.

Iako je mančesterski gigant predstavio zaista sjajne brojke, ipak nije najuspešniji klub na svetu, jer je Barselona u julu predstavila prihod od čak 674,2 miliona evra!

VAN GAL DOBIO OTPREMNINU - 10 MILIONA


Uz informaciju o poslovanju kluba, Junajted je objavio i da je bivši menadžer Luj Van Gal zajedno sa svojim stručnim štabom isplaćen do poslednjeg penija.

Pretvoreno u evropsku valutu, Holanđaninu i saradnicima uplaćeno je na račun skoro 10 miliona evra ili precizno - 9,9 miliona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC