• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

1, 2, 3 - Everton je drugi!

Autor mondo.rs

Samo 11 minuta bilo je potrebno uspavanom golgeteru da stigne do het-trika i poruči da je kriza prošlost. Everton u vrhu tabele, Sanderlend - zna se!

Proradio je!

I to kako...

Dugo uspavani gorostas u napadu Evertona, 23-godišnji Romelu Lukaku odlučno je prekinuo golgeterski post započet još 5. marta kada je bio zabeležen njegov poslednji premijerligaški gol.

Ove večeri, posle devet sušnih nastupa u finišu prošle, i dva na startu ove sezone, postigao je TRI gola.

"Milenijum" je mogao samo da mu aplaudira: Sanderlend – Everton 0:3 (0:0) u poslednjem meču 4. kola Premijer lige.

Engleski statističari upućuju na to da je Belgijanac dao prve golove posle 13 utakmica u Premijer ligi, ali 13 Evertonovih. On je nastupio u 11. U svakom slučaju, neko je morao da nastrada, a nastradao je nesrećni Sanderlend, koji i dalje nema pobedu u novoj sezoni.

Sanderlend, koji se pod vođstvom novog selektora Engleske, Sema Alardajsa, u finišu prošle sezone jedva spasao na račun Njukasla, Noriča i Aston Vile, najavio je da će se grčevito boriti za opstanak i ove sezone, po dolasku Dejvida Mojesa u klub.

Mojes, koji je posle duge i uspešne ere u Evertonu (2002-2013) neuspešno radio u Mančester junajtedu i Real Sosijedadu, otvorio je sezonu na "jeziv" način, iz perspektive navijača Sanderlenda – poraz, poraz, bod, poraz.




Samo Sautempton, za sada, nije nadigrao "crne mačke", koje su jedinu pobedu zabeležile nad trećeligašem Šrezberijem u Liga kupu (1:0).

S druge strane, promena menadžera itekako je doprinela boljim rezultatima kada je Everton u pitanju. I prethodnik Ronalda Kumana, Roberto Martinez, našao je selektorski posao posle otkaza na "Gudisonu" (preuzeo je Belgiju), a Holanđanin ga je nasledio samouvereno – tri pobede i remi u četiri kola i deoba drugog mesta sa Čelsijem, iza stopostotnog Mančester sitija.

Na startni remi sa Totenhemom od 1:1, "karamele" su vezale pobede nad Vest Bromom od 1:2, Stoukom od 1:0 i ove večeri nad Sanderlendom od 0:3, na stadionu na kojem je Martinez "dobio" dva komada prošle sezone.

Računajući i Liga kup, u kom je Everton pobedio Juvil 4:0, Kuman ima skor od 4-1-0 na novom radnom mestu, ali sada pored sasvim, sasvim respektabilnog sastava ima i raspucanog Lukakua koji je ove večeri na 132. zvaničnoj utakmici za Everton postigao 62, 63. i 64. gol, uz 23 asistencije.

Prethodni rezultati (od 2013):

Sanderlend – Everton 3:0

Everton – Sanderlend 6:2

Everton – Sanderlend 0:2

Sanderlend – Everton 1:1

Sanderlend – Everton 0:1

Everton – Sanderlend 0:1

Sanderlend – Everton 1:0

Za prvi, centaršutem s desne strane, asistirao mu je Idrisa Gaj za 0:1, potom je skupo plaćeno pojačanje iz Kristal Palasa, Janik Bolasije, probio odbranu Sanderlenda po levoj strani i pogodio u čelo svog centarfora za 0:2, da bi na pas Kevina Miralasa kroz sredinu Lukaku potvrdio da može da pogodi i nogom, levom, za 0:3.

Lukaku je imao sjajnu šansu u prvom poluvremenu, kada je bio blizu da se upiše u strelce, ali je Džordan Pikford fantastično "izvadio loptu" iz gola, tačnije ispod prečke, da bi u drugom poluvremenu Lukaku, nakon što je "otresao" čuvara i okrenuo se ka golu – zakucao loptu u prečku i najavio het-trik.

Imao je pet šansi na meču, jednu nije iskoristio samo zahvaljujući bravuri protivničkog golmana, jednu je smestio na gredu, tri poslao u mrežu, pa je zaslužio "standing ovation" u 88. minutu kada ga je zamenio Aruna Kone.

Lukaku je do het-trika stigao za samo 11 minuta igre, postižući golove u 60, 68. i 71. minutu, a ozbiljno drugačiju formu prikazao je centarfor Sanderlenda, Džermajn Defo, koji je imao dve velike šanse, jednu na 0:0 u 10. minutu, ali se oba puta obrukao.

Jednom je bio izuzetno neprecizan, drugi put se predugo nameštao i omogućio odbrani Evertona da ga izblokira.

Plavi iz Liverpula zaslužili su tri boda u svakom smislu, velike šanse za gol u ne toliko lepoj, ali dinamičnoj utakmici imali su i Bolasije u prvom i Miralas u drugom poluvremenu.

Sanderlend: Pikford – Mankiljo, Kone, Đilobođi, Van Anholt – Rodvel, Kirhof – Januzaj, Guč (Kazri), Votmor – Defo.

Everton: Stekelenburg – Kolman, Vilijams, Džaglejka, Bejns – Gaj, Beri – Miralas, Barkli (Delofeu), Bolasije – Lukaku.

Jedini koji neće baš biti srećan na povratku kući je mladi lider tima Ros Barkli, koji je prikazao nekoliko odličnih partija na startu sezone, ali kojeg je Kuman večeras zamenio na poluvremenu, jer je bio neprepoznatljiv. Ušao je Đerar Delofeu i u velikoj meri doprineo potpunom slomu Sanderlenda u nastavku.

Everton sa deset od 12 mogućih bodova dočekuje Midlsbro u sledećem kolu, pa igra sa Noričom u Liga kupu, a onda gostuje Bornmutu i čeka Kristal Palas.

Tabela: Mančester siti 12, Čelsi 10, Everton 10, Mančester junajted 9, Totenhem 8, Liverpul 7, Arsenal 7, Hal 7, Midlsbro 5, Votford 4, Kristal Palas 4, VBA 4, Svonsi 4, Barnli 4, Bornmut 4, Lester 4, Vest Hem 3, Sautempton 2, Sanderlend 1, Stouk 1.


Prethodni rezultati (od 2013):

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC