• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaze od starta: Barsa i Bajern dali 12 golova!

Autor mondo.rs

Derbi PSŽ - Arsenal ostao u sjenci goleada na Kamp Nou i Alijanc areni.

Liga šampiona je s razlogom najkvalitetnije klupsko takmičenje za fudbalere u Evropi. Potvrđeno je to i prvog dana prvog kola sezone 2016/17. U sedam utakmica postignuta su 22 gola, uz dva odbranjena penala.

Najviše uzbuđenja u utorak uveče očekivalo se u duelu Pari Sen Žermena i Arsenala. Tako je i bilo, ali tek u posljednjih petnaestak minuta, kada su se gosti konačno probudili i uspjeli da izjednače na 1:1 preko Aleksisa Sančeza u 78. minutu. Do tog trenutka PSŽ je dominirao, nošen pogotkom Kavanija već u prvom minutu.

Urugvajac se, međutim, ispromašivao u nastavku meča, a "tobdžije" su to kaznije i došle do boda, koji možda i nisu zaslužile po viđenom u većem dijelu meča.

Derbi će, ipak, ostati u sjenci goleada na Kamp Nou i Alijanc areni, gdje su Barselona i Bajern napunili mreže svojih rivala.

Katalonci su "pregazili" Seltik 7:0, uz nekoliko fantastičnih pogodaka, dok su Bavarci lako izašli na kraj sa ruskim Rostovom - 5:0.

Lionel Mesi je sezonu u elitnom takmičenju otvorio het-trikom, Luis Suarez sa dva pogotka, a po jednom su se u strijelce upisali Inijesta i Nejmar, koji je imao i čak tri asistencije.

U Njemačkoj je dvostruki strelac bio mladi Džošua Kimih, ali tek kada su Robert Levandovski i Tomas Miler probili bunker gostiju. Tačku je stavio Bernat u posljednjim trenucima utakmice.

U reprizi osmine finala iz prošle sezone, Atletiko Madrid je kao gost savladao PSV Ajndhoven 1:0, iako je domaćin poslije gola Sula imao priliku da izjednači iz penala. Jan Oblak je, međutim, sjajnom intervencijom odbranio šut Gvardada.

Zbog jake kiše u Mančesteru, utakmica Siti - Borusija Menhengladbah je odložena.


Napoli je morao malo da se pomuči da bi savladao Dinamo Kijev 2:1, jer je domaćin prvi stigao do gola. Poslije isključenja Sidorčuka u 68. minutu, gosti su, ipak, lako sačuvali prednost do koje su golovima Milika stigli već prije odlaska na odmor.

U istoj grupi, Benfika je u posljednjim trenucima ispustila pobjedu nad Bešiktašom. Da situacija bude još gora po Portugalce, strijelac pogotka za goste, kojim su izjednačili na 1:1, bio je Anderson Taliska, koji u turskom timu igra na pozajmici upravo iz lisabonskog kluba. Sjajno je izveo slobodan udarac i donio radost gostima.

Od srpskih fudbalera, u startnim postavama svojih timova bili su Ljubomir Fejsa (Benfika) i Duško Tošić (Bešiktaš), dok je Nikola Maksimović presjedio na klupi Napolija. Utakmicu u Lisabonu sudili su naši arbitri, predvođeni Miloradom Mažićem. Svi akteri zaslužili su solidne ocjene za svoja izdanja, s tim da je Tošić mogao bolje da reaguje kod primljenog gola njegovog tima, kada nije "zatvorio" igrača.

Dželat Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, bugarski Ludogorec, dugo je vodio u Bazelu, od 45. minuta, ali je u 80. ispustio prednost pa je meč završen remijem 1:1.

UŽIVO:

GRUPA A:

Bazel - Ludogorec 1:1 (0:1)
/Štefen 80 - Kafu 45/

- Sjajan prodor Džonatana Kafua u finišu poluvremena za vođstvo Ludogoreca.

- Loša procjena golmana Stojanova mogla bi da košta Ludogorec bodova. Štefen se odlično prikrao iz drugog plana na centaršut sa desne strane i uspio da donese izjednačenje Bazelu.

PSŽ - Arsenal 1:1 (1:0)
/Kavani 1 - Sančez 78/

- Prvi pogodak ove sezone u Ligi šampiona postigao je napadač Pari Sen Žermena, Edinson Kavani. Tek što je počeo duel sa Arsenalom, Serž Orije je centrirao sa desne strane, a Urugvajac glavom skrenuo loptu u mrežu.

- PSŽ je dominirao, ali i promašivao. Kaznio je to Aleksis Sančez izjednačujućim golom za Arsenal u 78. minutu, sjajno je šutirao poslije duge akcije gostiju.

- U posljednjim sekunda utakmice Žiru (Arsenal) i Verati (PSŽ) dobili su crvene kartone zbog koškanja.

GRUPA B:

Benfika - Bešiktaš 1:1 (1:0)
/Servi 12 - Taliska 90+3/

- Loša reakcije odbrane gostiju omogućila je Franku Serviju da bez mnogo problema pošalje loptu u gol. Prvo je Marselo pogrešno procijenio let lopte, zatim golman Zengin nije uspio da uhvati loptu, a onda i Duško Tošić bio prilično statičan.

- Šok u Lisabonu! Anderson Taliska je u trećem minutu nadoknade postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. Riječ je o igraču Benfike koji igra na pozajmici u Bešiktašu!

Dinamo Kijev - Napoli 1:2 (1:2)
/Garmaš 26 - Milik 36, 45+2/

- Odličan potez Denisa Garmaša na povratno dodavanje Cigankova. Šutirao je iz okreta, precizno, za vođstvo Dinamo Kijeva u 26. minutu.

- Napoli stiže do izjednačenja u finišu prvog dijela. Arkadijuš Milik je odlično skočio i šutirao glavom poslije centaršuta Gulama sa lijeve strane.

- Napoli je uspio da preokrene već prije odlaska na odmor! Ponovo je strelac bio Milik poslije "glavometa" pred golom Kijevljana.

- Već komplikovanu sitaciju za Dinamo Kijev u 68. minutu dodatno je otežao Serhij Sidorčuk koji je dobio drugi žuti karton.

GRUPA C:

Barselona - Seltik 7:0 (2:0)
/Mesi 3, 27, 60, Nejmar 50, Inijesta 59, Suarez 75, 88/

- Odlična akcija po lijevoj strani za vođstvo Barselone. Nejmar je lepo uposlio Mesija, koji je snažno šutirao iskosa u dalji ugao.

- Seltik ostaje bez izjednačenja u 24. minutu. Ter Štegen je skrivio penal oborivši Dembelea, ali se potom izgubio odbranivši upravo njegov šut.

- Kazna za promašen penal brzo je stigla goste. Lionel Mesi se po drugi put upisao u strelce u 27. minutu poslije majstorske akcije sa Nejmarom.


- Poništen pogodak Dembelea za Seltik u posljednjim trenucima prvog poluvremena zbog opravdano dosuđenog ofsajda.

- Poslije dvije asistencije, sjajan pogodak Nejmara iz slobodnog udarca za 3:0.

gol
Izvor: YouTube

 - Andres Inijesta je početkom drugog poluvremena zamijenio Ivana Rakitića, a već u 59. minutu upisao se u strijelce! Sjajno je šutirao iz voleja sa nekih 12 metara.

- Katalonci imaju trening protiv škotskog prvaka! Het-trik Lionela Mesija u 60. minutu poslije asistencije Luisa Suareza.

gol
Izvor: YouTube


- Još jedna prelijep gol na Kamp Nou. Ovaj put strelac je Luis Suarez, a Nejmar ponovo asistent, po treći put. Urugvajac je primio loptu grudima, okrenut leđima golu, a onda majstorski šutirao.

gol
Izvor: YouTube


- Suarez se posljednji upisao u strelce za svoj tim, ali je zato dodao još jedan pogodak. Svoj drugi gol, a sedmi za Barselonu, postigao je u 88. minutu, poslije dodavanja Mesija.

Mančester siti - Borusija Menhengladbah (odloženo zbog nevremena)

GRUPA D:

Bajern Minhen - Rostov 5:0 (2:0)
/Levandovski pen 28, Miler 45+2, Kimih 53, 60, Bernat 90/

- Bajern je poveo iz penala. Levandovski je bio strelac, a uprvo on je i oboren u kaznenom prostoru Rostova dok se čekalo na izvođenje kornera.

- Tomas Miler je uspio da uoči odlaska na odmor duplira prednost Bajerna. Iskoristio je dodavanje Alabe i postigao drugi gol za Bajern.

- Bavarci rješavaju pitanje pobjednika u 53. minutu. Kimih je bio strijelac poslije lijepe akcije i asistencije Daglasa Koste.

- Mladi Džošua Kimih ponovo pogađa u 60. minutu. Ovaj put glavom.

- "Petarda" Bajerna! Bernat je u 90. minutu stavio tačku na utakmicu.

PSV - Atletiko Madrid 0:1 (0:1)
/Saul 43/

- Poništen gol domaćem timu u 6. minutu zbog ofsajd pozicije Luka de Jonga. Čini se da je odluka sudije opravdana.

- Gosti veoma lijepim golom Saula u posljednjim minutima prvog dijela stižu do vođstva.

Atletiko Madrid
Izvor: YouTube


- PSV je imao sjajnu priliku za izjednačenje, ali Andres Gvardado nije realizovao penal. Jan Oblak je sjajno intervenisao.

U srijedu se sastaju:

GRUPA E:

Bajer Leverkuzen - CSKA Moskva
Totenhem - Monako

GRUPA F:

Legija Varšava - Borusija Dortmund
Real Madrid - Sporting Lisabon

GRUPA G:

Briž - Lester
Porto - Kopenhagen

GRUPA H:

Juventus - Sevilja
Lion - Dinamo Zagreb

Sve utakmice možete pratiti direktno na TV Arena Sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC