• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Draško Ilić: FS RS čini mobing nad Jelićem!

Autor mondo.ba

Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banjaluka Draško Ilić nada se pobjedi Petra Jelića, kojeg je PFS BL nominovao kao kandidata za izbore predsjednika FS Republike Srpske.

 Draško Ilić: FS RS čini mobing nad Jelićem! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izbori su zakazani za 26. septembar, a aktuelnog čelnika FS RS Milu Kovačevića nominovalo je preostalih šest područnih saveza.

Ilić je za "Glas Srpske" žestoko kritikovao rad Saveza i naglasio da je PFS BL jedina prava opozicije fudbalskoj vlasti u Srpskoj već sedam godina.

"PFS Banjaluka je diskriminisan po svim osnovama i posljednja dva puta dao je protivkandidata na predsjedničkim izborima jer želi korjenite promjene. Dosad nismo napravili značajniji rezultat jer su delegati Skupštine FS RS bili kupljeni pa su morali da dižu ruku protiv nas", rekao je između ostalog Draško Ilić banjalučkom dnevniku.

Ilić se osvrnuo i na pokušaj "sabotaže" kandidature Petra Jelića.

"Pravna komisija Saveza radi mobing nad kandidatima koji bi trebalo da se nađu na listi. Petar je član uprave banjalučkog Borca i nastanjen je u Banjaluci, bez obzira na to što je rođen u Modriči, ali su željeli da ga izbace iz igre i prije izbora, pa da bude samo jedan kandidat. Trpimo strahoviti pritisak iz kancelarije Saveza i više ne smijemo dozvoliti takvu politiku", dodao je Ilić.

Mile Kovačević: Pogledajte Statut FS RS

Prvi čovjek FS RS Mile Kovačević na čelu Saveza troši svoj treći mandat i nije želio za "Glas Srpske" mnogo da odgovora na optužbe Draška Ilića. "Tačno se zna šta se dobrog uradilo tokom proteklih godina i sada pokušavaju i to da nam ospore. Sve ono što smo uradili, kao i planove za dalji rad, prezentovaću narednih dana. Što se tiče navodnog odbijanja kandidature Petra Jelića, neka oni koji su ga predložili pogledaju Statut po kojem radimo i sve će im biti jasno", rekao je Kovačević.

Imao je mnogo zamjerki na rad aktuelnog rukovodstva FS RS.

"Dosadašnja politika urušila je skoro sve klubove. Čak četiri su prošle sezone ispala iz Premijer lige Bosne i Hercegovine i za devet godina svog mandata Kovačević nije uradio ništa što je obećao, a rekao je da će izgraditi trening centar, naći sponzora za Prvu ligu RS, ugovoriti prijateljske utakmice reprezentacije...Saradnja sa lokalnim zajednicama skoro i da ne postoji jer nisu inicirali nikakvu akciju koja bi doprinijela razvoju. Imamo ogroman broj nekvalitetnih liga za koje klubovi moraju da plaćaju kotizaciju, od čega žive svi zaposleni u FS RS, dok se dobar dio njih troši na omladinske selekcije koje su hodale po ko zna kakvim turnirima".

Prema njegovim riječima, dosta je bilo podaništva i zato su nominovali petra Jelića, sina nekadašnjeg predsjednika FS BiH i FS RS Milana Jelića.

"Ovako više ne može i želimo novi Savez u kojem nema podaništva i kupovanja glasova, a to će biti ako Jelić bude izabran. Spreman je da povede nove fudbalske radnike u bolji i kvalitetniji rad u svim tijelima FS RS. Sa nama je i veliki broj delegata Skupštine koji ne žele to da trpe, a trenutno imamo 32 glasa od mogućih 55", zaključio je čelnik Fudbalskog kluba Krupa.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kozak

Ova spodoba je unistila Borac

Frontmen

Cim je to ovaj zasluzio mjesto predsednika dem sto mu je tata bio clan snsd klana???...kao i ovaj Ilic koji je unistio Borac i pere novac u gigantu Fk Krupa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC