• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludi preokret na "Bernabeu" i goleada Dortmunda!

Autor mondo.rs

Sporting iz Lisabona bio je na pragu senzacije, ali su Ronaldo i Morata u poslednjih šest minuta postigli golove za preokret šampiona Evrope. Veliki broj golova, a najubedljivija je bila Borusija Dortmund u Varšavi (0:6).

Sjajno veče u Ligi šampiona!

Na ono na šta su nas juče navikli fudbaleri Barselone, Bajerna i drugih timova koji su "otvorili" ovogodišnju sezonu u Ligi šampiona, a mislimo na golove, nastavili su fudbaleri Dortmunda, Mančester sitija, Lestera....

Večeras je u devet utakmica postignuto čak 28 golova, a nije ih bilo samo u Torinu!

Tamo je Sevilja uspela da "iščupa" bod protiv Juventusa, koga mnogi vide kao favorita za trofej, ali uprkos inicijativi domaćih i prečki Gonzala Iguaina - to nije bilo dovoljno za tri boda.

Aktuelni šampion se dugo i dugo mučio protiv Sportinga iz Lisabona, bio nadomak poraza, uspeo je da slavi na kraju. Pogodak Kristijana Ronalda u 89. minutu nagovestio je preokret, a za to je bio zaslužan Alvaro Morata koji je "duboko u nadoknadi" doneo tri boda.


Najviše golova videli smo u Varšavi gde je Dortmund "pregazio" Legiju postigavši čak šest golova, a njihov imenjak iz Menhengladbaha nije bio te sreće, pa je "nastradao" od Mančester sitija. Utakmica koja je juče odložena zbog pljuska – danas je završena "pljuskom" golova u mreži Zomera – 4:0.

SITI - MENHENGLADBAH

Oluja od sinoć je samo naizgled stala, nastavljena je naredne večeri, ali u fudbalskom smislu. Mančester siti Pepa Gvardiole zabeležio je i sedmu pobedu u sedam mečeva ove sezone igrajući impresivan fudbal, koji je goste iz Menhengladbaha držao na njihovoj polovini od prvog do poslednjeg minuta utakmice koju ponovo nije pratio "pun" Etihad.Naš Aleksandar Kolarov ovog puta igrao je na poziciji levog beka i asistirao je Serhiju Agueru kod prvog gola, a potom i sam imao dve-tri šanse da se upiše u strelce. U nastavku, Siti je nastavio sa inicijativom, tempo je na kratko opao, ali se Argentinac "dokopao" het-trika, a Keleči Ihenačo novog gola.

Četiri pogotka "pala su" i u remiju Bajera i CSKA. U meču koji je obilovao sudijskim greškama, i o kom sigurno ne bismo pričali kao efikasnom da su primećene na vreme, Leverkuzen je za 16. minuta postigao dva gola preko Mehmedija i Čalhanoglua, ali je CSKA preko Dzagoeva i Eremenka za dva minuta uspeo da ih stigne i da osvoji prvi bod ove sezone.

Šampion engleske Lester siti sa gostovanja u Brižu vraća se sa tri boda.

Mnogi su se pitali kako će se "lisice" snaći u Ligi šampiona, i prvoj utakmici u Evropi još od meča sa Zvezdom 2000. godine, ali su oni bili odlični u Brižu i postigli tri pogotka. Olbrajton je rano doneo prednost, a još dva puta je pogađao Rijad Mahrez, koji je ovoga puta pogodio sa penala.

Za razliku od njih utisak je pokvario Totenhem koji je poražen od Monaka.

"Pevci" su imali 90.000 navijača na svojoj strani na Vembliju, ali ni to nije pomoglo protiv inspirisanog protivnika. Silva i Dirar su za pola sata doneli prednost, a Aldervireld je samo ublažio poraz.

Dinamo iz Zagreba je ubedljivo poražen u Lionu, ali nije pretrpeo katastrofu.

Francuzi su postigli tri pogotka i tako nagovestili još jedno slabo izdanje Zagrepčana u Ligi šampiona, a remi je viđen u Portu gde je Kopenhagen uspeo da odoli napadima portugalske ekipe, uprkos tome što je dugo igrao sa igračem manje.


GRUPA C:

Mančester siti - Borusija Menhengladbah 4:0 (2:0)
/Aguero 8, 28p, 76, Ihenačo 90+1/

GRUPA E:


Bajer Leverkuzen - CSKA Moskva 2:2 (2:2)
/Mehmedi 8, Čalhanoglu 16 - Dzagoev 37, Eremenko 39/

Totenhem - Monako 1:2 (1:2)
/Aldervireld 45 - Silva 16. Dirar 29/


GRUPA F:

Legija Varšava - Borusija Dortmund 0:6 (0:3)
/Gece 7, Sokratis 16, Bartra 18, Gereiro 52, Kastro 76, Obamejang 87/

Real Madrid - Sporting Lisabon 2:1 (0:0)
/Ronaldo 89, Morata 90+5 - Cezar 47/


GRUPA G:

Briž - Lester 0:3 (0:2)
/Olbrajton 6, Mahrez 28, 52p/

Porto - Kopenhagen 1:1 (1:0)
/Otavio 13 - Kornelijus 52/


GRUPA H:

Juventus - Sevilja 0:0

Lion - Dinamo Zagreb 3:0 (1:0)
/Toliso 13, Feri 49, Korne 52/

Podsetite se i rezultata jučerašnjih mečeva.


N A J A V A

Umesto osam - čak devet mečeva na programu ove srede!

Razlog tome je što je utakmica Mančester sitija i Borusije Menhengladbah "pomerena" za dan zbog jakog nevremena u Engleskoj, a sa čime nisu naročito bili oduševljeni Nemci, pa ćemo videti kome će više odgovarati ova 24 sata pauze.

Na "Etihadu" će debitovati i Ilkaj Gundogan.

"Derbi dana" igra se u Torinu gde se Juventus, jedan od najvećih favorita za titulu u ovom takmičenju, sastaje sa "kraljem Lige Evrope" - ekipom Sevilje. Tim iz Andaluzije je u velikoj meri promenio sastav, ali i trenera - sada je tu Sampaoli, ali su i dalje vrlo opasni i ne očekuje se da budu lak protivnik.

Zanimljivo bi moglo da bude i u duelu Real Madrida i Sportinga iz Lisabona, ako ne zbog rezultata, pa onda zbog toga što će Kristijano Ronaldo igrati protiv svog matičnog kluba, a tu je i duel Totenhema i Monaka, ali i Briža i Lestera.

MONDO će pratiti promene rezultata na ovim mečevima i uz zanimljive podatke, golove i šanse vas izveštavati o događajima na terenima širom Evrope. Tu su i startne postave na svim mečevima.

IZ MINUTA U MINUT:

22.36 - Morata! Pobeda Reala!

22.29 - Gol! I to kakav! Kristijano Ronaldo iz slobodnog udarca...

22.23 -
Kakva šansa za Real... Kristijano Ronaldo sa dva metra pogađa stativu!

22.18
- Dortmund se baš "namerio" da "zgromi" Legiju iz Varšave.... Pred njihovim navijačima upisali su i peti gol – Gonzalo Kastro pogađa u 76. minutu, a u isto vreme na "Etihadu" u strelce se upisuje i Serhio Aguero. Treći put.

22.16 - I Lazar Marković je u igri. Njegov debi za Sporting u Ligi šampiona.

22.08 -
Poljski bek u Kopenhagenu - Greguš, dobija crveni karton. Šansa za Porto.

22.05 -
Morata ulazi u igru. Hoće li on pomoći da se ne završi Realov niz od 21 utakmice bez poraza u grupnoj fazi Lige šampiona?

22.03 - Trener Sportinga Žorž Žezus je isključen.

22.00 - 
Lester se baš uželeo evrope. Ludovik Butel, golman Briža, srušio je Džejmija Vardija, a Rijad Mahrez pogađa. Katastrofa se smeši i Zagrepčanima pošto Maksvel Korne postiže i treći gol za Lion. Dinamo daleeeko od pogotka.

21.22 -
 Gol u Portu gde Kopenhagen stiže do izjednačenja preko Korlenijusa, a Dortmund dolaz i do četvrtog gola preko Gereira.

21.20 - Feri donosi drugi gol Lionu protiv Dinama.

21.48 - Gol i u Madridu, ali u mreži Kika Kasilje!

Sporting je bio "tvrd orah" u prvom poluvremenu, a u drugo su ušli odlučnije i nakon greške Luke Modrića i Serhija Aguera lopte se dočekao Bruno Cezar koji je šutirao "iz prve" i pogodio dalji ugao gola Kasilje.


21.32 - Kraj poluvremena. Golova nema samo u Madridu i Torinu.

21.31 -
Tobi Aldervireld "vraća" Totenhem u igru. Štoper "pevaca" daje gol na kraju poluvremena...

21.23 -
Da, definitivno! Evo izjednačenja u Leverkuzenu! Nagovestio je Alan Dzagoev bolju igru svog tima, a samo dva minuta kasnije Roman Eremenko donosi poravnanje na semaforu. Visoki Lasina Traore je lepo uposlio ruskog vezistu.

21.22 -
Do gola stiže i CSKA iz Moskve. Alan Dzagoev, za interesantniji meč?

21.19 - Za sada najlepši pogodak večeri. Rijad Mahrez...




21.16 - 
Samo što smo pomenuli Totenhem... Monako stiže do drugog gola na Vembliju, a sada je strelac Lemar. On nije počeo meč, već je u igru ušao umesto Dirara.

21.14 -
Dok Totenhem gubi, Siti i Lester igraju odlično i imaju dva gola prednosti protiv svojih protivnika. Sada se u listu strelaca upisao i Rijad Mahrez. Njegov prvi gol u Ligi šampiona.

21.13 - Dobro je Aguero, postiže i gol iz penala. Siti sada vodi 2:0.

21.09 -
U kakvoj je formi Serhio Aguero... On je postigao svoj sedmi gol "pod" Pepom Gvardiolom i ušao u listu "20 najboljih strelaca u evropskim takmičenjima". Ovo mu je bio 45. u 77 utakmica.

Ali je potom pao povređen...

21.03 - Ispravka, Dortmund do trećeg. Sokratis, pa Bartra!

21.01 - 
Još tri gola! Bernardo Silva je "šokirao" London pošto je doveo Monako u vođstvo protiv Totenhema, a Dortmund i Leverkuzen stižu do drugog gola.

21.00
-Posle petnaest minuta nemamo golove samo na tri meča. Otavio je pogodio za Porto, a Toliso za Lion protiv Dinama.

20.58 - 
Mark Olbrajton je prvi fudbaler Lestera koji se upisao u strelce u nekom od evropskih takmičenja još od 2000. godine i gola Mazija Izeta protiv Crvene zvezde.




20.53 -
Evo golova i u Mančester, ali i u Leverkuzenu. Admir Mehmedi je pogodio za "farmaceute", a Serhio Aguero pogađa za Siti i to na asistenciju Aleksandra Kolarova.

20.52 -
Koreografija nije uplašila igrače Dortmunda, pa povratnik u ovu ekipu Mario Gece donosi prednost u 7. minutu meča. Poslednji meč za Dortmund u Ligi šampiona odigrao je u finalu protiv Bajerna 2013. godine.

20.51 - Prvi gol na večerašnjim susretima postiže Mark Olbrajton za engleskog šampiona Lester.

20.50 - Sjajna koreografija navijača Legije iz Varšave koji poručuju "Pogodite ko se vratio?"



20.47 - Kristijano Ronaldo počinje svoj prvi meč ove sezone, a ujedno 350. u dresu Reala.

20.45 - Mečevi na svim stadionima su počeli!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC