• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donald: Da se u derbiju iskupimo za Evropu

Autor mondo.rs

"Još uvek nam je u glavama to da smo razočarali navijače. Razgovaramo o tome i želimo da im poklonimo trijumf u Humskoj", kaže Holanđanin pred derbi, u kojem još nije doživeo neuspeh.

 Donald pred vječiti derbi: Da se iskupimo za Evropu Izvor: MN PRESS


Mičel Donald dočekuje "večiti" derbi u dobrom raspoloženju i sa novom frizurom.

Na glavi veziste Crvene zvezde u nedelji derbija "sevnuo" je i plavi pramen, zahvaljujući njegovoj supruzi.

"Za ovo što vidite zaslužan je frizer, koji je napravio grešku", rekao je Holanđanin uz osmeh za klupski sajt.

"Šalu na stranu, u poslednje vreme nisam baš veliki ljubitelj raznih boja u kosi, ali imao sam ovakvu frizuru kad sam bio dosta mlađi i rešio sam da je ponovo napravim. Moja supruga je želela nešto novo i tako je nastala ova frizura".

Za razliku frizure, pripremu za derbi ne menja. Dosad ima pozitivan skor u okršajima sa Partizanom i želi da tako ostane i posle ovog vikenda.

"Kao i uvek, očekujem lep fudbal u derbiju. To je najvažnija utakmica u sezoni. Igrao sam dosta puta protiv Partizana od kada sam ovde i uživao sam svaki put. Posebno volim derbi, jer ga nikada nisam izgubio. Daću sve od sebe da tako ostane... Priprema za derbi je uvek lakša nego za ostale mečeve, jer je sama atmosfera, kakva znamo da nas čeka, dovoljan pokretač da na terenu damo sve od sebe i da uđemo u meč što spremniji", rekao je Donald.

Trening... #czv #podrzizvezdu #zvezda #fkcz #budideozvezde

A photo posted by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on



O kvalitetu večitog rivala govori pohvalno, ali ističe snagu svog tima.

"Poštujem protivnika, dobra su ekipa, ali mi smo Crvena zvezda i idemo na pobedu, kao i uvek. Ne mogu da predvidim rezultat, ali mogu da obećam da će svako dati 100 odsto sebe da na toj utakmici osvojimo tri nova boda. Ne obraćamo mnogo pažnje na rivala, pripremamo svoju taktiku i gledamo samo sebe. U dobroj smo formi, svi moramo da budemo potpuno fokusirani i rezultat neće izostati"

U često "rovovskom" ratu "večitih" rivala, vezisti oba tima neretko su na derbijima najčešće u prvom planu. Tako bi moglo da bude i u subotu u Humskoj od 18 časova (TV Arena sport).

Donald po takvoj igri pamti i svoj prvi derbi.

"U toj utakmici pobedili na 'Marakani' 3:1. To je bila odlična utakmica, u kojoj je vezni red bio dominantan. To je neki model po kojem bi i sada trebalo da igramo, mada se tim dosta promenio u međuvremenu. Svi znamo da je sredina najvažniji deo ekipe, ako tu odradimo dobar posao - mnogo će lakše biti ostatku ekipe".

Izvor: MN PRESS



Posmatrajući poslednje mečeve, čini se da će njegov zemljak Damjen Le Talek i na stadionu Partizana igrati u defanzivnoj liniji, kao štoper, što znači da će Božović možda opet raspariti svoje francuske veziste.

"Nedostaje mi Le Talek u veznom redu. On ima dosta iskustva na toj poziciji, igrali smo duže vreme zajedno u sredini i dobro se razumemo. Ali, on igra odlično i na mestu centralnog beka i dokle god je tako najbolje za ekipu - ne žalim se. Sa ostalim saigračima se takođe odlično razumem u veznom redu, tako da nema problema".

Naspram Donalda, u veznom redu Partizana stajaće brazilski vezista Everton, koji je golom u nadoknadi vremena prošlog okršaja "večitih" postao heroj i ljubimac navijača svog tima.

Holanđanin tvrdi da ne razmišlja o svojim konkurentima i uverava da će se potruditi da i on bude strelac u derbiju.

Izvor: MN PRESS

"Ne obraćam mnogo pažnje na protivničke igrače. Vidim da se u medijima Everton često spominje kao neko od koga preti najveća opasnost. Ukoliko uđe u moj prostor, sigurno ću ga namučiti. I to ne važi samo za njega, već za sve protivničke igrače, zato što želim da izađem kao pobednik iz svakog duela. To je normalno i oni bi vam rekli istu stvar da ih pitate. Nije ništa lično"

"Potrudiću se da posle dva gola na evropskim utakmicama upišem i prvi na večitom derbiju. U poslednjih nekoliko utakmica češće šutiram, sve sam bliži golu, ali treba mi još vežbe. Svakako ću oprobati šut i protiv Partizana", poručio je Holanđanin.

Komentarišući podršku navijača, Donald priznaje da mu ona veoma znači i ističe da pristalice razumeju i kada ekipa odigra loše.

U skladu s tim, on poručuje da je želja svih u svlačionici da se trijumfom u Humskoj iskupe za evropske poraze.

"Ovde se osećam kao kod kuće. Ne govorim to samo zato što sam trenutno igrač Zvezde, iskrena sam osoba, zaista to mislim. Da nisam zadovoljan - to bi se videlo po meni i po mojoj igri... Nismo zaboravili da smo navijače razočarali u evropskim utakmicama. Još uvek nam je to u glavama i često razgovaramo kako bismo shvatili šta smo uradili loše. Ali, sve je to fudbal. Mi kao profesionalci moramo uvek da gledamo sledeću utakmicu, a sada je to večiti derbi. Pobedu protiv Partizana želimo i kako bismo se na neki način iskupili navijačima, podjednako kako što želimo i da pobedimo svaku narednu utakmicu zbog njih", podvukao je snažni vezista.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC