• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeferin: Podržaću N/FS BiH u svim projektima

Autor Anadolija

"Kao predsjednik UEFA-e, iako me čeka puno posla, sa posebnom pažnjom pratitću dešavanja u fudbalu u BiH, posebno zbog svih specifičnosti u kojima je vaša zemlja, rekao je Aleksander Čeferin.

"Čelnici bh. saveza uradili su mnogo posla posljednjih godina i zaista smo odlično sarađivali na regionalnom nivou. Predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, kao i generalni sekretar Jasmin Baković odradili su ogroman posao na stabilizaciji, ali i prosperitetu bh. saveza. Pokazali su jedinstvo za dobrobit fudbala u cijeloj BiH, i to je odlično. Kao predsjednik UEFA-e, iako me čeka puno posla, sa posebnom pažnjom pratitću dešavanja u fudbalu u BiH, posebno zbog svih specifičnosti u kojima je vaša zemlja. Ono što je sigurno je da ćemo nastaviti obostrano uspješnu saradnju sa ljudima, čelnicima N/FS BiH u koje imam izuzetno povjerenje, jer su provjerene snage, koje znaju raditi posao i veoma dobro kotiraju i na međunarodnom planu", rekao je Čeferin, naglasivši kako će nastojati da u jednom od prvih zvaničnih putovanja od kako je juče izabran na funkciju predsjednika UEFA-e posjeti upravo Bosnu i Hercegovinu. 

I u delegaciji N/FS BiH, koju su na Kongresu UEFA-e u Atini činili predsjednik Begić, potpredsjednik Beus i generalni sekretar Baković bili su izuzetno zadovoljni sastankom sa Čeferinom sa kojim, tvrde, "od ranije imaju izgrađen prijateljski odnos". 

"Sastanak sa predsjednikom UEFA-e Čeferinom bio je prijatan i srdačan. Ono što je najvažnije jeste da već dobro poznaje našu situaciju i da je izrazio spremnost da u svakom trenutku podrži aktuelno rukovodstvo N/FS BiH i sve projekte", kazao je Baković. 

Osim sa Čeferinom, za vrijeme boravka u Atini delegacija N/FS BiH sastala se i sa proslavljenim fudbalerom i trenerom iz BiH, te članom Odbora za posredovanje i savjetovanje bh. Saveza Duškom Bajevićem. 

"Tokom razgovora o svim aktuelnim temama Bajević se interesovao o stanju u našem klupskom i reprezentativnom fudbalu. Boravak u Atini iskorišten je i za posjetu klupskim prostorijama AEK-a u kojem 'Princ sa Neretve' obavlja funkciju izvršnog direktora", saopšteno je iz N/FS BiH. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC