• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SASTAV ZVEZDE: Fibel "visi", Supić na golu

Autor mondo.rs

Evo kako će, prema saznanjima MONDA, izgledati tim Crvene zvezde u 152. "večitom derbiju"!

 SASTAV ZVEZDE: Fibel "visi", Supić na golu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dok su trajale evropske kvalifikacije, nije bilo toliko teško pogoditi sastav Crvene zvezde za utakmice sa Valetom, Ludogorecom i Sasuolom. Možda ne svih 11 startera svaki put, ali kada se izvuče prosek, može se reći da smo bili dobri prognozeri.

Pred 152. "večiti derbi" sa Partizanom (subota 18 časova, TV Arena Sport), situacija je, međutim, bila mnogo komplikovanija.

Počevši od golmana, gde su čak tri imena bila u opticaju, preko štopera i desnog beka, pa desnog krila, do špica.

Muku treneru crveno-belih, Miodragu Božoviću zadaje veći broj stranaca (devet) nego što je dozvoljeno (šest), ali i loša forma prvog golmana Damira Kahrimana.

Iskusni čuvar mreže ostavljen je van tima za utakmicu sa Bačkom prošlog vikenda, a mesto među stativama zauzeo je Nemanja Supić, kojem je to bio prvi nastup posle duže vremena.

Supić će, kako saznaje MONDO, dobiti prednost u odnosu na konkurente i na stadionu u Humskoj, što znači da neće debitovati 20-godišnji povratnik sa pozajmice u Bačkoj, Filip Manojlović.

Kada je u pitanju odbrana, sigurni su Mihailo Ristić kao levi bek i Damijen Le Talek kao štoper, dok se po viđenom u poslednje vreme može naslutiti da će kraj desne aut linije biti Marko Petković, koji je u Novom Pazaru i protiv Bačke igrao od prvog do poslednjeg minuta. Teško da je Božović dao baš toliki odmor Milošu Cvetkoviću uoči derbija.

Mnogo je veća dilema ko će biti par Le Taleku na poziciji centralnih defanziva. Zoran Rendulić je, po rečima trenera, ispao iz konkurencije zbog povrede, dakle, u konkurenciji su kapiten Aleksandar Luković i letošnje pojačanje koje se i nije baš proslavilo u dosadašnjim utakmicama, Tomas Fibel.

Upravo se Fibel u neformalnim razgovorima najčešće pominje kao prekobrojan a, s obzirom da nije igrao od eliminacije iz Evrope, da se zaključiti da ga neće biti među akterima predstojećeg derbija.

Što se tiče veznog reda, Mičel Donald i Marko Poletanović očekuju se kao "kičma" tima, sa Gelorom Kangom ispred sebe, a Džonom Ruizom na levoj strani. Ko će biti desno, najveća je nedoumica uz ime golmana.

Do sada su se na desnom krilu rotirali Slavoljub Srnić i Pablo Mouče, ali je Argentinac taj koji je češće bio među 11 startera. Moguće je da ovaj put, ipak, ostane na klupi, a postoji čak i opcija da se nađe na tribinama, kako bi Božović mogao u protokol da uvrsti obojicu napadača koji su u formi - Uga Vijeiru i Petra Orlandića.

Kao prekobrojan stranac već je viđen David Babunski, očekujemo da to bude i Tomas Fibel, a da li će sa njima u "civilu" na stadion Partizana doći Mouče ili Orlandić, to znaju samo Božović i njegovi saradnici.

Nekako se kao logična odluka nameće da to bude Argentinac, pošto je Orlandić u seriji pogodaka, a uz to Vijeira nije maksimalno spreman zbog povrede zgloba. Ali, fudbal i jeste zanimljiv baš zato što nije uvek sve logično...

Prema očekivanjima MONDA, startna postava Crvene zvezde u 152. "večitom derbiju" biće: Supić - Petković, Le Talek, Luković, Ristić - Poletanović, Donald - Srnić, Kanga, Ruiz - Vijeira.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC