• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humska "proključala", Leonardo srušio Zvezdu!

Autor mondo.rs

Golom Brazilca u finišu utakmice, Partizan savladao "večitog" rivala u 152. derbiju!


Borben, ne previše lep, ali na kraju i te kako vatren derbi, završen pobedom Partizana!

Crno-beli su golom u finišu utakmice savladali "večitog" rivala, kome je presudio Brazilac Leonardo, heroj 152. derbija.

Rezervista Saša Ilić ušao je sa klupe, poslao "dubinsku" loptu u 89. minutu u kazneni prostor gostiju, gde je Nikola Đurđić glavom prosledio ka strelcu. Atraktivnim udarcem, Brazilac je krunisao kvalitetniju igru domaćina, nagrađenog za konkretniji i bolji nastup!

Crveno-beli su pokušali da reaguju u nadoknadi, iznenada stvorili priliku posle jedne kontre, ali je mladi Nikola Milenković iza istrčalog Kljajića sprečio da lopta uđe u mrežu posle šuta Džona Ruiza.

Od subote uveče, zaostatak crno-belih za crveno-belim liderom je šest poena.

PARTIZAN - ZVEZDA 1:0 (0:0)

Epilog prve od tri runde "večitih" derbija: već "viđeni" trijumf crno-belih!

Kao i ne tako davno Miloš Jojić i Nemanja Kojić, Leonardo je ponovo u "minut do 12" doneo Partizanu pobedu nad najvećim rivalom, "zapalivši" atraktivnim udarcem tribine sa navijačima domaćina.

Što nije uspeo borbeni Uroš Đurđević glavom u 59. minutu, kada je pogodio prečku, uspeo je u burnom finišu Brazilac, koji je upravo zbog Đurđevićeve povrede i ostao na terenu do kraja.

Pogledajte trenutak odluke:



Trener crno-belih Marko Nikolić tako je ostao bez poraza od Zvezde na klupi crno-belih, dok je na drugoj strani Miodrag Božović prvi put doživeo neuspeh u derbijima.

"Pogodivši" sa sve tri izmene nakon "rovovskog" i nezanimljivog prvog poluvremena, šef struke Partizana najpre je razmrdao igru svog tima uvođenjem Stevanovića (umesto Mihajlovića), a zatim je jednog za drugim na teren slao i tvorce akcije za gol - asistenta Đurđića, pa Ilića!

Za razliku od domaćina, Zvezda nije stvorila konkretnu šansu, na čelu sa Ugom Vijeirom, svojim večeras jedinim "špicem" u protokolu (Orlandić ni na klupi).

Crveno-beli nisu pokazali istu "glad" za pobedom, nisu imali rešenje za defanzivu domaćina i nisu imali ni ideju da konkretnije napadnu, pa je viđenim i zasluženim trijumfom Partizana borba za prvo mesto postala i te kako zanimljivija.

Izvor: MN PRESS



Slavlje Grobara i pozdrav šefova struke kraj terena stavio je tačku na borbeni meč, čijim je ishodom domaćin dobio jak vetar u leđa za nastavak sezone, posle veoma turbulentnih dana u Humskoj.

Sa druge strane, crveno-beli su doživeli bolan poraz i na kraju leta i činjenica je da njihovi navijači posle još jednog neuspeha mogu biti utešeni samo liderskom pozicijom na tabeli, koja je ovakvim ishodom i te kako ugrožena.

Štaviše, već od nedelje uveče, novi lider mogla bi da postane Vojvodina, u slučaju da na "Karađorđu" u nedelju padne Borac iz Čačka.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton, Jevtović, Mihajlović (od 46' Stevanović), Leonardo - Božinov (od 67' Đurđić), Đurđević (od 76' Ilić).

ZVEZDA: Manojlović - Petković, Luković, Le Talek, Ristić - Donald, Poletanović - Srnić (od 85' Anđelković), Ruiz, Kanga - Vijeira (od 70' Plavšić).

Pročitajte tok utakmice iz minuta u minut:

KRAJ UTAKMICE! POBEDA PARTIZANA!

92' Partizan je krenuo po drugi gol, Zvezda "izvukla" kontru i umalo izjednačila! Ruiz je obišao istrčalog Kljajića, šutirao nisko ka golu, a Milenković uklizao i sprečio izjednačenje!

90' Mažić će produžiti utakmicu za četiri minuta.

89' PARTIZAN VODI 1:0! LEONARDO!

Saša Ilić poslao je visinsku loptu u šesnaesterac, Đurđić je glavom spustio loptu za Brazilca, koji je usamljen šutirao snažno, jako i savladao Manojlovića sa nekoliko metara!

Le Talek je izgubio poziciju u odbrani Zvezde.

86' Visok centaršut Ristića iz slobodnog udarca i duel Le Taleka i Balažica u kaznenom prostoru, slabog intenziteta za faul. Odmah potom, Leonardo istrčava kontru, pokušava da sam nadmudri nekoliko igrača Zvezde, koji mu oduzimaju loptu u šesnaestercu.

83' Sudar Plavšića i Vulićevića, uz udarac rukom beka Partizana, kome je zbog toga pokazan žuti karton. Božović koristi prekid igre da spremi novu izmenu. Izlazi Srnić, ulazi Anđelković.

81' Leonardo pogađa živi zid, a posle dugog leta lopte Đurđić laktom faulira Manojlovića.

80' Faul u blizini šesnaesterca Zvezde i velika prilika za Partizan! Le Talek je faulirao Leonarda, a lopti se odmah približio upravo Brazilac...

76' Kanga se namešta na oko 20 metara od gola i šutira daleko preko prečke. Odmah nakon toga, još jedna, poslednja izmena u Partizanu. U igri je Saša Ilić, dok Đurđević odlazi na klupu jer je očigledno da ne može da nastavi.

75' Još jedna prilika za Partizan - Đurđević! Mladi napadač šutirao je visoko preko gola sa desetak metara. Pri udarcu se okliznuo i potom ostao na travi, žaleći se na grč. Đurđić mu ukazuje pomoć, pre nego što su došli klupski lekari da mu pomognu.

74' Umesto šuta, Kanga se okreće i "gura" Partizan u kontru, posle koje četvorica crno-belih nisu iskoristili prostor da stvore šansu.

70' Prva izmena i u ekipi Zvezde. Ugo Vijeira napušta igru, a umesto njega na terenu je Plavšić. Crveno-beli, dakle, nastavljaju bez klasičnog napadača.


68' Šansa za Partizan posle kornera! Đurđić je bio sam na šest metara od gola Zvezde, gde na centaršut iz ugla nije dobro zahvatio loptu. Na drugoj strani, Poletanović je pokušao iz daljine i promašio gol za nekoliko metara.

Izvor: MONDO

67' Još jedna izmena među domaćima. Božinov napušta igru, a ulazi Đurđić.

- Partizan je sada zaigrao još "više" nego u prvom delu, pa pritiska Zvezdu "dublje" u njenoj polovini. Čini se da Marko Nikolić sprema još jednu izmenu.

62' Sada pokušava i Kanga iz daljine. Namestio se Gabon ac na oko 25 metara i promašio gol za nekoliko metara. Najzanimljiviji period utakmice.

61' Stevanović je razmrdao crno-bele. Rezervista Partizana sada je šutirao sa više od 20 metara i promašio gol. Samopouzdanje je "izvukao" iz nekoliko zaista dobrih poteza.

59' Partizan pogađa prečku! Đurđević! Napadač Partizana šutirao je glavom i na centaršut energičnog Stevanovića sa desne strane poslao loptu na prečku, od koje se odbila u gol-aut.

55' Umalo velika prilika za Zvezdu! Ruiz je dodao loptu Vijeiri posle kontre, a Portugalac šutirao preko gola. Ipak, pomoćni arbitar je pre udarca signalizirao ofsajd. Noge Vijeire i Evertona bile su u liniji i teško je bez zamrznutog kadra proceniti da li jeste ili nije bilo ofsajda od par centimetara.

54' Đurđević je i dalje najkonkretniji igrač Partizana. Pokušao je sada da sam sebi stvori prostor za atraktivan pokušaj, preko glave, a defanzivci Zvezde su ga blokirali i poslali loptu u korner.

52' Ponovo preti Zvezda! Ristić je utrčao u kazneni prostor po levoj strani, vratio loptu Vijeiri, koji je sa sedam metara šutirao snažno i preko gola.

50' Prva uzbuđenja i prvi šut (Zvezde) u drugom poluvremenu. Pokušao je Kanga, sa oko 20 metara i poslao loptu u telo dobro postavljenog Kljajića. Prethodno je i Partizan zapretio, centaršutem sa desne strane, na koji je reagovao Luković i intervencijom pokrenuo kontru gostiju.

46' Marko Nikolić odmah posle pauze pravi prvu izmenu. Na teren će Alen Stevanović, umesto Nemanje Mihajlovića, koji nije bio u prvom planu u uvodnih 45 minuta.

- POLUVREME -

46' Preti Zvezda u finišu poluvremena! Defanzivci Partizana dozvolili su Marku Petkoviću da dođe do 20 metara od njihovog gola i da šutira, a Kljajić je bio dobro pozicioniran, iako je lopta zakačila nekoga na putu ka golu.

40' Ponovo period "siromašnog" fudbala i zaista čestih prekida na sredini terena.

38' Četvrti korner za Zvezdu i neobična slika u kaznenom prostoru. Dok su njihovi saigrači izvodili prekid, Le Talek i Vijeira su stajali zagrljeni u šesnaestercu domaćina i šaputali nešto jedan drugom. Kada su (prekasno) pogledali gde je lopta, posed je već bio Partizanov.

36' Srnić je protrčao po desnoj strani, pao u kazneni prostor u pokušaju da iznudi slobodan udarac ili "skraćeni korner", a Mažić pokazuje da se igra nastavi.

33' Ruiz pokušava sa oko 25 metara, lopta na putu ka Kljajiću kači jednog defanzivca Partizana i mirno sleće u rukavice čuvara mreže crno-belih.

32' Žuti karton i za Jevtovića, zbog faula na Vijeiri na sredini terena. Odnos u javnim opomenama - 2:2.

- Žuti karton za Džona Ruiza, ofanzivca crveno-belih, zbog starta na Vulićeviću nakon što je lopta izašla iz igre, u gol-aut.

29' Prva šansa za Zvezdu! Srnić je iz teške situacije šutirao u gornji desni ugao, a Kljajić je poslao loptu u korner. Posle prekida - nije bilo nove prilike. Posed lopte 61:39 za Zvezdu.

27' Ponovo prete crno-beli! Uigrana minijatura Jevtovića i Leonarda posle slobodnog udarca i lopta u šesnaesterac za Đurđevića, koji pod pritiskom Lukovića i Ristića šutira pored gola. Treći pokušaj domaćina u uvodnih pola sata. Gosti još nisu uputili šut ka golu Partizana.

Izvor: MN PRESS



25' Novi pokušaj Partizana! Uroš Đurđević šutirao je sa ivice leve strane šesnaesterca, primorao Manojlovića na paradu i poslao loptu dva metra od gola. Napadač crno-belih, debitant u derbiju, najaktivniji je ofanzivac domaćina.

24' "Siromašni" minuti, potpuno umrtvljene igre...

- Period igre u kojem je lopta više u nogama igrača Zvezde. Crno-beli pritiskaju goste visokim presingom.

17' Greška Jevtovića na sredini terena, polazak Vijeire u kontru i start Balažica, koji zadržava rukama Portugalca. Mažić pokazuje drugi žuti karton na utakmici - prvi igraču domaćih.

12' Leonardo šutira sa 17 metara, gađa bliži ugao i pogađa spoljni deo mreže. Prvo veliko uzbuđenje na utakmici.

11' Faul na ivici kaznenog prostora i šansa za Partizan!

Greška odbrane Zvezde, lopta prolazi ispod  Poletanovića, a Ristić zaustavlja Jevtovića u trku na samoj ivici šesnaesterca, nekoliko decimetara ispred linije!  Crno-beli traže penal, Mažić dosuđuje slobodan udarac i pokazuje žuti karton Ristiću.

9' Donald umiruje loptu na sredini i uz pomoć ruke, crno-beli traže prekid igre Mažića, koji pušta da se igra nastavi. Potom greše defanzivci Partizana u blizini svoje klupe, a trener Nikolić im izbliza ukazuje na grešku, sa loptom u ruci.

7' Period isprekidane igre na obe strane. I jedni i drugi teško povezuju po nekoliko dodavanja pre nego što predaju loptu protivniku. Najkonkretniji potez do sada izveli su crno-beli, uputivši jedan centaršut sa desne strane (Mihajlović).

2' Prvi oštriji start i prva tenzija na terenu. Poletanović je sa leđa faulirao Evertona, sprečivši ga da "izvuče" kontru domaćina. Sudija Mažić prilazi vezisti Zvezde i opominje ga da će sledeći put dobiti karton.

- Kola Hitne pomoći ušla su na atletsku stazu i krenule ka severnoj tribini, gde je zapaljen veliki broj baklji, pa se dim širi stadionom sa tog dela. Zbog toga će početak i kasniti nekoliko minuta.

- Kapiteni Luković i Vulićević odredili su koja ekipa će napadati na koju stranu, arbitar Mažić poželeo im je puno sreće. Kao i obično, domaćin napada u prvom poluvremenu ka severnoj tribini, a gost ka južnoj.

Uzbuđenje raste, publika puni tribine, a stručni štabovi dostavili su delegatima spiskove startera 152. "večitog derbija".

U "utakmici jeseni" za oba tima starteri su:

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton, Jevtović, Mihajlović (od 46' Stevanović), Leonardo - Božinov (od 67' Đurđić), Đurđević (od 76' Ilić).

ZVEZDA: Manojlović - Petković, Luković, Le Talek, Ristić - Donald, Poletanović - Srnić (od 85' Anđelković), Ruiz, Kanga - Vijeira (od 70' Plavšić).

Na klupi domaćina sedeće Stevanović, Bogosavac, Marjanović, Ilić, Đurđić, Stevanović i Janković. Na klupi gostiju sedeće Supić, Račić, Plavšić, Cvetković, Luković, Anđelković, Fibel.

Anketa

Kakav ishod očekujete?

  • Pobedu Partizana

    41.3% (19)

  • Remi

    10.87% (5)

  • Pobedu Crvene zvezde

    47.83% (22)

Kakav ishod očekujete?

Rezultati

Samim pogledom na spisak rezervnih igrača, "bode oko" činjenica da je Zvezda doputovala u Humsku samo sa jednim napadačem - starterom Vijeirom, dok ime Petra Orlandića nije ni u protokolu.

Pravdu u Humskoj deliće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, kome će ovo biti rekordni 12. "večiti" derbi, a deseti prvenstveni. Sa prvim zviždukom sudije, Vrbašanin će postati sudija sa najvećim brojem derbija u biografiji, jer je će subote prestići svog sugrađanina Miroslava Radomana.

Ovacije Pavloviću

Nekadašnji košarkaš Partizana Saša Pavlović došao je na derbi i ušao u ložu uoči utakmice. Navijači crno-belih dočekali su ga ovacijama.

Mažićevi pomoćnici biće Milovan Ristić iz Beograda, Dalibor Đurđević iz Kruševca, dok će četvrti sudija biti Srđan Milutinović iz Niša. Dodatni arbitri biće Igor Stoilković i Marko Popović, obojica iz Beograda.

Podsetimo, Zvezda dočekuje derbi na prvom mestu tabele, sa 22 boda, dok je Partizan peti, sa 13 poena.

- Nažalost, i u najavi ovog derbija u prvom planu su incidenti navijača dva tima, koji su se popodne tukli na Novom Beogradu, a uoči utakmice i kod Prokopa.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bigi

Šaaampiiooniiii

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC