• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajern primio gol…

Autor mondo.ba

… a potom postigao tri za pobjedu 3:1 protiv Ingolštata i povratak na lidersku poziciju Bundeslige. Borusija Dortmund deklasirala Darmštat 6:0. Lajpcig demolirao HSV – 4:0.

Bajern je nakon pobjede 3:1 nad Ingolštatom ponovo na vrhu tabele Bundeslige, poslije trećeg kola u kojem je ubjedljivu pobjedu od 6:0 upisala Borusija Dortmund, dok se Lajpcig prošetao kroz Hamburg i slavio sa 4:0.

Očajnih prvih 45 minuta i samo tri postignuta gola vidjeli smo u pet mečeva, a potom su se strijelci raspucali i u nastavku je viđeno čak 14 golova.

Treće kolo Bundeslige obilježio je ipak pogodak Paragvajca Darija Leskana, ne zbog neke pretjerane ljepote, već činjenice da je to prvi gol koji je Bajern primio ove sezone.

Poslije pet utakmica, od kojih dve u Bundesligi i po jedna u Superkupu, Kupu Njemačke i Ligi šampiona konačno se zatresla mreža Manuela Nojera.

Već u osmom minutu poveo je Ingolštat, poslije kontranapada i rutinske završnice Leskana, koji je u 17 mečeva prošle sezone samo dva puta postigao gol.

Samo četiri minute trebalo je Bajernu da uzvrati, a pogodak je postigao, pogađate - Robert Levandovski!

Vidal je osvojio loptu klizećim startom, Riberi je uputio pas iza protivničke odbrane, a Poljak je lobovao Nilanda za svoj peti gol u Bundesligi ove sezone, ukupno osmi u svim takmičenjima.

Ingolštat je bio potpuno ravnopravan protivnik u prvih 45 minuta iako je naizgled Bajern stezao obruč. Ekipa Markusa Kaučinskog je osam minuta prije odlaska na odmor mogla do novog vođstva, ali je Nojer odbranio pokušaj Lekija sa 18 metara.

Karlo Anćeloti u nastavku je poslao svoju ekipu po eskspresni pogodak i on je stigao u 50. minutu. Ćabi Alonso je ispalio “projektil” sa oko 20 metara i Nilandu nije ništa presostalo osim da izvadi loptu iz mreže.

Tri minute kasnije malo je nedostajalo da Ingolštat izjednači, tačnije, Nojer je fenomenalnom intervencijom spasio svoj gol poslije pokušaja Lekija.

Bajern je svo vrijeme napadao, međutim, malo je nedostajalo da Ingolštat stigne do novog izjednačenja. Savršenu priliku za to upropastio je Hinterzer u 67. minutu kada se našao potpuno sam ispred Nojera i praktično sa penala poslao loptu pored stative.

Pobjedu Bajerna ovjerio je Rafinja u 84. minutu, poslije dodavanja Riberija, koji je upisao het-trik kada su u pitanju asistencije, a potom na pomalo čudan način proslavio gol Brazilca.

Bavarci su tako nastavili niz nepobjedivosti u vremenu čuvenog Oktoberfesta. Upisali su 16. pobjedu u 19 mečeva igranih za vrijeme festivala tokom kojeg pivo preuzima primat nad fudbalom u Minhenu.

Twitter Embed Code

Borusija Dortmund je sa 6:0 demolirala Darmštat,baš kao što je to u srijedu učinila i Legiji u Varšavi, u meču Lige šampiona.

“Milioneri” su poveli u sedmom minutu preko Kastra, a onda su u nastavku stigli do više nego ubjedljivih 6:0. U tome im je pomogli i isključenje Nimejera u 67. minutu, međutim, ovo nije pretjerano uticalo na ishod s obzirom da je na semaforu u tim trenucima već stajalo 3:0.

Odličnu partiju upisao je i Red Bul Lajpcig koji je demolirao HSV u Hamburgu – 4:0.

Sva četiri pogotka “novajlija” u Bundesligi postigao je u drugom poluvremenu i stigao do drugog trijumfa u ligi kojim je zasjeo na drugu poziciju na tabeli, odmah iza Bajerna.

Bh. reprezentativac Semir Spahić odigrao je svih 90 minuta, dok je reprezentativac Srbije odigrao sedam minuta manje.

Ajntraht, za koji je nešto više od sat vremena odigrao i Mijat Gaćinović savladao je Bajer Leverkuzen rezultatom 2:1. Dva puta su domaćini vodili, a Ćićarito je propustio priliku da donese svojoj ekipi bar bod. Meksikanac je izjednačio u 60. minutu na 1:1, ali je dvije minute prije kraja promašio penal za novo izjednačenje i Bajer je upisao drugi poraz ove sezone.

U posljednjem današnjem meču Borusija iz Menhengladbaha bez problema slavila je protiv Verdera 4:1. Tim iz Bremena upisao je treći uzastopni poraz i zakucan je za samo dno tabele. Po dva gola postigli su Torgan Azar i Rafael još u prvom poluvremenu, a Verder je u nastavku uspio samo da postigne utješni gol.

REZULTATI  3. KOLA:

Bajern Mihnen- Ingolštat 3:1 (1:1)
/Levandovski 12, Čabi Alonso 50, Rafinja 84 – Lezkano 8/

Borusija Dortmund – Darmštat 6:0 (1:0)
/Gonzalo Kastro 7, 78, Ramos 48, Pulišić 54, Rode 84, Mor 88/

Ajntraht - Bajer Leverkuzen 2:1 (0:0)
/Majer 53, Fabijan 79 – Ćićarito 60/

Hamburger SV - RB Lajpcig 0:4 (0:0)
/Forsberg 66, Verner 72, 77, Selke 90+2/

Hofenhajm – Volfsburg 0:0

Borusija Menhengladbah - Verder 4:1 (4:0)
/Azar 11, 17, Rafael 21 pen, 41 - Gnabri 73/

U nedelju:

Augsburg - Majnc 15.30

Herta - Šalke 17.30

Odigrano u petak:

Keln - Frajburg 3:0 (3:0)
/Modest 29, 43, Bitenkurt 31/

TABELA: Bajern Mihnen 9, Lajpcig 7, Keln 7, Borusija Dortmund 6, Herta (-1) 6, Borusija Mehengladbah 6, Ajntraht 6, Volfsburg 5, Hofenhajm 3, Bajer Leverkuzen 3, Augzburg (-1) 3, Frajburg 3, Darmštat 3, Majnc (-1) 1, Ingolštat 1, HSV 1, Šalke (-1) 0, Verder 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC