• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikardi zna kako sa "starom damom"

Autor mondo.ba

U "Derbiju Italije" Juventus golom Stefana Lihtštajnera poveo na "Đuzepe Meaci", ali Inter preko Maura Ikardija i Ivana Perišića preokrenuo i prekinuo četiri godine dugi post u prvenstvu protiv šampiona Italije.

"Derbi Italije" nakon velike borbe i preokreta pripao je Interu.

Šampion Italije nije ličio na sebe na "Đuzepe Meaci", iako je prvi stigao do gola. Ipak, to nije smetalo "nerazurima" da ekspresnim preokretom dođu do trijumfa i prvi put nakon četiri godine bace na pleća Juventus.

INTER - JUVENTUS 2:1 (0:0)

Neočekivani poraz u Ligi Evrope od Hapoel Ber Ševe uzdrmao je stolicu Franka de Bura na klupi "nerazura", ali će trijumf nad petostrukim uzastopnim šampionom Italije smiriti strasti u crno-plavom dijelu Milana.

U prvom poluvremenu viđena je taktička borba u kojem su prilike imali Mauro Ikardi s jedne i Miralem Pjanić, s druge strane. U finišu prvog dijela igre, nakon udarca bh. reprezentativca, lopta je okrznula stativu.

Furiozno je Inter krenuo u drugom poluvremenu. Redale su se prilike pred golom Đanluiđija Bufona, ali u pojedinim momentima domaći nisu imali ni sreće. Lijepu akciju odigrao je Inter u 63. minutu, ali šut Antonija Kandreve završio je malo pored gola.

I onda je još jednom potvrđeno nepisano fudbalsko pravilo, da kad ne iskoristiš svoje prilike, budeš kažnjen. Aleks Sandro oslobodio se Danila D'Ambrozija, uputio loptu u peterac Intera, a Stefanu Lihtštajneru nije bilo teško da pogodi za 0:1.

Ipak, samo dva minuta trajala je radost "stare dame". Ikardi je nakon sjajnog skoka odlično pogodio glavom i anulirao prednost gostiju. Bio je to njegov sedmi pogodak Juventusu na posljednjih osam mečeva.

Roviti Ivan Perišić u igru je ušao u 69. minutu i nije mu dugo trebalo da se upiše u strijelce i potvrdi sjajnu formu. Ikardi je ovaj put bio asistent, a Hrvat još jednom glavom zatresao mrežu Bufona za potpuni preokret.

Nervozni Ever Banega za samo šest minuta "zaradio" je dvije javne opomene, pa je isključen u samom finišu utakmice.

Iako je Juventus slavio na 29 utakmica od posljednje 31, danas nije imao svoj dan, pa su Interisti sasvim zasluženo slavili i krenuli ka vrhu tabele, gdje je sada usamljen Napoli, koji je sinoć slavio protiv Bolonje.

INTER: Handanović - Miranda, Santon (79. Mjanž), Muriljo, D'Ambrozio - Banega, Medel (od 75. Melo), Žoao Mario - Kandreva, Eder (od 69. Perišić), Ikardi.

JUVENTUS: Bufon - Bonući, Benatija (od 25. Barzalji), Kjelini (od 80. Pjaca) - Sandro, Kedira, Pjanić, Asamoa, Lihtštajner - Dibala, Mandžukić (od 74. Iguain).

Pogledajte golove:



SERIJA A - 4. KOLO:

Udineze - Kjevo 1:2 (1:0)
/Zapata 25 - Kastro 82, Kačatore 90+5/

Kaljari - Atalanta 2:0 (1:0)
/Borijelo 8, 73, Sau 55/

Krotone - Palermo 1:1 (1:0)
/Trota 23 - Nestorovski 66/

Sasuolo - Đenova 2:0 (0:0)
/Politano 58 pen, Defrel 66/

Torino - Empoli 0:0

Inter - Juventus 2:1 (0:0)
/Ikardi 68, Perišić 78 - Lihtštajner 66/

Fiorentina - Roma (20:45)

Odigrano u subotu:

Lacio - Peskara 3:0 (0:0)
/Milinković-Savić 67, Radu 72, Imobile 76/

Napoli - Bolonja 3:1 (1:0)
/Kaljehon 14, Milik 67, 78 - Verdi 56/

Odigrano u petak:

Sampdorija - Milan 0:1 (0:0)
/Baka 85/

TABELA: Napoli 10, Juventus 9, Roma (-1) 7, Lacio 7, Kjevo 7, Inter 7, Đenova (-1) 6, Sampdorija 6, Milan 6, Udineze 6, Sasuolo 6, Bolonja 6, Torino 4, Kaljari 4, Peskara 4, Empoli 4, Fiorentina (-2) 3, Atalanta 3, Palermo 2, Krotone 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC