• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Jedan od ciljeva - Kup Srbije

Autor mondo.rs

Posle poraza u večitom derbiju i gubitka liderske pozicije u prvenstvu, Zvezda se priprema za meč u 1/16 finala Kupa Srbije protiv ČSK iz Čelareva. Božović i o derbiju, o pojedinim igračima, incidentu na kraju derbija... Jedna promena?

 ZVEZDA: Jedan od ciljeva - Kup Srbije Izvor: Mondo/ Stefan Stojnaović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojnaović



Crvena zvezda ne igra dobro u poslednje vreme. Elinacija iz Evrope, a potom i poraz u 152. "večitom derbiju" otvorili su razna pitanja, pre svega o učinku i kvalitetu stranaca koji su ovog leta dovedeni.

Između dva prvenstvena derbija (onog sa Partizanom u subotu i onog koji se bliži - protiv Vojvodine), Crvenu zvezdu u sredu očekuje meč u šesnaestini finala Kupa Srbije, protiv ČSK-a u Čelarevu (početak u 16 časova, TV prenos Arena sport 1).

"Moramo da uradimo sve što je u našoj moći da pobedimo. Prošle godine smo ispali u jednoj od najružnijih utakmica po nas (Zvezda - Borac 1:5) i zato je ove sezone jedan od ciljeva da osvojimo Kup", rekao je trener Zvezde Miodrag Božović.

Iako je ČSK u središtu pažnje, pitanjima predstavnika medija, Božović je, nevoljno, "vraćen" nekoliko dana unazad. Na "večiti derbi".

O INCIDENTU NA DERBIJU i POVREDI POMOĆNOG TRENERA SAŠE PETROVIĆA

"Ne bih pridavao značaj incidentu jer je na terenu sve bilo super, kao i što se tiče rukovodstva Partizana. Oni ne mogu da utiču na publiku i njeno ponašanje. Prošli put nam je proletela raketa, Luković je pogođen telefonom. Kao da se samo čeka da neko nastrada pa da tek onda pomere taj tunel bliže terenu", kaže Božović.

"Kažu da ako želiš nešto da napraviš u budućnosti, moraš da zaboraviš prošlost. Ali da vas ispoštujem i odgovorim... Nismo napravili nijednu šansu u derbiju jer nismo imali čoveka koji bi mogao da zadrži loptu. Zato nijednom nismo došli do njihovog kaznenog prostora".

Dodao je:

"Ako pobedimo u Čelarevu, zaboraviće se Partizan i pričati o Vojvodini, a ako pobedimo Vojvodiju pričaće se o Javoru... Tako to ide u fudbalu".

Zašto Orlandić koji je u golgeterskoj seriji nije bio u protokolu za derbi? (Vijeira bio pod upitnikom zbog povrede ali je sam tražio da ipak igra, Orlandić izvisio kao prekobrojan stranac).

"Moja prva ideja je bila da Ruiz počne utakmicu kao špic, onda bi Orlandić bio na klupi".

Ponovo i o Kangi. Utisak novinara, koji je predočen Božoviću, jeste da je Kanga neubedljiv. Trener Zvezde imao je spreman odgovor:

"Previše smo smirili Kangu, upozoravali smo ga da ne napravi glupost i izgleda da je sve to uticalo na njega da se umrtvi i odigra lošu utakmicu".

Zašto Zvezda u poslednje vreme igra sporo?

"U šampionatu Srbije ne može brže da se igra. Izračunajte koliko golmani zadržavaju lopte, koliko često se sviraju prekidi, pogledajte kakvi su nam tereni... Sve to utiče na tempo igre".

Trener Crvene zvezde najavio je jednu promenu u startnoj postavi (za meč protiv ČSK-a), ali nema sumnje da će ih biti još.  Inostrana pojačanja Crvene zvezde nisu ostavila dobar utisak u dosadašnjem toku sezone, pa je izgleda došlo vreme da vidimo koliko mogu domaći fudbaleri koji su letos stigli među crveno-bele.

Paralelno sa Moučeom, Fibelom, Kangom i Ruizom, srpski šampion doveo je Marka Poletanovića, Andriju Lukovića, Stefana Miloševića i Stefana Ilića, ali je jedino Poletanović dobio pravu šansu.

Luković je upisao svega 22 minuta na terenu protiv Voždovca i Metalca, dok se omladinski svetski prvaci pristigli iz subotičkog Spartaka još nisu "skidali" za prvi tim.

"Šansu će dobiti Andrija Luković, jer je zaslužio to svojim radom na treninzima", najavio je Miodrag Božović i dodao da su van stroja i dalje povređeni David Babunski i Zoran Rendulić, dok je Stefan Ilić bolestan.

Videćemo koga će Luković zameniti u startnoj postavi, ali očekuje se da to budu Poletanović ili Donald.

To ne bi trebalo da bude jedina promena u timu posle prvenstvenog poraza od Partizana (0:1), imajući u vidu trenerove reči.

"Neki igrači su se uspavali misleći da su im pozicije zagarantovane. Nadam se da će nas ovaj poraz sve trgnuti".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC