• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žestok sukob Gvardiole i agenta: Nema izvinjenja!

Autor mondo.rs

Otvoreni "rat" menadžera Mančester sitija i predstavnika Jaje Turea zatvorio je vrata prvog tima čuvenom fudbaleru. Pročitajte poruke obe strane.

Da li će Jaja Ture (33) ponovo igrati za Mančester siti? Verovatno ne.

Sjajni vezista "na ledu" je kod Pepa Gvardiole i neće igrati sve dok se njegov agent Dimitri Seluk ne izvini zbog javnih komentara izrečenih na račun menadžera "građana".

Podsetimo, poznati agent je izrekao niz osuda na račun Katalonca i javno poručio da je osramotio njegovog igrača tim što ga nije uvrstio u tim za Ligu šampiona.

Ove nedelje, pred Mančester sitijem je utakmica Liga kupa protiv Svonsija (sreda, 20.45) i pojedini mediji nagovestili su da bi Ture mogao da igra protiv "labudova", ali je Gvardiola jasno rekao: "Neće igrati"

"Teško mi je bilo da ga sklonim iz ekipe za tim za Ligu šampiona i znam da je dobar, dobar momak. Ali, bilo mi je teško i za njega i za Aleksa Garsiju. Kada je njegov menadžer progovorio - Jaja je u tom trenutku bio 'precrtan'", otvoreno je poručio menadžer Sitija.

"Prihvatam komentare koje je izrekao svojim prijateljima iz medija, ali nije imao hrabrosti da me pozove ili da izađe u javnost i da se izvini pre svega Mančester sitiju, a potom Tureovim saigračima, a tek onda treneru. Kada se to dogodi, Jaja će biti deo ekipe i imaće istu šansu da igra kao i ostatak tima. Kao trener ne mogu da prihvatim da se svaki menadžer javlja kada njegov igrač ne igra i da priča i priča za medije. Ja znam koliko Dimitri Seluk voli Jaju Turea. Ako ga voliš, pokaži mi to i izvini se Mančester sitiju zbog toga što si uradio".

U dahu je nastavio...

"Ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi se moj menadžer, dok sam bio fudbaler, javljao novinarima i pričao protiv Johana Krojfa o ovome ili onome. Možda je to nova era, možda se vremena menjaju, ali ja sam staromodan lik. Pripadam staroj generaciji, u kojoj su menadžeri radili svoj posao, treneri svoj, a igrači svoj posao. Danas menadžeri misle da su nešto više od toga. Imaš problem, idi kod (direktora) Ćikija Begiristajna u klub i pričajte. Dok ne bude pričao javno, Jaja neće igrati".



Nedugo potom, oglasio se i menadžer.

U izjavi za "Skaj sport", Seluk je nekoliko puta istakao da ne shvata zašto bi morao da se izvini kada on nije taj koji duguje izvinjenje.

"Pre svega, ne razumem zašto bismo Jaja ili ja morali da se izvinjavamo. Drugo, živim u demokratskoj zemlji, u kojoj mogu da kažem šta hoću, a Gvardiola mi neće reći šta moram da kažem ili šta ne smem da kažem. To je moje mišljenje, on može da se sa tim složi ili ne, ali neću reći nešto posebno o njemu".

Agent je nekoliko puta rekao da je Gvardiola ponizio njegovog klijenta time što ga je "isključio" iz sastava za Ligu šampiona.

"Da, rekao sam to i mislim da nije ponizio samo Jaju, već i Harta. Gvardiola je došao u Englesku i bar minimalno mora da poštuje zemlju, klub i tradiciju. Na primer,  Džo Hart je dugogodišnji igrač tog kluba i reprezentativni golman. A, šta je on uradio sa Hartom? Neverovatno! Rekao sam šta je normalno, a nije normalno da kada neko dođe u vašu kuću vas i skloni iz kuće. On mora da poštuje tradiciju i džentlmenski sporazum, jer je i Pelegrini bio menadžer, a to što su njemu uradili takođe nije korektno"

Na konkretno pitanje: "Zašto se ne izvinite?", Seluk crvenom bojom podvlači da to neće uraditi.

"Zašto moram da se izvinim Gvardioli? Sutra će tražiti izvinjenje iz nekog drugog razloga. Da li ću morati da se svakodnevno izvinjavam zbog Gvardiole? Vidite, ako Pep hoće da reši problem tako što više ne želi Jaju Turea, nije problem, on može da ode. Ali, nisu mu pružili šansu da ovo uradi na leto, a sada rade na ovaj način i to nije korektno"

"DA JE GVARDIOLA IMAO PROBLEM SA MESIJEM..."



Upitan da li zna kada će Ture ponovo zaigrati, agent je otkrio i detalj koji nagoveštava rastanak kluba i igrača, kao epilog čitave situacije.

"Ne znam kada će igrati... Kada Gvardiola, najbolji trener na svetu bude hteo, tada će da igra. Ali, u januaru može da ode za džabe i da potpiše ugovor sa bilo kojim klubom. "Jaja Ture voli Mančester siti, ali opet mu se događa ono što mu se desilo u Barseloni pre šest godina. Verovatno nisam ja u pitanju, verovatno je problem u tome da trener ne voli igrače sa jakim karakterom. Događalo mu se to sa Ibrahimovićem, sa Etoom, sa Jajom, sa Hartom..."

Ali ne i sa Mesijem i Inijestom?

"Ako ima problem sa Mesijem, bio bi napolju, jer je taj igrač važniji za Barselonu od njega".

Ističući da ništa nije uradio protiv Mančester sitija ili Gvardiole, Seluk je podvukao:

"Prijatelju, da imam zašta da se izvinjavam, to bih uradio. A, to što Gvardiola hoće - nije moguće. Kada se probudim i pogledam u ogledalu, neću da vidim crvenu tačku na svom čelu. U normalnim okolnostima je svaki menadžer kao otac i deca naprave grešku, ali otac ne kaže da moraš da se non stop izvinjavaš. Vreme je za normalan razgovor, a ne za izvinjenja. Gvardiola mora da se izvini Hartu i Jaji Tureu i Pelegriniju", nije odustao agent, kao što izvesno neće odustati ni Gvardiola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC