• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad "gaučosi" vladaju svetom

Autor mondo.rs

Argentinci se prvi put u istoriji okitili titulom šampiona planete u malom fudbalu

Argentina je prvi put igrala finale Svetskog prvenstva u futsalu i odmah je osvojila i trofej. U meču za zlatnu medalju u Kolumbiji pobedili su Rusiju rezultatom 5:4 (2:1).

U neizvesnom duelu "gaučosi" su odneli pobedu u finišu, iskoristivši to što je Rusija uvela igrača-golmana, pa je gol ostao na kratko prazan.

Argentina
Izvor: YouTube

Eder Lima držao je Ruse u igri za svetsku titulu sve do finiša meča golovima u 16, 22. i 40. minutu. Ipak, Rusija nije uspela da ispiše istoriju, ali jeste Lima koji je postao prvi igrač koji je zabeležio het-trik u finalima

Argentinci su tako postali tek treća reprezentacija koja je osvojila svetsku titulu, nakon što su od 1989, od kada je ustanovljeno Svetsko prvenstvo, samo se dve nacije smenjivale na tronu. Brazil je trijumfovao pet puta (1989, 1992, 1996, 2008, 2012), a Španija 2000. i 2004. godine.

U meču za treće mesto istorijski trijumf ostvario je Iran, koji je bio bolji od Portugala posle boljeg izvođenja penala - 2:2 (posle jedanaesteraca 4:3). Irancima je to najbolji rezultat ostvaren ikada.

Uoči finalnog meča legendarnom Falkau, jedinom igraču koji je učestvovao na pet svetskih prvenstava, priređen je svečani ispraćaj u penziju, dok su nakon završetka meča izabrani najbolji pojedinci šampionata.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Fernando Vilelm iz Argentine, najbolji strelac je Portugalac Rikardinjo sa 12 postignutih golova, dok je najbolji golman Argentinac Nikolas Sarmiento. Nagradu za fer-plej dobio je Vijetnam.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC