• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti više nije savršen - Totenhemova lekcija Pepu!

Autor mondo.rs

"Pevci" naneli prvi poraz Mančester sitiju u novoj sezoni Premijer lige pod vođstvom Pepa Gvardiole.

U duelu nepobedivih - neko je morao da izgubi!

Mančester siti je na gostovanje Totenhemu otišao kao apsolutni favorit, i kao jedina ekipa koja je ostvarila sve pobede u prvih šest utakmica sezone, ali su "pevci" pokazali Pepu Gvardioli da neće tako lako osvojiti Premijer ligu.

Njegova ekipa je odigrala sjajan meč, "plesala" fudbal, a vođstvo im je donela nespretna reakcija Aleksandra Kolarova u ranoj fazi utakmice. On je postigao autogol u 9. minutu, a vođstvo je do kraja poluvremena duplirao Dele Ali (37. minut).




U nastavak meča "građani" su ušli sa malim šansama, pošto su se poslednji put 1995. godine vratili nakon 0:2 na poluvremenu, a mogu da budu srećni što na kraju nisu doživeli katastrofu.

Dele Ali je još jednom pokazao slabosti odbrane Mančester sitija, a nakon što ga je srušio Fernandinjo - Eriku Lameli je Klaudio Bravo odbranio jedanaesterac, ali ni to nije "diglo" njegovu ekipu, koja je ruku na srce imala nekoliko šansi koje je osujetio Ugo Loris.

Uprkos porazu Siti ostaje prvoplasirani, sa bodom više od Totenhema.

TOTENHEM - MANČESTER SITI 2:0 (2:0)

Utakmica je ipak mogla da krene na Sitijevu "vodenicu" ili donese bar neizvesnost u meč da je Serhio Aguero bolje reagovao u 51. minutu. On je utrčao u kazneni prostor Totenhema, ali je na kraju njegov udarac nakon odbrane francuskog golmana završio na stativi.

Dok se razlog nešto slabijih rešenja u napadu može tražiti u povredi Kevina de Brujnea, teško je objasniti loše partije odbrane Sitija u poslednje dve utakmice. Nakon tri primljena gola na gostovanju Seltiku - odbrana "građana" je kapitulirala još dva puta, pa je pitanje koje će poteze povući Gvardiola kako bi je i popravio.


Totenhem je prelako ulazio u šanse, a čini se da su u nekim intervencijama, poput prodora Delea Alija pre dosuđenog jedanaesterca, Sitijevi defanzivci delovalo nonšalantno.

Pred njima je sada reprezentativna pauza, a videćemo koliko će ovo, i da li će uopšte, zabrinuti španskog stručnjaka koji je doživeo svoj prvi poraz na Ostrvu, a i sam je ranije najavio da se u klubu ne zamajavaju prognozama da mogu do titule neporaženi.

Kada je u pitanju drugi meč dana, Lester i Sautempton su odigrali bez golova, pa se već sada može konstatovati da je aktuelni šampion vrlo loše ušao u novu sezonu i iz sedam utakmica ima tek osam bodova.

Rezultati 7. kola:

Junajted - Stouk 1:1 (0:0)
/Marsijal 67 - Alen 82/

Lester - Sautempton 0:0

Totenhem - Siti 2:0 (2:0)
/Kolarov ag 9, Ali 37

Barnli - Arsenal 0:1 (0:0)
/Košćelni 90+3/

u subotu:

Svonsi - Liverpul 1:2 (1:0)
/Fer 8' - Firmino 54', Milner 84'p/

Hal - Čelsi 0:2 (0:0)
/Vilijan 61', Dijego Kosta 67'/

Sanderlend - VBA 1:1 (0:1)
/Van Anholt 83' - Čadli 35'/

Votford - Bornmut 2:2 (0:1)
/Dini 50', Sekses 65' - Vilson 31', King 62'/

Vest Hem - Midlzbro 1:1 (0:0)
/Paje 57' - Stuani 51'/

odigrano u petak:

Everton - Kristal Palas 1:1 (1:0)
/Lukaku 35' - Benteke 50'/

Tabela: Siti 18, Totenhem 17, Arsenal 16, Liverpul 16,  Everton 14,  Čelsi 13, Junajted 13, Kristal Palas 11, VBA 9, Sautempton 9, Votford 8, Bornmut 8, Lester 8, Barnli 7, Hal 7, Midlzbro 6, Svonsi 4, Vest Hem 4, Stouk 3, Sanderlend 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC