• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debi Ninkovića u tuči na "Dalari"

Autor mondo.rs

Lazović standardan u Đenovi, za koju je prvi put zaigrao i bivši fudbaler Partizana. Maksimovićevih prvih 90 minuta u dresu Napolija.

Posle neplaniranog ulaska u 11. minutu u meču Lige šampiona između Napolija i Benfike (4:0), 29 miliona evra plaćeni Nikola Maksimović odigrao je i prvih 90 minuta u plavom dresu.

Nije prošlo dobro po njega i Napolitance, koji su u Bergamu izgubili 1:0 od Atalanta, upisali prvi poraz u Seriji A ove sezone i pali na četiri boda zaostatka za Juventusom.

Maksimović koji je letos u pravoj transfer sagi prelazio iz Torina u Napoli nedeljama, izgubio je mnogo vremena za pripreme i uigravanje, tako da je dugo čekao na priliku u ekipi Maurisija Sarija, a kada se u sredu uveče u prvom poluvremenu povredio Raul Albiol, Maksimović je zauzeo mesto u sredini odbrane i četiri dana kasnije zabeležio i prvi start u novom klubu.

Istog dana, debi u dresu Đenove zabeležio je još jedan fudbaler Napolija, Nikola Ninković, koji je prošle sezone bio na pozajmici u Kjevu, a ove sezone bio poslat u tim u kom standardno igra Darko Lazović.

Lazović je bio starter danas na "Renato Dalara" stadionu i doprineo je dobroj igri i pobedi Đenove nad domaćinom Bolonjom od 0:1, a potom bio zamenjen u 86. minutu kada je ušao Lukas Orban.

Lazović i Ninković proveli su zajedno na terenu 14 minuta, jer je trener Đenovljana Ivan Jurić uveo popularnog "Džigija" na teren u 72. minutu, umesto Serža Gakpea.

Bila je to veoma gruba utakmica u kojoj je Bolonja ostala bez kapitena Danijelea Gastaldela već u 43. minutu, kada je iskusni defanzivac u dva navrata, u istom minutu, dobacio nešto sudiji Fabiju Mareski i dobio dva uzastopna žuta kartona.

Bologna - Genoa 2-0 - Highlights - Matchday 35 - Serie A TIM 2015/16
Izvor: YouTube



S desetoricom u polju, tim bivšeg selektora Roberta Donadonija izdržao je do 77. minuta, kada je Dijego Laksalt probio po levoj strani i uspeo da centrira između dvojice čuvara ostavivši tako Đovanija Simeonea na petercu ispred svog rivala, pa je napadač Đenove zakucao loptu u mrežu Anđela da Koste za 0:1.

Izjednačenje nije usledilo u golovima, ali jeste u isključenjima, jer je u 85. minutu Mareska pokazao drugi žuti karton i Santijagu Đentiletiju, zbog čega je Jurić morao da pojača odbranu i izvuče Lazovića minut kasnije s terena, međutim umesto gola u egal situaciji prenervozni igrači Bolonje stigli su samo do novog isključenja – Blerim Džemaili pregrubo je startovao u 87. minutu i samo 100-ak sekundi posle Đentiletija i sam morao da napusti teren.

Zbog čega su domaći bili toliko grubi i nervozni ove nedelje, nije poznato, jer su u prethodna tri domaćinstva u Seriji A osvajali po tri boda kod kuće: Sampdorija 2:0, Kaljari 2:1, Krotone 1:0.

Jurićeva Đenova nalazi se u vrhu tabele sa samo jednim porazom u sezoni, koliko imaju Juventus, Napoli i Inter.

Opširnije o Seriji A.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC