• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isključen internet u "Etihad Campusu"!

Autor mondo.rs

Komore za krioterapiju su tu, soba za ultra zvuk, tri teretane, poligon za performanse, sve to vredi 200 miliona funti, ali interneta – nema! Čak ni 3G mreže. Evo i zašto...

Punih 200 miliona funti uložio je Šeik Mensur sa svojim prijateljima, vlasnicima Mančester sitija, u trening centar koji se nalazi odmah pored stadiona i koji je nazvan "City Football Academy", odnosno "Etihad Campus".

Na tih 80 hektara zemlje, na kojima su nekada počivale fabrike teške industrije u kojima se dogodio ekonomski "bum" Britanije u 19. veku, nikao je najsavremeniji trening centar na svetu, čija je izgradnja počela 2012. godine i koji se i danas, iako radi punom parom, usavršava, dorađuje, modernizuje...

Radovi bi trebalo da budu završeni tek 2018. godine.

Sve što je izmišljeno, a doprinosi mogućnostima sportiste, ugrađeno je u "Etihad Campus", tu je 16 fudbalskih terena, mini stadion, poligon za performanse, tri teretane, šest bazena sa raznim tipovima vode, komora za krioterapiju, komora za ultra zvuk, menza za igrače, hotel za igrače, sale za skauting, kancelarije, itd, itd.

Ali, od skoro – nema interneta!

Bukvalno.

Novi menadžer Mančester sitija, najskuplji trener na svetu, Pep Gvardiola, odlučio je ne samo da isključi Wi-Fi u "Etihad Campusu", nego je zatražio od kluba da bude ometan i 3G signal, bar u onim prostorijama u kojima se radi i trenira, kako igrači ne bi imali pristup internetu.

Drugim rečima, kada uđu u trening centar, fudbaleri Mančester sitija mogu eventualno da se jave na telefonski poziv ili odgovore sms porukom, mada je u pravilniku ponašanja jasno stavljeno do znanja kada i gde smeju da se koriste mobilni telefoni.

Gvardiola, pored toga, kažnjava odsustvo sa timskog obroka, igrači moraju da doručkuju i ručaju zajedno, a obavezno je i da provedu određeno slobodno vreme u toku dana unutar "Etihad Campusa". Drugim rečima, Sitijeve zvezde ne mogu samo skupocenim automobilima da se dovezu od kuće, odrade trening i potom odu do grada na kafu, pa gde već ko hoće...

Gvardiola je "režim" u Mančesteru otvorio sa devet pobeda u nizu, ali je potom usledio remi sa Seltikom u Ligi šampiona i poraz od Totenhema u Premijer ligi, pa će FIFA pauza dobro doći "građanima", koji se navikavaju na vojničku strogoću kod harizmatičnog trenera, kakvu nisu imali kod njegovih prethodnika Manuela Pelegrinija i Roberta Manćinija.

"Uvek želite i sanjate o tome da radite s najboljim trenerima, a ja danas imam priliku da radim sa jednim od njih", rekao je Pablo Zabaleta u intervjuu za "TyC Sports".

"Zapravo, učimo mnogo svakog dana, naročito o načinu i stilu života. Iza velikog znanja krije se i njegova neverovatna strast prema fudbalu. Traži od nas da doručkujemo i ručamo skupa, u klubu, internet je isključen tako da nas drži 'nedostupnima'. Nemamo čak ni 3G", dodao je Zabaleta.

Gvardiola nije slučajno ovo uradio. Fudbaleri nisu imuni na sva online iskušenja pred kojima je popustilo čovečanstvo, aktivni su na društvenim mrežama, naročito Instagramu, ali očigledno da Španac smatra da je to loše i da remeti koncentraciju igračima.

Tim pre što navijači često koriste internet kako bi pokušali da komuniciraju sa fudbalerima, pohvale ih, ali i uvrede, opsuju, omalovažavaju, optužuju, itd.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC