• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko i Ibišević od starta u Belgiji?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbaleri Bosne i Hercegovine obavili su u utorak uveče trening na stadionu u Overijseu, malom mjestu pokraj Brisela, gdje je stručni štab na raspolaganju imao sve igrače pozvane za meč s Belgijom izuzev Milana Đurića.

 BiH na Belgiju sa dva napadača Izvor: Anadolija/Denis Zuberi
Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

  Prema posljednjim najavama, napadač Ćezene Milan Đurić, opravdano odsutan zbog porodičnih obaveza, saigračima iz nacionalnog tima na pripremama za utakmicu s Belgijom trebao bi se priključiti kasnije na večeri u hotelu "Dolče La Hulpe".



Inače, trening je za javnost bio otvoren samo prvih 15 minuta, nakon čega je selektor Mehmed Baždarević sa saradnicima i igračima pokušao uigrati pojedine taktičke varijante kojima se namjeravaju suprotstaviti snažnim, te ovaj put oslabljenim Belgijancima.

Ono što bi moglo biti izvjesno, odnosno prema dosad viđenom na treninzima, koje je pratilo i desetak navijača popularnih "zmajeva", na pripremama u Belgiji postoji velika mogućnost da BiH u petak igra sa dva napadača, golgeterima u veoma dobroj formi, Vedadom Ibiševićem i kapitenom Edinom Džeko.

Baždarević je tokom razgovora s igračima insistirao i na velikoj disciplini i odgovornosti u defanzivnim zadacima, ali smatra i da bi dobitni faktor mogla biti velika borba i trčanje, pogotovo igrača u veznom redu. U odsustvu povrijeđenog Muhameda Bešića ima dilemu i ko da igra na poziciji jednog ili dva defanzivna vezna igrača.

POVEZANE VIJESTI



O formaciji i sastavu, kaže selektor "zmajeva", još će detaljno razmišljati i odluka će pasti nakon viđenog i urađenog na preostala dva treninga, u srijedu u Overijseu i u četvrtak na stadionu "Kralj Boduen" u Briselu, gdje će se dan kasnije igrati utakmica drugog kola u Grupi H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018".

Duel Belgije i BiH zakazan je 20.45 sati i sudiće ga Englez Martin Atkinson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC