• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanac iz Švedske igra za Kosovo

Autor mondo.rs

Selekcija smoproglašenog Kosova biće još jača u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Novi igrač dolazi iz Švedske i zove se Arder Zeneli.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) odobrila je još jednom igraču da nastupa za reprezentaciju samoproglašenog Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

FIFA je navela da za selekciju nepriznate države Kosovo može da igra 21-godišnji Arber Zeneli koji je rođen u Švedskoj i koji je igrao za reprezentaciju te zemlje do 21 godine.

Konfuzija oko papirologije i oko toga ko može da nastupa za samoproglašno Kosovo traje od prošlog meseca. FIFA je neposredno pred meč "Kosova" i Finske odobrila šestorici fudbalera da mogu da igraju za selekciju južne srpske pokrajine za koju nastupaju Albanci.

Zaneli je već na spisku igrača samoproglašenog Kosova za predstojeći duele protiv Hrvatske i Ukrajine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Zaneli, fudbaler Herenvena, je sa reprezentacijom Švedske do 21 godine osvojio titulu prvaka Evrope, ali nije bio deo tima koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

FIFA je u maju primila samozvano Kosovo u svoje članstvo i ta reprezentacija je naknadno ubačena u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji. Reprezentacija samoproglašenog Kosova je u Grupi I sa Hrvatskom, Islandom, Turskom, Ukrajinom i Finskom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC