• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Pazara:Na licu mi je puklo sve što je moglo

Autor mondo.rs

Mladen Živković uskoro će se vratiti treninzima posle teških povreda zarađenih krajem avgusta. Otkrio je da je umesto tri preloma, kako se pisalo, imao osam! Na teren samo sa zaštitnom maskom

 Mladen Živković: Puklo mi sve na licu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Na treningu Novog Pazara bilo je živahnije nego obično. Posle šest nedelja odsustva treninzima se vratio golman Mladen Živković kojeg je igrač Crvene zvezde Predrag Sikimić zbog nesmotrenog poteza teško povredio krajem avgusta.

Živković je zaradio višestruke prelome, hitno je transportovan za Beograd, a potom i operisan. O težini povreda Živković progovara tek pošto je sve uspešno sanirano.

"Mnogo se tih dana pisalo o meni, a najmanje o delikatnosti povrede. Doduše, nisam na tome ni insistirao, prevashodno da bih smirio porodicu i umanjio njihove brige. Zato i jesam pustio priču o tri preloma, a bilo je - osam! Mislim da još uvek nisam svestan težine povrede, na delu lica puklo je sve što je moglo da pukne. Polomljena je očna jabučica, nos na nekoliko mesta i jagodična kost. Milimetri su delili od gubitka levog oka. Veliku zahvalnost dugujem, načelniku Klinike za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije prof. dr Milovanu Dimitrijeviću, koji je me je uspešno operisao. Kad sve sumiram, ispada da sam još i dobro prošao", ispričao je za "Sportski žurnal" Živković.

"Dobio sam udarac između nosa i jagodične kosti. Od siline udarca, do koga je došlo velikom površinom kopačke, odmah mi je bilo jasno da je sve polomljeno. U tom trenutku bio sam prilično svestan, osetio sam da su mi gotovo sve kosti ušle u lobanju i čak pokušao, onako mahinalno, da ih vratim na svoje mesto. Često, šaleći se, pričao sam u društvu - da sam se potukao s desetoricom bolje bih prošao".

Sada pouzdanom čuvaru mreže Pazaraca predstoji povratak u trenažni proces, vraćanje u formu i borbe sa dvojicom konkurenata za mesto između stativa.

"Dobro je što u trenažni proces ulazim dok traje pauza u prvenstvu. Potrebno je vreme da bih dostigao željenu formu. Dobro se osećam i da sam se pitao, i ranije bih krenuo sa treninzima. Konkurenciju vidim samo kao pokretački motiv na još naporniji rad. Povreda nije ostavila posledice, poznajući sebe ne strahujem da ponovo zauzmem mesto ispred mreže", naveo je Živković uz konstataciju da mu je lečenje mnogo sporo prolazilo, jer pre ove povrede ne pamti kada je izostao sa treninga.

"Nije bilo lako, ranije nisam imao nikakva loša iskustva sa povredama. Mnogo volim svoj posao, toliko da i trening čekam sa uzbuđenjem. Uželeo sam se i lopte i utakmica. Oni koji su moje lečenje pratili sa strane imaju utisak da sam se relativno brzo oporavio. Jedino ja znam da mi je svaki dan trajao tri puta duže".

On će u narednom periodu morati da nosi zaštitnu masku.

Prvih mesec dana Živković će na treninzima i utakmicama nositi specijalnu masku, da li će je koristiti i posle tog roka zavisi od lekarske procene.

"Sigurno ću je nositi prvih mesec dana, a da li i duže zavisiće od lekarske procene. Napravljena je da u potpunosti štiti povređene delove lica, s tačkama oslonca na zdravim kostima. Dakle, po meri i u skladu s zalečenim povredama", istakao je Živković. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC