• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gvardiola će promeniti fudbal na Ostrvu"

Autor mondo.rs

Nekadašnji kapiten Barselone Karles Pujol izjavio je da je španski trener dolaskom u Mančester siti preuzeo najveći izazov u dosadašnjoj karijeri

Pep Gvardiola je bio dominantan sa Barselonom i Bajernom u Španiji, odnosno Nemačkoj, ali Pujol smatra da je engleska Premijer liga totalno drugačija i izazovnija od prethodne dve lige.

"Gvardiola je prihvatio najveći izazov i mislim da će promeniti fudbal u Engleskoj. Mnogi govore da je fudbal na Ostrvu drugačiji, ali način na koji radi Gvardiola stavlja pritisak na igrača i menja stil. U Engleskoj se igra fudbal sa visokim i snažnim štoperima, zato ja nisam mogao tamo da igram jer sam niži", izjavio je Pujol.

On je dodao da se Gvardiolin rukopis već vidi u igri "građana" i da veruje u uspešnu sezonu Sitija.

"Gvardiola želi da igra krene iz poslednje linije, čak od golmana. Takav je stalno slučaj, nije bitno da li je preko puta Mančester junajted ili slabiji rival, posed lopte je zagarantovan. Primetio sam da su igrači Sitija brzo prihvatili njegove metode, ide im odlično".

Pujol je četiri sezone veoma uspešno sarađivao sa Gvardiolom u Kataloniji, a osvojili su zajedno tri titule Primere i dve Lige šampiona.

Gvardiola je odlično krenuo i u Sitiju posle deset uzastopnih pobeda, ali je prošle nedelje prvo remizirao sa Seltikom (3:3) u Ligi šampiona, a potom i doživeo prvi poraz od Totenhema (2:0) u Premijer ligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC